Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7
Witam,
Tak jak pisze w temacie mam problem z dopasowaniem "polykania" ilosci kreatyny. Jest rozpisane by brac XYZ w dni treningowe i nietreningowe - problem w tym ze ja cwicze 5-7 x w tygodniu. I co w tym przypadku? polukac tabsy co dzien jak w dni treningowe? Prosze o konkretne i sensowne odpowiedzi i porady - z gory dziekuje=]
Elitarny czy zwykly - strach zawsze zmusza do modlitwy
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7
Nie trenuje zadnych innych sportow oprocz siatkowki. Cwicze 5-7 x na tydzien poniewaz nieczuje zmeczenia po treningach - jesli czuje i widze/czuje ze wyraznie slabne - staram sie robic dalej normalny trening - tyle ze lekko lzejszy i bardziej na rozciaganie miesni niz na sile. Dodam ze nierobie treningow na sylwetke tylko na sile i wytrzymalosc. 3 tygodnie temu zaczalem od 55 kg. Obecnie stoje na 73. Bardzo krotki czas treningu - wydaje mi sie ze efekty na sucho lekko przekraczajace srednie - fakt na poczatku zawsze przychodzi ale bez mala 20 kg poprawy to sporo. Slyszalem rowniez wypowiedzi o tym ze kreatyne nalezy brac po okolo 6 miesiacach treningu. Uwazam ze moge zaczac juz teraz poniewaz robie w miare ciezkie treningi to pozwoli mi na szybki przyrost sily, a Kreatyna w polaczeniu z czestymi treningami da lepsza regeneracje miesnia (sam fakt ze kreatyna stymuluje przyrost - dobrze o tym swiadczy) a czeste treningi po skonczeniu cyklu niepozwola na wielki spadek sily. Tak jest bynajmniej w moim mniemaniu - prosze o opinie - korekty itp. Z gory wielkie dzieki za juz uslyszane jak i przyszle
Szacuny
68
Napisanych postów
22971
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
91876
3 tygodnie temu zaczalem od 55 kg. Obecnie stoje na 73. - xD wow, to samo stwierdzenie,że stoisz jest..hmm..przesadzone cokolwiek
przyrost masy jak na konkretnym cyklu i to nie z kreatynki.
imo jak ci idzie w tym tempie to ciesz sie i nie sięgaj po nic, bo nagła zmiana masy nie wpłynie dobrze na koordynacje,
mnie np najlepiej grało przy wadze lekko>80kg, teraz były by problemy
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7
Hehe=] piszac stoje, mialem raczej na mysli ze wczoraj weszlo 73=] ale wiadomo - wiecznie wchodzic w tym tempie niebedzie i juz mam trudnosci. oczywiste jest ze nie sa takie jak chociazby mialbym wejsc ze 130 na 135. A chce kreatyne bo w sumie jak na 186 cm to 66 kg to mala waga. ahh z gory zaznaczam - niechce Gainera. Wole juz kreatyna napompowac miesnie tak by przez cykl dostosowaly sie do wisilku, niz nawalic masy i ja roztrenowac. Z wielu wielu opini wywnioskowalem ze przyrost wagi to okolo 3-6 kg podczas cyklu, niektorzy mowili nawet o 12 ale wydaje mi sie to czysto przesadzone. bynajmniej w moim odczuciu. polecano mi kreatyne + juice (jakis cukier ktory pozwala przyswajac Kreatyne - niepamietam nazwy + Tauryna - ponoc dobrze wplywa na wysilek i regeneracje, no i pobudzajaco) zastanawialem sie nad polaczeniem tego wszystkiego z HMB by niestracic pewnej czesci "nadwyzki" po cyklu (jedni mowia ze spada inni ze nie) ale jak wiadomo wiaze sie to z jakimis kosztami.
Szacuny
68
Napisanych postów
22971
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
91876
no to raczej zmienia postać rzeczy
w takim razie poprzednia wypowiedź nieaktualna
normalnie odradziłbym kredke przy takiej masie..ale no własnie nie chodzi tu o maxymalne zdobywanie masy, jesteś siatykarzem, cel to dynamika, siła ale nie powinienes pozwolic sobie na pogorszenie takich parametrów jak wyskok np.
zastanawiam sie nad stałą suplementacja dla ciebie,bo
-cykl da spory przyrost masy, odczujesz to negatywnie w grze,
-przy stałej wszystkie porzadane parametry wzrastały by nieznacznie,ale systamatycznie,
ale nie jestem przekonany.
napisz wiecej o sobie jeszcze, wiek, od kiedy grasz, jaki to poziom, wiecej inf.
Zmieniony przez - bic44 w dniu 2008-04-28 20:04:30
Szacuny
0
Napisanych postów
5
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
7
20 lat w sumie niepelne, generalnie poziom niejest jakis super zawodowy - raczej rekreacyjnie po turniejach, pozycja - przyjecie/atak, gram w sumie okolo 5 lat no moze 6. Dzieki za wszelkie porady=]