Mam zamiar kupic Powerball( taka kulka co ja kiedys michalczewski w TVN'ie reklamował) ma to może ktos z was nie wiem czy się opłaca to kupowac piszą ze jest bardzo dobre na przedramie ale nie wime czy warto sie tym zainteresowac??
...
Napisał(a)
Powerball jest specjalnie skonstruowaną kulą z żyroskopem, za pomocą której jesteśmy w stanie wykonywać różne treningi wzmacniające nadgarstek oraz przedramię. Zastosowanie jej ma sens głównie w rehabilitacji, np. po różnego rodzaju urazach i kontuzjach okolic ramienia. W takich sytuacjach zdecydowanie warto jednak skonsultować jej zakup z fizjoterapeutą. On dokładnie będzie wiedział, czy Powerball sprawdzi się akurat w przypadku naszej kontuzji i powrotu do sprawności. Niestety w przypadku niektórych problemów może ona bardziej zaszkodzić niż pomóc. Dlatego też wizyty u fizjoterapeuty będą podstawą uzyskania pomocy w rekonwalescencji.
W innej sytuacji nieszczególnie jest sens jej kupowania. Niestety nie wzmocnisz w ten sposób swoich mięśni, dzięki czemu urosną one lub będą silniejsze w znacznym stopniu. W takiej sytuacji wprowadzić warto odpowiednie treningi siłowe i siłowo-wytrzymałościowe, a nie kręcenie kulką.
Powerball składa się z następujących elementów:
- żyroskop,
- licznik,
- gumowa obręcz,
- pierścień.
Jest ona raczej urządzeniem bezawaryjnym. Trening z jej wykorzystaniem polega na nakręceniu żyroskopu i ruchach obrotowych nadgarstkiem w celu wytworzenia siły. Po rozpędzeniu się wewnętrznej kuli następują spore przeciążenia w nadgarstku i przedramieniu, dzięki czemu osłabione mięśnie mogą się wzmocnić.

W innej sytuacji nieszczególnie jest sens jej kupowania. Niestety nie wzmocnisz w ten sposób swoich mięśni, dzięki czemu urosną one lub będą silniejsze w znacznym stopniu. W takiej sytuacji wprowadzić warto odpowiednie treningi siłowe i siłowo-wytrzymałościowe, a nie kręcenie kulką.
Powerball składa się z następujących elementów:
- żyroskop,
- licznik,
- gumowa obręcz,
- pierścień.
Jest ona raczej urządzeniem bezawaryjnym. Trening z jej wykorzystaniem polega na nakręceniu żyroskopu i ruchach obrotowych nadgarstkiem w celu wytworzenia siły. Po rozpędzeniu się wewnętrznej kuli następują spore przeciążenia w nadgarstku i przedramieniu, dzięki czemu osłabione mięśnie mogą się wzmocnić.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
To zależy co chcesz przy jej pomocy osiągnąć??
Podróbki chodzą za 1/3 ceny
Podróbki chodzą za 1/3 ceny

PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
ja i tak chodze na siłownie o nie chce zeby na tym sobie mase zrobić czy cos w tym stylu . ale zeby sobie chcociaz troche wzmocnić przedramie. Chodzi mi o to czy to jakas lipa nie jest czy top cociaż jakeiś skromne efekty daje
...
Napisał(a)
Polecam sztangę.
1
PORADY INDYWIDUALNE - www.dobierz-trening.pl
ZAINTERESOWANY PORADĄ - PISZ GG:7426473
...
Napisał(a)
Ale ze sztangą nie pode na wykład czy zajęcia :)Ponawiam pytanie czy to cokolwiek daje tzn.wzmacnia np te mięsnie tak jak tam piszą (wiem ze to nie sztanga czy hantle) czy daje jakiekolwiek inne wymierne korzyści czy kolejny kit z cyklu sauna solution albo aBgymnic??
...
Napisał(a)
Widzialem opinie osob ktore z tego korzystaly...wzmocnil im sie na pewno chwyt, a co do masy przedramion to niewiele to daje...
...
Napisał(a)
Kup sobie ściskacze do dłoni
11zł kosztują dwa. Ja bardzo wzmocniłem nimi chwyt, a i dobrze wpłynęły na rozwój przedramion. Ale tak jak pisze Michail- sztanga (lub sztangielki) obowiązkowo.
POZDRO

POZDRO
1
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Czawaj__Dare_to_Dream-t1122605.html Dziennik / Blog, zapraszam!
...
Napisał(a)
Tak też zrobiłem! Kupiłem sobie sciskacz bo jak pomyslalem ze ma mnie ten powerball kosztowac 60 dych a efekty sa srednie z tego co slyszalem to ....
2
...
Napisał(a)
A jak czesto i z jaka objetoscia najlepiej cwiczyc sciaskaczem ??
Moze byc 2/3x w tygodniu po 3serie, 15-20 powtórzeń ??
Pozdrawiam
Moze byc 2/3x w tygodniu po 3serie, 15-20 powtórzeń ??
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Ja robię prawie codziennie po 1000 ściśnięć łącznie w kilkunastu seriach.
POZDRO
POZDRO
http://www.sfd.pl/[BLOG]_Czawaj__Dare_to_Dream-t1122605.html Dziennik / Blog, zapraszam!
...
Napisał(a)
Ja niecały tydzień temu zakupiłem Iron Hand. Ćwicze trzy razy w tygodniu, ale za krótko jeszcze, bym pisał o efektach.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!