Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
0
Siemanko wszystkim. Mam pewien problem odnośnie swojej klatki. Lewa strona dokładnie chodzi o dół klatki, mam z nim takie coś [spoiler][/spoiler], No może nie aż tak bo tylko dół klatki po lewej stronie nie odstaje jak powinien, Czytałem gdzieś że to objawy skoliozy, i przyznam się bez bicia że się garbiłem, może mi ktoś polecić jakieś ćwiczenia odnośnie klatki piersiowej żeby ją wyrównać?
Zmieniony przez - Kamil45645 w dniu 2015-04-19 09:16:25
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
0
To nie moje zdjęcie, znalazłem na necie podobne do tego co ja mam, co do ćwiczeń chodzę na siłownię dopiero 4 miechy a co do jedzenia, nie mam diety ale staram się jeść bardziej wartościowe i zdrowe rzeczy, chociaż mam zamiar załatwić sobie dietę, przez 4 miesiące nie powiem przy wzroście 2m ważyłem 76kg w styczniu a teraz ważę 83 kg, siły poszło dużo bo jak zaczynałem brałem 50kg na płaskiej teraz 85kg ale ta klatka wgle nie rośnie ;/
Szacuny
37
Napisanych postów
710
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
6632
Jako, że zapewne jesteś praworęczny to na tym poziomie dysproporcje się zdarzają. Jak masz możliwość to wykonuj ćwiczenia hnt dostosowując ciężar do kończyny słabszej i pod żadnym pozorem nie rób więcej powt. po stronie słabszej do tego pilnuj prawidłowej techniki ;) >> https://www.sfd.pl/.::DYSPROPORCJA,DYSPROPORCJE::.-t203706.html
Szacuny
0
Napisanych postów
6
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
0
No tak jestem praworęczny, czyli mam ćwiczyć hantlami i to się powoli zacznie równać? A możesz mi doradzić jakieś dobre ćwiczenia na dół klatki ? Bo jak na razie to ćwiczę tylko na skośnej ujemnej ze sztangą. I czy przyczyną tej dysproporcji może być to że miałem klatkę taką nie wiem jak to ująć... Środek klatki wystawał do przodu. Nie wiem jak się to nazywa, niestety zdj nie mam bo mi się to wyrównało już ;/
Szacuny
37
Napisanych postów
710
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
6632
Na twoim etepie nie przejmowałbym się dołem klatki i bardziej pilnowałbym prawidłowej techniki. Swoją drogą na dół klatki to głównie ćwiczenia na skosie dolnym i pompki na poręczach, przenoszenie itp.