No wlasnie - jak to jest? Czy kazde zlamanie da sie tak nastawic zeby nos wygladal jak u normalnego, kulturalnego czlowieka :)? Czy jest to zalezne od zlamania (zmiazdzenie - "wepchniecie" nosa do srodka, zlamanie boczne np. po sierpie, pekniecie etc) a moze od samego chirurga, czasu interwencji? Ma ktos moze jakiegos linka opisujacego dokladnie problematyke i anatomie zlaman, kontuzji nosa? Bardzo mnie to ostatnio ciekawi bo mam pechowy okres - napierdzielam sie co drugi dzien i troche mnie po kichawie leja.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
każde złamanie jest inne ... i każdy chirurg jest inny m specjalistą
ja miałem dość poważnie rozjechaną kichawę (zostałem napadnięty i nie był to pojedyńczy strzał) i chirurg który był widocznie artystą zrobił super robotę... wprawszie czuję zę pod skórą nos nie jest idealnie prosty to jednak nos układa się normalnie
więc - wszystko zależy

ja miałem dość poważnie rozjechaną kichawę (zostałem napadnięty i nie był to pojedyńczy strzał) i chirurg który był widocznie artystą zrobił super robotę... wprawszie czuję zę pod skórą nos nie jest idealnie prosty to jednak nos układa się normalnie

więc - wszystko zależy

...
Napisał(a)
Raz na treningu dostalem przez przypadek z główki w nos aż się skrzywił. Przed lustrem go prostowałem i do tej pory jest prosty(nie sądzę że był złamany może tylko spuchnięty z jednej strony
)

...
Napisał(a)
Ja miałem złamanie,pęknięcie i przemieszczenie kosci
Ale w szpitalu połamali mi go od nowa i ładnie poskładali i był prawie jak nowy:D Tylko troche większy niz wczesniej

Ale w szpitalu połamali mi go od nowa i ładnie poskładali i był prawie jak nowy:D Tylko troche większy niz wczesniej

...
Napisał(a)
witam wszystkich.. no to ja tez dorzuce cos od siebie. Nos mialem zlamany dokladnie na wakacjach 2005 roku w sierpniu.. od razu po dostaniu z buta w nos pojechalem do lekarza, ktory dal mi skierowanie do szpitala.. tam musialem odczekac na zabieg nastawienia nos.. nie moglem nic pic ani jesc dzien przed zabiegiem.. w dzien zabiegu bylem pod narkoza i nic nie czulem.. po zabiegu jeszcze nie moglem zobacyzc nosa :P bo mialem gips dlatego jeszcze musialem zostac w szpitalu 3 dni :P (w sumie bylem 4 dni :D) po powrocie do domu musialem miec gips jeszcze tydzien po zdjeciu okazalo sie ze nos jes prosty jak sie na niego patrzy i ogolnie..bylem zadowolony,, nie wysilalem sie ani nic przez 1 miesiac, pozniej przez jakies 2 miesiace sobie normalnie zylem :P i zapisalem sie na silownie i tam sie sparowalismy z kumplami - tez poczatkujacymi :P no i dostalem w nos z lewgo sierpowego troche sie wystrzaszylem za mam dalej zlamany ale jak podszedlem do lustra to zobaczylem ze jest ok :P ale jak dotknalem moja prawa strona nosa byla troche wbita to srodka tak ze gorzej mi sie oddychalo przez prawa przegrode.. i mam teraz pytania czy moge miec teraz przez to jakies problemy?? czy isc z tym do laryngologa jak nos jest prosty ale przegorda nie bardzo?? ile trzeba czasu by nos porzadnie sie zrosl?? i czy teraz bede mial wieksze problemy z nosem po zlamaniu.. z gory dzieki za odpowiedzi..
...
Napisał(a)
Nie wiem jak długo zrazsta sie nos ale po takim zabiegu moze bolec do 0,5-1 roku nawet, tak mi powiedzieli w szpitalu:D mnie bolal jak sie dotknolem bardzo dlugo:( a co do przegrody to ja mysle ze zeby ci ją teraz wyprostowac to musieliby łamac od nowa bo przynajmniej mi tak robili:D i mialem takie usztywnienia o obu dziórkach dolegajace do przegrody by sie nie skrzywila. Do
lekarza mozes isc co Ci powie.
lekarza mozes isc co Ci powie.
...
Napisał(a)
Lekarze zawsze przesadzają
, nie wiedzia co to jest miesiac-dwa dla czlowieka, ktory bez treningow zyc nie potrafi
.

...
Napisał(a)
no tak zgadzam sie z waszymi postami :D bez treningow nie moge zyc :P a do lekarza pojde i zobacze co mi powie ale na ponowne zlamanie sie nie godze.. dzieki za odp.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!