Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

POmOCYYYY!!!!!:(

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2096

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 15 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 35
Chce uzyskac taka posture jak ten pan po prawo. moje obecne cialo to to zdjecie po lewo. troszke lipa ale na nic wiecej nie zapracowalem:(
prosze o trening by uzyskac taka posture jak ten po prawo. prosze o diete jesli jest konieczna.
waga;76
wzrosto;180
max na klate;73kg
staz treningowy; byly przerwy wiec jak by to polaczyc to z 3miesiace;/
prosze o konkrety

Waga: 76

Wzrost: 180

Cel treningowy: widac na zdjeciu

Staż treningowy na słowni: 3 miechy

Uprawiane inne sporty: nie ale moge jesli to konieczne

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): hantelki sztanga lawka sporo odwaznikow

Dieta: brak, ale moge stosowac jesli potrzeba ( wezcioe pod uwage ze od 7 do 17 nie ma mnie w hacie

Przeciwskaznania medyczne: -

Zażywane suplementy: masówke biore teraz choc nie wiem ze dobrze robie...
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 5005 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 19714
Dieta na początek:

1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h
2. Należy w każdym posiłku spożywać "pełne białko" (zawierające wszystkie aminokwasy)
3. Należy w każdym posiłku spożywać węglowodany o w miarę jak najniższym I/G pochodzące z warzyw(najlepiej włóknistych) i owoców
4. Należy dbać aby posiłek przed treningowy był bogaty w łatwo przyswajalne białko
5. Należy dbać aby węglowodany we wszystkich posiłkach poza posiłkami przed i po treningowym pochodziły z warzyw i owoców o niskim IG. Posiłki około treningowe powinny zawierać węglowodany o wyższym I/G
6.Należy dbać aby posiłek po treningowy zawierał węglowodany proste i łatwo przyswajalne białko w proporcji 2:1
7. Należy pilnować aby 25-35%spożywanych kalorii w diecie pochodziło z tłuszczy z podziałem na : 1/3 z tłuszczy nasyconych (zwierzęcych), 1/3 z tłuszczy jednonienasyconych (np. oliwa z oliwek, avocado), a 1/3 z tłuszczy wielonienasyconych (olej lniany, rybi , orzechy i nasiona itp.)
8. Należy unikać napoi innych niż: woda mineralna niegazowana, zielona herbata itp.
9. Należy dbać o to by każdy posiłek za wyjątkiem posiłków około treningowych składał się z naturalnego, nie przetworzonego pożywienia, należy unikać słodzików, konserwantów, polepszaczy itp.
10.Należy spożywać większe ilości węglowodanów tylko w okolicach treningowych (przed i po treningu) , posiłki te powinny być ubogie w tłuszcz. W innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców

Trening

1. spięcia brzucha (brzuch)
2. przysiady ze sztangą/hantlami (czworogłowe uda)
3. uginanie nóg z ciężarkiem przy kostce (dwugłowe uda)
4. wyciskanie sztangi/hantli na ławce płaskiej/skośnej (klatka piersiowa)
5. wyciskanie sztangi z klatki (naramienne)
6. wiosłowanie hanlą (najszerszy grzbietu)
7. unoszenie tułowia z opadu (lub w leżeniu na brzuchu) - (prostowniki grzbietu)
8. uginanie ramion ze sztangą podchwytem (bicepsy)
9. pompki w podporze tyłem ( tricepsy)
10. uginanie nadgarstków ze sztangą (przedramiona)
11. spięcia stojąc (łydki)

// by rion10.

Musisz przytyć by potem zredukować fat.

TYLE
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 964 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16187
Wiem że może nie mam najlepszego wzroku, ale fotki to ja tu nie widze

"[...] jak się nie ma forsy, wszystko idzie jak k***ie w deszcz." - Julio Cortázar
“Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, jedziesz zbyt wolno” - Sir Stirling Moss

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
kolego ja foty wstawic nie moge ; // jak mam w tekst wkleic?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 5005 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 19714
Przeglądaj i wybierasz fotę
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący

oto zdjecie
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 964 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 16187
Na pewno trening, trening i jeszcze raz trening. Do tego MUSI być odpowiednia dieta ale nie licz na takie efekty jakoś szybko. On widać że ma bardzo niski poziom BF a to jest ciężko wyrobić ;) Więc powodzenia w treningach

"[...] jak się nie ma forsy, wszystko idzie jak k***ie w deszcz." - Julio Cortázar

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 31 Napisanych postów 17852 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 63608
Z takimi tematami to do Bravo !!
Jedziesz zwykłym ogólnorozwojowym planem na masę z dobra dieta. W tym "panu" nie widać nic szczególnego.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Dieta z bilansem kalorycznym na +. Musisz trochę przytyć. Najpierw trening masowy, potem redukcja & rzeźba. Co do diety - dział odżywianie. Co do treningu - podwieszone posty.
Ten pan ma niski poziom tłuszczu - widać po żyłach na dole brzucha. Więc jeśli chcesz być podobny do niego - potrzebujesz wiele lat treningu. By zapobiec pytaniom..
Tak, najpierw musisz wyrobić sobie trochę tłuszczu by zbudować masę mięśniową po to, by potem się zredukować.

pzdr

Zmieniony przez - hadesZiom2 w dniu 2009-02-18 19:58:02
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dla mnie on wystarczy.
a wiec prosze o :
-plan
-diete
-i co trzeba:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
dla mnie on wystarczy.
a wiec prosze o :
-plan
-diete
-i co trzeba:)

A ja prosze o pizze, może być z owocami morza, niezłe są

plan - posty podwieszone ;]
dieta - dział odżywania

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Training do oceny ;]

Następny temat

Trening masowy do oceny

Spalanie
Polecane artykuły