Prawde mowiac wszedzie jest pelno jakis hormonow i srodkow chemicznych, tylko czy maja one zadanicze znaczenie dla nas? Czy sa podawane w tak duzej ilosci ze odzialywuja na nasz organizm ?
Ciezko stwierdzic, niemniej produkty spozycze musza miec pewna norme odnosnie szkodliwosci dla zdrowia.Wchodzac do uni przepisy jeszcze bardziej sie zaostrza.Teoretycznie wiejskie jajka sa lepsze, niemniej nie wszystko co ze wsi jest dobre.Nalezy pamietac ze zwierzeta nie maszyny i zawsze moga na cos zachorowac, a wtedymy zarazamy sie od nich.
Jedznie na wsi czesto jest przygotowywane w karygodnych warunkach sanitarnych, a i taki gospodarz moze wspomagac "czyms" swoje zwierzatka.
Jednak w tym przypadku nie bedzie on sie trzymal zadnych norm, jezeli
znajdzie cos taniego i co daje dobre efekty, bedzie ladowal ile wlezie...
Po za tym jakby nie patrzec to jajka ze wsi sa takie wielkie i zolciotkie, ciekawe dlaczego
Wprzypadku jedzenia przetworzonego nie ma zazwyczaj takich problemow, poniewaz zywnosc jest badana i "dezynfekowana" oraz przestrzegane sa dopuszczalne(teoretycznie nieszkodliwe) normy srodkow chemicznych :)
Moj numer gg 3756256
JESZCZE TU WROCE
Zmieniony przez - McRaYvEn w dniu 2003-12-30 23:28:27