Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
30
Witam, otóż zmuszony jestem do zmiany treningu ze względu na zmianę pracy i godzin pracy. Siłownię mam w biurowcu i mam godzinną przerwę tak więc odliczając kąpiel dojście do siłowni i rozgrzewkę na trening mam około 30-35 minut.
Ćwiczyć mogę codziennie to znaczy od poniedziałku do piątku. Sobota i Niedziela odpada bo muszę ją spędzać z rodziną którą i tak mało widuję! Nie ma możliwości abym został "po pracy" więc muszę się zmieścić codziennie w podanym zakresie czasowym.
Co byście mi poradzili jaki rodzaj treningu myślałem o klasycznym 5x5 ale podzielonym na te dni to znaczy po 2 lub 3 ćwiczenia, a może każdego dnia jedną partię mięśniową ale za to solidniej tzn np tak P: nogi W: klatka Ś:ręce Cz:barki Pt:plecy ???
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
30
Vizu czy ty przeczytałeś mój post? Nie da rady zrobić tego co mi proponujesz w 30 minut! Chyba że zmniejszę obciążeni do minimum i nie będę robił przerw a to chyba nie o to chodzi prawda?
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1456
baz pierwszej fazy rozgrzewki (tak jak napisał traktor71 wychodzą 3 serie na każde ćwiczenie). zakładając że każą serie wykonasz w minute a przerwy będą wynosiły 2 minuty wychodzi trochę ponad pół godziny. W seriach rozgrzewkowych możne być krótsza przerwa. Napisałeś ze rozgrzewkę nie wliczasz to tych 30min. Pomijając 1 farze w rozgrzewce powinieneś "poruszyć" serce (aerobami) i wykonać rozciąganie aktywne (tzn krążenia rękoma, kolanami, biodrami itp. za każdym razem zwiększając zakres ruchu)
Zmieniony przez - vizu w dniu 2012-05-24 18:29:19
Zmieniony przez - vizu w dniu 2012-05-24 18:34:03
"Nawet 100 tabletek metki nie zastąpi ci dobrej dietki"
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
30
vizu ćwiczeń jest 6, serie są 3, seria 1 minuta odpoczynek ( dołożenie ciężarów, zmiana stanowiska) 2 minuty to jest ponad 50 minut.
Czy ty ćwiczysz tym planem i wiesz ile czasu zajmuje Ci trening?
Czy przy progresie ciężaru czas się nie zmienia?
Traktor co o tym wszystkim sądzisz?
Szacuny
0
Napisanych postów
37
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1456
Znowu pomyliłem się na obliczeniach, sorry. Ja obecnie leczę od roku kontuzje nadgarstków(polska służba zdrowia) a wcześniej ćwiczyłem treningiem dzielonym. Jednak w czasie kontuzji dużo czytałem na temat treningów i wychodzi na to że fwb i hst jest skuteczniejszy od dzielonego, ale tobie zależy na czasie. W takim razie jestem za wypowiedziom wojtka. A jeżeli interesuje ci redukcja czytałem o czymś ciekawym, 4 minutowy trening https://www.sfd.pl/_TABATA_-t334813.html.
"Nawet 100 tabletek metki nie zastąpi ci dobrej dietki"
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
30
Dzięki vizu, no właśnie problem z tym cholernym czasem dlatego chyba nie ma sensu robić wszystkiego po łebkach tylko maksymalnie to podzielić.
Ja też jeśli chodzi o siłę jestem za treningiem 5x5 miałem dobre efekty ciągły progres ale niestety teraz nie dam rady go robić.