Na poczatek chcialbym sie przedstawic:
Imie: Artur
Wiek: 21
Wzrost: 182
Mieszkam w Holandii i pracuje w zakladzie rzeźniczym, ciezka praca i dosyc intensywna. Pracuje po 12 godzin także mam nie wiele czasu na przygotowanie czegokolwiek i 1 sniadanie oraz obiad kupuje w stolowce.
Chciałbym wam przedstawic wam moja "diete" dla niektorych dieta to obliczanie co do cala zapotrzebowania dzienniego na kcali wliczania w to wegli, bialka i tluszczy. Moja dieta wyglada nieco inaczej:
WSTAJE
4:45 Pierwsze śniadanie
4 kawałki ciemnego chleba
4 plasterki schabu wieprzowego
7:45 Drugie śniadanie
3 bułki
3 jajka
3 plasterki poledwicy
9:30 Miedzyposiłkowy
jabłko
11:30 Obiad (w pracy nie mam wplywu na jego skladniki)
Makaron/ryz/ziemniaki + mieso roznego rodzaju + surówka
200ml swiezego soku z pomaranczy
13:15 Miedzy posilkowy
banan
15:45 Przed treningowy
100g bialego ryzu +
150g tunczyka w wodzie/piersi z kurczaka/miód/mus bananowy
17:30 siłownia
19:00 Po treningowy
100g bialego ryzu +
150g tunczyka w wodzie/piersi z kurczaka
20:45 ŚPIE
Prosze o ewentualne poprawy gdzie moglbym i co dodac, wiem ze napewno brakuje bialka w pierwszym sniadaniu ale nie mam pomysli co tam wrzucic. Zmiana godzin posilkow nie jest mozliwa. Pozdrawiam