WIOSENNE PROMO! Sprawdź rabaty do 90%
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Potrzebuje małej pomocy.

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1741

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 848 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11697
Witam,
Mam takie małe pytanko do was, czytałem dość dużo artykułów i w zasadzie przyznam że troszkę się pogubiłem ...
Chciałbym budować masę mięśniową z minimalnym przyrostem tkanki tł.
Nigdy nie miałem zamiaru być wielki, chodzi mi raczej o typ wyrzeźbionej, wysportowanej sylwetki.(myślę że mogę nazwać to "plażówka")
Problemy z aktywnością fizyczną nie mam żadnych, 5 razy w tygodniu siłownia( w każdy dzień aeroby jakieś 20-30 minut i trening brzucha ), 5 razy w tygodniu biegam, i 1 raz w tygodniu śmigam sobie na basen.
Czy dieta LOW CARB będzie najbardziej odpowiednia dietą?
Z góry dzięki za odpowiedź

Deep into yourself is where You will find motivation.

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Ekspert
Szacuny 112 Napisanych postów 16876 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 70061
myslisz ze jak raz zjesz pizze i brzuch ci wywali to ze to tluszzc

jakie masz obwody wogule?tzn.pas,klata,ew.bic??

moze ENDO wcale nie jestes

daj jakas fote to ocenimy
...
Napisał(a)
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 184874
Jeśli waga z profilu twojego jest prawidlowa to nie zabieraj się za low carb bo jesteś ekto najprawdopodobniej. Chłopie przy takiej wadze weź się za miskę oblicz zapotrzebowanie dodaj na początek 100-200kcal na plus i ćwicz. Jeśli strasznie się boisz tłuszczu to możesz poczytać w podwieszonych o carb cycling ale to raczej już dla ludzi dłużej siedzących w temacie dlatego nie polecam. Nie bój się o tłuszczyk jak dobrze wyliczysz dużo go nie przybędzie

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 848 Wiek 35 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 11697
Zdecydowanie nie jestem ekto
Kiedyś ważyłem dużo więcej ale mój wygląd mi się nie podobał :P
Chce po prostu powolutku podbudować masę mięśniową, ale bez zbędnego tłuszczu :) Masz na to jakąś rade ?^^
Odpiszę potem bo teraz już muszę mykać do szkoły xD
I dzięki za odpowiedź na mój post. SOG poszedł ;]

Zmieniony przez - Spells0n w dniu 2008-11-06 09:02:34

...
Napisał(a)
s.m.p.a. ODŻYWIANIE
Ekspert
Szacuny 431 Napisanych postów 56364 Wiek 39 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 184874
ale chudzielec jesteś .....
oblicz zapotrzebowanie i jak mówiłem powoli dodawaj kcal jeśli będzie szło w fat dużo zmniejszysz ww trochę i będziesz manipulował nimi ale o to bym się nie martwił a ww w diecie daj w większości śniadanie i około treningowao i będzie ok pozdr

Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!

https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620 

...
Napisał(a)
Specjalista
Szacuny 53 Napisanych postów 3809 Wiek 41 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 41709
low carb to dieta redukcyjna, a skoro juz jestes szczuply to z czego sie redukowac dieta z bilansem kcal na 0 lub lekko dodatnim bedzie w sam raz.

Zmieniony przez - Zdenek_SB w dniu 2008-11-06 11:55:50

tylko jeden klub
kocham aż po grób...

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 33482
low carb to dieta redukcyjna

poczytaj troche o low carbie

IMO - do autora zacznij od normalnej diety zbilansowanej, nie baw sie w LC czy W carb cycling (ktora polecana jest glownie endomorfikom).

Sam wazysz 54 kg (profil) wiec skup sie na dicie masowej z duza nadwyzka kalorii (zwiekszaj stopniowo).

Wszystko znajdziesz w postach podwieszonych. Jak czegos nie bedziesz wiedzial, pytaj w tym temacie.

Zmieniony przez - zaglebieSC w dniu 2008-11-06 12:18:27
...
Napisał(a)
Początkujący
No właśnie jeszcze mam mały problem...
nie potrafię określić swojej budowy ciała, niby potrafiłem schudnąć 20 kg, ale jak zrobię sobie taki wybryk raz na 2 czy 3 tygodnie i zamówię pizze z bratem to na drugi dzień mam taki niby tłuszczyk na brzuchu

...
Napisał(a)
Znawca
Szacuny 29 Napisanych postów 4524 Wiek 36 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 33482
Wiec endomorfik
...
Napisał(a)
Początkujący
No właśnie tak myślałem ... :/
Biednemu to zawsze wiatr w oczy wieje
Wczoraj właśnie zamówiłem sobie pizze i dziś mam ten nieszczęsny tłuszczyk na brzuchu :/
A to zawsze tak będzie ? >.<

...
Napisał(a)
Znawca
Jak podkrecisz metabolizm powinines mniej sie zalewac, ale to nie jest regułą
...
Napisał(a)
Początkujący
Albo poproszę mamę żeby mnie jeszcze raz urodziła

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

sauna

Następny temat

Dylemat dietetyczny

Shoty
Polecane artykuły