Tak jak w temacie mam 16 lat i od dłuższego czasu mam problem z waga. Przy wzroście 180 moja waga wacha się w okolicach zaledwie 56 kg. Domyślam się ze jestem ektomorfikiem ale co dalej? Trenuje 3 razy w tygodniu piłkę nożną (4,5 godziny tygodniowo). Nie mam dostępu do siłowni dlatego w grę wchodzą tylko ćwiczenia które mogę wykonać w domu. Co.do diety nie chcialbym opychac się odzywkami a przynajmniej nie w tym wieku. Macie jakiekolwiek porady "jak żyć "? ☺
...
Witam!
Tak jak w temacie mam 16 lat i od dłuższego czasu mam problem z waga. Przy wzroście 180 moja waga wacha się w okolicach zaledwie 56 kg. Domyślam się ze jestem ektomorfikiem ale co dalej? Trenuje 3 razy w tygodniu piłkę nożną (4,5 godziny tygodniowo). Nie mam dostępu do siłowni dlatego w grę wchodzą tylko ćwiczenia które mogę wykonać w domu. Co.do diety nie chcialbym opychac się odzywkami a przynajmniej nie w tym wieku. Macie jakiekolwiek porady "jak żyć "? ☺
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Dziwne skojarzenie, że dieta to opychanie się odżywkami. Dieta to z definicji po prostu sposób odżywiania się :) W pierwszej kolejności powinieneś wyliczyć sobie dzienne zapotrzebowanie kaloryczne. Następnie wyrzucasz ze swojego jadłospisu wszelkiego rodzaju "śmieciowe żarcie" i jesz pełnowartościowe produkty w takich ilościach, aby przekroczyć swoje zapotrzebowanie.
Poza tym mógłbyś we wtorek i czwartek zrobić sobie jakieś tam FBW - na razie metodą obwodową (wystarczą cztery obwody, w których zawarte będą pompki klasyczne, podciąganie podchwytem, przysiady, brzuszki i unosy nóg w leżeniu). Jak już trochę poćwiczysz obwodowo, to weź się za jakichś program treningowy metodą stacyjną i to powinno w zupełności wystarczyć.
Chociaż w sumie nie wystarczy... Wystarczy jeżeli jeszcze sobie poczytasz :) Tematy podwieszone w naszym dziale stoją dla Ciebie otworem!
Poza tym mógłbyś we wtorek i czwartek zrobić sobie jakieś tam FBW - na razie metodą obwodową (wystarczą cztery obwody, w których zawarte będą pompki klasyczne, podciąganie podchwytem, przysiady, brzuszki i unosy nóg w leżeniu). Jak już trochę poćwiczysz obwodowo, to weź się za jakichś program treningowy metodą stacyjną i to powinno w zupełności wystarczyć.
Chociaż w sumie nie wystarczy... Wystarczy jeżeli jeszcze sobie poczytasz :) Tematy podwieszone w naszym dziale stoją dla Ciebie otworem!
Przyznanie Sog'a to nagroda dla osoby która Ci pomogła. Pamiętaj o tym, nie rozdawaj ich na lewo i prawo.
http://www.sfd.pl/Cichociemny/Dziennik__trening_Proteo_System-t837175.html
...
Napisał(a)
czy bedziesz opychał ie odzywkami to juz zalezy od Ciebie i twojego podejscia
przy twojej wadze bez żadnych problemów mozzna dostarczyc makro TYLKO z jedzenia
co do cwiczeń na na piłce noznej masy nie zbudujesz, musisz dodac trening siłowy
poczytaj o treningu domatora, treningu z własnym cięzarem ciała- wystrczy chcieć
przy twojej wadze bez żadnych problemów mozzna dostarczyc makro TYLKO z jedzenia
co do cwiczeń na na piłce noznej masy nie zbudujesz, musisz dodac trening siłowy
poczytaj o treningu domatora, treningu z własnym cięzarem ciała- wystrczy chcieć
Doradca w dziale Alternatywna Droga
Instruktor Sportów Siłowych
Dietetyk
...
Napisał(a)
Poszukaj sobie informacji na temat diety jedz co chcesz, wyglądaj jak chcesz. Bardzo mi to pomogło. Dodatkowo 3x w tygodniu FBW i powinno ruszyć.
...
Napisał(a)
jedz co chce i wygladaj jak chcesz - masz racje do nowicjusza to najlepszy pomysł jak zacznie wp*****lac pączki,ciasta,pizze i bułki, no ale mase zbuduje;)
p.s nie zapominaj ze ekipa WK to natural team ;)
p.s nie zapominaj ze ekipa WK to natural team ;)
Dietetyk
...
Napisał(a)
a jaka jest idea tej diety? Bo nie oglądałem warszawskich koksów
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
...
Napisał(a)
Queblo, założenia są w miare proste:
cwiczysz w koszulce z Trec'a
zyjesz dla siłowni
a co do żarcia to zblizone do CBL, tyle że przed treningiem tez jesz bułki, cheeriosy itp
cwiczysz w koszulce z Trec'a
zyjesz dla siłowni
a co do żarcia to zblizone do CBL, tyle że przed treningiem tez jesz bułki, cheeriosy itp
Dietetyk
...
Napisał(a)
Jeśli chcesz naprawdę wiedzieć o co chodzi, to polecam jedz co chcesz wyglądaj jak chcesz w pigułce, brude vs czyste jedzenie, kuchnia jedz co chcesz, jest również filmik na którym panowie między innymi na temat diety rozmawiają z Michałem Karmowskim. Mnie osobiście nie przekonuje jedyny i słuszny sposób odżywania, jaki jest usilnie propagowany przez tak wiele osób.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Zapadnięta klatka piersiowa?
Następny temat