Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Jedzenie 3 dni może i wytrzyma, ale smaczne to nie będzie, poza tym gdzieś czytałem że w ryżu ze względu że jest wilgotny, podczas gotowania ok 150 ml wody pochłania się mogą wytworzyć jakieś drobnoustroje, czy bakterie.
...
Napisał(a)
stojedennie jestem orzekonany czy ryz wytrzyma 3 dni
W oddzielnym pojemniku wytrzyma spokojnie 5 dni
Nie poddam sie:
http://www.sfd.pl/poczes_/_Walka_o_progres-t826314.html
...
Napisał(a)
ale smaczne to nie będzie, poza tym ryż jest taki że nie trzeba go pilnowac się wrzuca, gotuje się w tym czasie się mozna umyć czy coś i tyle roboty przy nim.
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Ale jak nie ma innej możliwości to lepiej tak niż w ogóle
Nie poddam sie:
http://www.sfd.pl/poczes_/_Walka_o_progres-t826314.html
...
Napisał(a)
Ryż w lodówce w zamkniętym pojemniku nie powinien leżeć dłużej jak jeden dzień. Tak jak napisał kolega anubis84 w ryżu rozwijają się dość szybko bakterie, zatem jest to niezbyt zdrowe. Zamiast ryżu zawsze można ugotować jakiś żytni makaronik.
Jeżeli chodzi o omlet to hulaj dusza :) Zaczynasz gotować ? Nic nie jest lepszym nauczycielem jak własne doświadczenie zdobyte metodą prób i błędów. Dodaj sobie jakie zioła, mieloną paprykę, trochę czosnku etc. Sprawdzaj jaki "pakiet" przypraw najbardziej Ci podchodzi. Owoce sezonowe z omletem to też fajna opcja i przede wszystkim nie droga. Jeżeli posiadasz jakąś odżywkę białkową możesz zrobić sobie sos do polania omletu. Jeżeli tniesz kalorie to możesz skorzystać również z dostępnych w sklepie tzw. sosów ZERO. Pomysłów na dobry omlet jest tyle co ludzi :) Kombinuj. Kuchnia to Twoje laboratorium. Im więcej zaczniesz kombinować, tym lepiej zrozumiesz łączenia smaków i przywykniesz do tego, że aby zrobić dobre danie nie potrzebujesz przepisu z książki kucharskiej.
Zmieniony przez - pixeloza w dniu 2017-08-17 17:13:58
Jeżeli chodzi o omlet to hulaj dusza :) Zaczynasz gotować ? Nic nie jest lepszym nauczycielem jak własne doświadczenie zdobyte metodą prób i błędów. Dodaj sobie jakie zioła, mieloną paprykę, trochę czosnku etc. Sprawdzaj jaki "pakiet" przypraw najbardziej Ci podchodzi. Owoce sezonowe z omletem to też fajna opcja i przede wszystkim nie droga. Jeżeli posiadasz jakąś odżywkę białkową możesz zrobić sobie sos do polania omletu. Jeżeli tniesz kalorie to możesz skorzystać również z dostępnych w sklepie tzw. sosów ZERO. Pomysłów na dobry omlet jest tyle co ludzi :) Kombinuj. Kuchnia to Twoje laboratorium. Im więcej zaczniesz kombinować, tym lepiej zrozumiesz łączenia smaków i przywykniesz do tego, że aby zrobić dobre danie nie potrzebujesz przepisu z książki kucharskiej.
Zmieniony przez - pixeloza w dniu 2017-08-17 17:13:58
Poprzedni temat
Pulled pork by MissInvincible
Następny temat
Weekendowe konkursy Kwiecień-Maj wyniki
Polecane artykuły