Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Plan do oceny

temat działu:

Plany treningowe

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 138

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 40 Wiek 16 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 2363
W załączniku wysłałem ss z aplikacji do śledzenia postępów, czy takie dobór i rozkład ćwiczeń ma sens czy trzeba coś zmienić? Nóg i brzucha nie ma celowo, nóg robic nie mogę, brzuch zacznę robić w raczej nieodleglej przyszlosci ale narazie wolę sie skupić na innych partiach. Celem jest masa.
1 RM jest obliczany automatycznie, nie był wpisywany przeze mnie.
W takim wydaniu plan 2x w tygodniu, raz w tygodniu robię w domu wszystko co dam rade zrobić bez sprzętu samymi hantlami, wtedy na np na klatę zamiast wyciskania lecą pompki.
Oprócz tego, żeby nie zakładać drugiego tematu chciałbym też spytać o przyczyny pewnego zjawiska, mianowicie prawa część mojej klatki jest słabiej rozwinięta od lewej, pomimo używania jedynie sztangielek i zwracania uwagi na technikę. Czym może być to spowodowane? Bo różnica jest widoczna.
Z góry dziękuję

Zmieniony przez - Soldier12 w dniu 2025-03-15 14:01:41

Zmieniony przez - Soldier12 w dniu 2025-03-18 23:18:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582

No dla mnie jak ktoś nie ćwiczy nóg to plan średni, ale jeśli faktycznie jest jakiś sensowny powód lub przeciwwskazania to trzeba doprowadzić nogi do zdrowia i zacząć trenować bo sylwetka bez treningu nóg nie wygląda zbyt dobrze.

Plan góry tak średnio mi się podoba. Jak masz przewidziane w planie wykonanie 4 serii ćwiczeń na klatkę piersiową to mija się z celem rozbijanie to na dwa osobne ćwiczenia. Zrób jedno na przykład wyciskanie leżąc na ławce poziomej i tego skosu już nie dokładaj, a ewentualnie daj sobie wyciskanie na skosie w kolejnym mikrocyklu treningowym.

Zamiast tego przyciągania drążka wyciągu dolnego daj jakąś formę wiosłowania ze sztangą czy hantlami, ewentualnie podciągania na drążku.

Nie za bardzo też rozumiem ideę 3 ćwiczeń na triceps w planie. Zostaw jedno z nich w takiej samej ilości serii jak na biceps.

Co do rozwoju klatki nie jesteśmy idealnie symetryczni ale jeśli różnice są dostrzegalne na pierwszy rzut oka to trzeba sprawdzić technikę, czy nie masz jakichś wad postawy, ustawienie sprzętu podczas ćwiczeń.

Zmieniony przez - rion10 w dniu 2025-03-19 15:39:29
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Plan treningowy średnio-zaawansowany

Następny temat

plan treningowy

Spalanie
Polecane artykuły