Szacuny
0
Napisanych postów
355
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
4031
nie ogladalem wszstkich walk, ale wypowiem swoje zdanie nt. niektorych
Hector Lombard... cos okazalo sie ze caly szum wokol niego to sciema.. koles jest przecietny jesli chodzi o MMA
Filho vs Misaki - mysle, ze trudno znalezc osobe ktorej walki z udzialem Filho sie nie podobaja... swietne obalenia i kontrola w parterze + bardzo dobre konczenia, jak dla mnie najlepszy zawodnik wagi do 83 kg... jedyna osoba ktora moze stawic mu czola to Kang... ale mysle ze nie podola
obecny rekord 14-0-0 mowi sam za siebie
walki kanga nie podolalem calej obejzec bo prawie usnalem :P
wlasnie na sherdogu zauwazylem, ze byl od razu final GP... czemu Filho nie bylo w finale?? kontuzja??
Szacuny
2
Napisanych postów
240
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6525
Nieobecnoscia Filho w finale bylem niemile zaskoczony.niemile zaskoczony bylem rowniez wynikiem finaly.Facet,ktory dostal oklep od Filho wygral z Kangiem i "zwinal" pas.
Szacuny
5
Napisanych postów
287
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
6756
Też nie kumam co z tym finałem, i bardzo nie podobał mi sie pojedynek Aurelio vs Gomi, mało walki, jakoś za bardzo sie respektowali, pojedynek raczej wyrównany
Szacuny
0
Napisanych postów
751
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
3652
Ja też się rozczarowałem. Gala bez wątpienia wypadła bardzo blado na tle ostatnich jakichkolwiek gal PRIDE. Bardzo się zawiodłem z powodu kontuzji Filho. Taka dobra walka się szykowała w finala, a tu lipa. Teraz Dan vs Misaki nasz czaka, bodajże na gali noworocznej o pas Dana. Jak znowu Hendo dostanie oklep od Japończyka to dopiero będzie rozczarowanie
Szacuny
0
Napisanych postów
142
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4226
Co do Lombarda,to myślę,że ma jeszcze czas na rozwinięcie skrzydeł. Sędziowie skrzywdzili go,jeżeli chodzi o ostatni pojedynek. Moim zdaniem to raczej jemu należało się zwycięstwo. W stójce miał więcej do powiedzenia niż Musasi w parterze, choć trzeba przyznać, że niewiele brakło a byłoby może i mata leo...
Kontuzja Filho- ogromne rozczarowanie. Szkoda, bo był zdecydowanym faworytem na tej gali.
Szacuny
26
Napisanych postów
4636
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
22462
Filho to nie jest zawodnik ktory lubuje sie w konczeniach,on obala,obiera pozycje ktora kotroluje,powodujac zmeczenie przeciwnika i sukcesywna,ale nie nagla masakre ciosami.Raczej nie ma w jego walkach KO,ani Subm.Taki fighter,taki styl.Co nie zmienia faktu,ze walczy efektownie,glownie za sprawa jego takedownow,ktore dokonuja z dziecinna wrecz latwoscia na kazdym przeciwniku.Jezeli mial jakas nawet minimalna kontuzje,to mozliwe jest ze spenial.Przy takim rekordzie,szkoda go psuc przez dume i braki zdrowotne.
Szacuny
0
Napisanych postów
368
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
8207
gala bardzo slaba i chyba najdluzsza w historii... szkoda ze Kanga, widac ze nie pozbieral sie jeszcze po wczesniejszych wydarzeniach to nie byl ten Kang z innych walk. a szkoda bo jak kazdy liczylem na final kang-filho i pierwsza przegrana little arony.
gomi-aurelio...coz o tej walce mozna tylko powiedziec ze sie odbyla....
liczylem tez na walke busta-doon sik ale wyszly flaki z olejem..
BRING ON FEDOR
hit me as hard as you want to be hit
Szacuny
0
Napisanych postów
207
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
6077
"Filho vs Misaki - mysle, ze trudno znalezc osobe ktorej walki z udzialem Filho sie nie podobaja... "
ot i znalazles ;)
strasznie nudny fighter, taka mniejsza wersja arony ;p chociaz ricard troszke w stojce aktywniejszy. Nie przecze ze filho jest skuteczny i ze madrze walczy, ale potrzeba tez troche akcji, bo inaczej to bym szachy ogladal zamiast mma walka gomi - aurelio tak jak wiekszosc z tej gali rozczarowanie, tak sie bali siebie nawzajem ze chyba 10 minut z calej walki to bylo machani erekoma 2 metry od siebie... dziwi mnie tez ze to byl split, mimo iz nie bylo widocznej przewagi to jednak gomi wiecej pokiereszowal rywala ktorego ulubiona technika bylo lezenie na plecach chyba...
zapewn echodzi o te takedowny, ale wg mnie nic wielkiego z nich nie wynikalo. w ogole, stwierdzam (moja opinia, nikt sie zgadzac nie musi) ze sprowadzenia sa za mocno punktowane a obrona przed sprowadzeniami za slabo...
pzdr
Nic nam nie zrobisz! Masz prawo wybierać,
Możesz nam pomóc, możesz nas wybawić
Lub czekać dalej i śmierci zostawić...
Śmierć nie jest straszna - umiemy umierać.