Cześć,
Z treningiem wszelakiej maści jestem związany od kilku lat. Sporty walki, trening kulturystyczny, elementy trójboju siłowego, kalisteniki, kolarstwa to epizody które miały swój czas i miejsce.
Od wakacji robiąc redukcje i wracając już po raz kolejny po długiej przerwie zacząłem biegać a zaraz po tym, sukcesywnie włączałem treningi oparte o obwody, movement, ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała w modelu przypominającym WODy.
Aktualnie 3x biegam. 2 x treningi to szybkość a 1x to długie wybieganie.
Do tego robię 2x treningi siłowo kondycyjne.
Moje treningi wyglądają tak:
3 RD x 3
30s work
10s rest
1. Air Squats
2. Push Up Sit Outs
3. Leg Raises.
1. Sprawl
2. Push Up to groiners
3. Russian Twist
1. Jump lunges
2. Pike Push Up
3. V Sit Up
Lub zestaw
2RD x2
40s work
20s rest
Pushups
Squats
Burpees
Bear Crawl
Russian Twist
Yoga Pushups
Lunges
Burpees
Plank
Jumping Jacks.
Takie treningi sprawiają mi radość i przyjemność. Często po nich jeszcze biegam.
Podoba mi się filozofia ruchów movement czyli elementów raczkowania, ćwiczeń mobilności które dokładam do każdego treningu. Chciałbym to wszystko połączyć i rozwinąć.
Wpadłem na pomysł aby dodać do tego bazowe ćwiczenia.
1. Ćwiczenia mocy. Power Clean/ Snatch
2. Ćwiczenia bazowe. SQ/MC/BP
Nie mam pomysłu jak to połączyć. Bardzo podoba mi się trening rugbystów i często czerpie z niego inspiracje. Ćwiczenia szybkościowo siłowe bardzo mi odpowiadają. Celem jest dalsza redukcja wagi przy zwiększaniu progresu we wszystkich cechach motorycznych a w przyszłości budowanie atletycznej sylwetki a w szczególności atletyzmu.
Pomożecie mi to zrobić?
Czekam na Wasze spostrzeżenia
Z treningiem wszelakiej maści jestem związany od kilku lat. Sporty walki, trening kulturystyczny, elementy trójboju siłowego, kalisteniki, kolarstwa to epizody które miały swój czas i miejsce.
Od wakacji robiąc redukcje i wracając już po raz kolejny po długiej przerwie zacząłem biegać a zaraz po tym, sukcesywnie włączałem treningi oparte o obwody, movement, ćwiczenia z obciążeniem własnego ciała w modelu przypominającym WODy.
Aktualnie 3x biegam. 2 x treningi to szybkość a 1x to długie wybieganie.
Do tego robię 2x treningi siłowo kondycyjne.
Moje treningi wyglądają tak:
3 RD x 3
30s work
10s rest
1. Air Squats
2. Push Up Sit Outs
3. Leg Raises.
1. Sprawl
2. Push Up to groiners
3. Russian Twist
1. Jump lunges
2. Pike Push Up
3. V Sit Up
Lub zestaw
2RD x2
40s work
20s rest
Pushups
Squats
Burpees
Bear Crawl
Russian Twist
Yoga Pushups
Lunges
Burpees
Plank
Jumping Jacks.
Takie treningi sprawiają mi radość i przyjemność. Często po nich jeszcze biegam.
Podoba mi się filozofia ruchów movement czyli elementów raczkowania, ćwiczeń mobilności które dokładam do każdego treningu. Chciałbym to wszystko połączyć i rozwinąć.
Wpadłem na pomysł aby dodać do tego bazowe ćwiczenia.
1. Ćwiczenia mocy. Power Clean/ Snatch
2. Ćwiczenia bazowe. SQ/MC/BP
Nie mam pomysłu jak to połączyć. Bardzo podoba mi się trening rugbystów i często czerpie z niego inspiracje. Ćwiczenia szybkościowo siłowe bardzo mi odpowiadają. Celem jest dalsza redukcja wagi przy zwiększaniu progresu we wszystkich cechach motorycznych a w przyszłości budowanie atletycznej sylwetki a w szczególności atletyzmu.
Pomożecie mi to zrobić?
Czekam na Wasze spostrzeżenia