Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
chudzina identycznym rozumowaniem sie kierujemy, dla mnie rowniez to jest bzdura i lobbing firm farmaceutycznych ktore chca podkrecic sprzedaz paracetamolu. glupota przez duze G.
Szacuny
133
Napisanych postów
9767
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23577
To były badania na staruszkach. Poza tym - podobne wyniki uzyskano w przypadku ibuprofenu. Nie wydaje mi się, aby producenci leków przeciwbólowych celowali tutaj w target sportowy. A dla nas liczy się tylko tyle, że nie musimy obawiać się o masę - gdy stosujemy te leki ze wskazań medycznych.
Szacuny
86
Napisanych postów
14048
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
165707
ale powaznie - coraz czesciej zaczynam myslec, ze przemysl farmaceutyczny nie jest ukierunkowany obecnie na wyleczenie ludzi, a na ich leczenie. roznica jest zasadnicza - jak latwo sie domyslic. i - choc to pachnie teoria spiskowa - uwazam, ze obostrzena odnosnie uzywania sterydow (zwlaszcza testosteronu), ktore sa tak surowo egzekwowane w usa, po czesci wynikaja wlasnie z tego. facet, ktory bierze tescia najpewniej nie pojdzie po viagre, nie pojdzie po tablety antydepresyjne, nie pojdzie po wiele innych, drogich rzeczy - pojdzie po tani testosteron. oczywiscie nie kazdy i nie zawsze powinien to brac, niemniej jednak jakos ci bioracy, dbajacy o siebie, odzywiajacy sie odpowiednio - maja chyba mniej problemow zdrowotnych, niz ci jedzacy byle jak, a kaca zagryzajacy paracetamolem.
to - rzecz jasna - dosc naciagana teoria, ale nie jestem na dzien dzisiejszy taki pewien, czy calkiem nierealna.
Szacuny
24
Napisanych postów
3110
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
26608
tak samo epidemie gryp ktorych skrtóy juz nawet niewiele komukolwiek mowia bo tyle tego jest. krocie zarabiaja producenci szczepionek. piknie zorganizowany chwyt marketingowy poprostu
Szacuny
86
Napisanych postów
14048
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
165707
co mi po masie, jak nery i watroba w kanale?
moze dla ciebie sie liczy masa - dla mnie sie liczy, zeby zyc w dobrym zdrowiu, podnosic ciezary i ruchac do poznej starosci, a nie te 0,5g masy stracone przez aspiryne czy paracetamol. ludzie na dializach nie mysla o masie - warto na to zwrocic uwage.
Szacuny
60
Napisanych postów
4804
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
44754
apropos swinskiej grypy. to tez jakis wymysl. ostatnio spotkalem kolezke, wrocil z hiszpanii, kaszlal, kichal. na moje pytanie co mu jest, odpowiedzial ze zachorowal na "ta" grype. z poczatku sie wystraszylem, bo media niezly zamet zrobily. a on do mnie mowi "spokojnie, ta grypa to zwykle przeziebienie, nie ma strachu, w hiszpanii nikt sie tym nie sra". a u nas co? u nas najchetniej wprowadziliby przymusowe szczepienia, oj by sobie ktos kabze nabil.
Szacuny
123
Napisanych postów
20544
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
125840
zgadzam sie z rozumowaniem chudego i tarczy
producenci lekow licza kase a nie licza sie z naszym zdrowiem. Biznes jak kazdy inny.
co do swinskiej grypy to przechodzilem i moja laska przez to i to zwykla grypa. co roku umiera tysiace ludzi na powiklania po grypie , a od czasu do czasu wymyslaja epidemie ,by podbic sprzedaz leku. cale szczescie ze lek na swinska grype byl w uk za free