1.Cwicze systematycznie od 7 miesiecy (mam 22 lata, 184cm, 73kg).
2.Moj plan treningowy jest taki:
PON: KLATKA BICEPS
klatka:
1.sztanga na laweczce plaskiej - robie 5 serii, zaczynam od 70%CM i dalej w zwyz, w 5 serii wracam do ciezaru wyjsciowego
2.hantlami na skosie 35st - 4x - ciezar staly
3.rozpietki hantlami laczone z przenoszeniem za glowe - 3x - w obydwu ciezar staly
4.brama - 3x
biceps:
1.modlitewnik gryfem lamanym - 5x - progres, 5 serie robie ciezarem takim jak w 1 serii (jak przy klacie)
2."kolanko" podchwytem - 4x - ciezar staly (kazda serie dobijam mniejszym hantlem)
3.na laweczce pod lekkim katem - mlotkowe - 4x - ciezar staly (dobijam kazda serie jak wyzej)
4.gryf prosty - 2x superseria (do 21)
SR: PLECY TRICEPS
plecy:
1.podciaganie na drazku szerokim chwytem do klatki - 4x
2.przyciaganie szerokiego drazka wyciagu gornego do karku (nachwytem) - 5x - progres (w 5 serii wracam do ciezaru wyjsciowego)
3.jak wyzej tylko do klatki (nachwytem) - 3x - progres
4.przyciaganie drazka wyciagu dolnego do przypony (chwytem neutralnym) - 3x - progres
5.podciaganie na drazku chwytem neutralnym - 2x
triceps:
1.sciaganie drazka wyciagu gornego nachwytem - 4x - progres (w 4 serii wracam do ciezaru wyjsciowego)
2.jak wyzej tylko podchwytem - 4x - progres (w 4 jw.)
3.jak wyzej uchwytem neutralnym - 4x - ciezar staly
4.pompki na poreczach - 3x
PT BARKI KAPTURY
barki:
1.unoszenie hantli na boki w opadzie tulowia - 3x - ciezar staly
2.unoszenie sztangi za glowa - 4x - progres
3.unoszenie sztangi przed glowa - 3x - progres
4.podnoszenie hantli nad glowa - 3x - kazda seria sklada sie z trzech jakby podserii: 70%CM, 60%CM, 50%CM
kaptury:
1.wznosy ramion - 4x
Nie mam ustalonych przerw miedzy seriami, czekam az uspokoi sie oddech i robie nastepna serie.
Nie wiem gdzie wcisnac trening na nogi i jak go robic. Mozesz napisac tez cos na ten temat ?
3.Chce osiagnac sile i mase.
4.Z czasem u mnie troche kiepsko, na slke chodze o godz 19.30 i koncze trening po 21. Jezeli chodzi o sprzet to jest calkiem niezle: jest brama, wyciag gorny i dolny, sztanga, troche hantli, modlitewnik i pare gryfow i sztanga na takich rurkach - mozna podnosic gora - dol
5.Nie przeciwskazan medycznych. Ale cos mnie nie pokoi, czasami bola mnie stawy, a
w nocy dretwieja mi rece od lokci po dlonie
6.Moja dieta jest nie bardzo wporzadku. Staram sie jesc czesto pozywne produkty takie jak ryz, banany, persi z kurczaka, twarozki i takie tam. Wogole nie potrafie sobie ulozyc diety.
Dzieki, ze sie odezwales i za pomoc !! :)