Zyj,a nie istniej!
...
Napisał(a)
Jeśli temat byl poruszany proszę o nakierowanie i usunięcie tego posta. Biorę nac od dłuższego czasu ale ostatnio kupiłem innej firmy i w 1tab jest 250mg a sugerowana dawka jest 1\2 tabl. Wyczytamy że osoby podczas dopingu biorą powyżej 600mg. Czy dawka 2 tabl czyli 500mg będzie odpowiednia ? Wychodzi też że brałem na czczo i po 2 h szedłem na trening co też podobny jest średnim pomysłem. Przełożyć dawkowanie na wieczór ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Sprawa indywidualna. Ja biorę NAC na kilka minut przed położeniem się do łóżka i żadnych problemów z zasypianiem nie mam.
2
...
Napisał(a)
Witaj.
Dawka sugerowana na opakowaniu zazwyczaj ma zadowolić Główny Inspektorat Sanitarny. Niestety GIS narzuca swoje normy co do pojedynczej porcji danego suplementu i tutaj dość często firmy właśnie opisują dawkowanie jako 1/4 tabletki 1/2 tabletki i tak dalej. Natomiast jeżeli chodzi o działanie suplementu działanie efektywne z powodzeniem możesz tutaj 1000-1200 mg na dzień brać. Oczywiście najlepiej przyjąć suplement na czczo wtedy jego wchłanianie jest najlepsze i czerpiemy najwięcej korzyści
Dawka sugerowana na opakowaniu zazwyczaj ma zadowolić Główny Inspektorat Sanitarny. Niestety GIS narzuca swoje normy co do pojedynczej porcji danego suplementu i tutaj dość często firmy właśnie opisują dawkowanie jako 1/4 tabletki 1/2 tabletki i tak dalej. Natomiast jeżeli chodzi o działanie suplementu działanie efektywne z powodzeniem możesz tutaj 1000-1200 mg na dzień brać. Oczywiście najlepiej przyjąć suplement na czczo wtedy jego wchłanianie jest najlepsze i czerpiemy najwięcej korzyści
1
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
NAC ma krótki okres półtrwania, więc dobrze jest brać go 2, 3 razy dziennie. Np., 2x500mg.
1
...
Napisał(a)
Wow to nieźle. Zdawałem sobie sprawę że trzeba brać sporą poprawę na sugerowane dawkowanie ale nie wiedziałem że aż tak.. ok a gdybym dał powiedzmy 800mg na czczo to ile czasu mogę tak suplementowac ?
Zyj,a nie istniej!
...
Napisał(a)
Śmiało możesz sobie ciągnąć trzy cztery miesiące Później jakiś miesiąc przerwy i znowu trzy cztery miesiące nie ma tutaj jako tako wytycznych co do robienia przerw i tak dalej. Ja zazwyczaj w okresie takim jak jesień wrzucam sobie 1200 mg codziennie na czczo Robię dopiero przerwę na wiosnę. Oczywiście w przypadku stosowania NAC musimy też zwrócić uwagę na nasz hematokryt bo również może delikatnie wpływać na zwiększenie jego wartości i jeżeli walczymy tutaj z morfologią to warto robić sobie przerwę od acetylowanej cysteiny
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja https://www.instagram.com/tomq.bb
[email protected]
...
Napisał(a)
NAC ma słabą biodostępność i jest bez różnicy czy weźmiesz go na czczo, czy z posiłkiem. Nic tego nie zmieni.
...
Napisał(a)
a szkoda, bo przyjelo sie, ze wlasnie na czczo nieco powinno pomoc, chociaz szczerze tez nie widzialem nigdzie badan by to potwierdzaly. NAC oralne chyba okolo max 10 % jest wchlanialne? Wiec nie ma co tutaj sie bac o wieksze dawkowanie ze cos przekombinujemy. Chociaz ciekawe, ze wlasnie dawki wrzedu 1200-1800 mg dziennie sprawdzaja sie calkiem dobrze w publikacjach. Ale to podobnie jak glutation dozylny i oralny, tez trzeba brac tutaj poprawe na jego przyswajalnosc i dzialanie koncowe... aczkolwiec NAC cos tam an pewno dziala
[email protected]
...
Napisał(a)
Tak, według różnych źródeł od od 5 do 10%. Działa na pewno, bo ładnie poprawia próby wątrobowe.
...
Napisał(a)
Nawet bardziej pasuje mi branie po posiłku bo trenuje z rana właśnie po 1 posiłku. odstęp po treningu też musi być jakiś konkretny czy mogę wziąć np.2-3 h po treningu z posiłkiem ?
Zyj,a nie istniej!
...
Napisał(a)
teoretycznie odtsep powinnismy zachowac. NAC wykauzje dzialnie przeciwzapalne, wiec tutaj korzystanie z cysteiny w sasiedztwie treningu nie jest polecane. Podobnie jest w innymi produktami o potencjale antyoksydacyjnym. Witamina C czy witamina E, selen, czy rownego rodzaju mieszanki ziolek i minerałow, zazwyczaj zaleca sie wtedy zachowac odstep od treningu by nie ograniczac dzialania prozapalnego uszkodoznych wlokien miensiowych, a tym smaym tracimy czesc z potencjału jaki daje nam właśnie trenign silowy
1
[email protected]
...
Napisał(a)
TomQ-MAGteoretycznie odtsep powinnismy zachowac. NAC wykauzje dzialnie przeciwzapalne, wiec tutaj korzystanie z cysteiny w sasiedztwie treningu nie jest polecane. Podobnie jest w innymi produktami o potencjale antyoksydacyjnym. Witamina C czy witamina E, selen, czy rownego rodzaju mieszanki ziolek i minerałow, zazwyczaj zaleca sie wtedy zachowac odstep od treningu by nie ograniczac dzialania prozapalnego uszkodoznych wlokien miensiowych, a tym smaym tracimy czesc z potencjału jaki daje nam właśnie trenign silowy
Dziekuje, myślę że wszystko już wiem. W takim razie podbijam dawkę i przenoszę przyjmowanie na wieczór tzn.przedostatni posiłek.
Zyj,a nie istniej!
Polecane artykuły