SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

JAJKA :P...

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 7050

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 22 Napisanych postów 2930 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 13308
Poklepałokogoś
Zapraszam pod adres:
http://www.zdrowezycie.pl/Interaktywne/kalkulator/html/index_kalkulator.html

Kulturystyka to niekącząca walka z sobą, ale nagroda jest wielka
https://bundles.sfd.pl/../../buziaki/29.gif[/img]SFD FIGHT CLUBSFD FIGHT CLUBSFD FIGHT CLUB[img]../../buziaki/29.gif" alt="" />
Profesional Sport Club
Profil nie aktualny, od 5.1.2004 TRENING CYKLICZNY GR.VI uaktualnie w czerwcu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44966
Jajka sa dobre i na rzezbie i na masie.
Na rzezbie ograniczylbym tylko ilosc zoltek bo sa tluste.
Najlepsze gotowane albo smazone na teflonie lub na dobrym tluszczu.

______
Kawosz
____________________________
Kucharek w Jadlodalni

"Drzewa umieraja stojac, siadaj mamo!"

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 145 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1249
w żółtku jest choesterol - hmmmmmmmmmmm zgadzam się ale ............ ile go jest? Czy aby czasami nie położy was od razu trupem. Nie powtarzajcie sloganów usłyszanych "gdzieś" a tak poza tym co złego jest w cholesterolu jako takim? Czy na pewno LDL jest zły a HDL dobry? Czy ktoś pragnie zasugerować, że naturalnie produkowany cholesterol jest zły? A może to zachwiany stosunek LDL do HDL jest problemem a nie sam cholesterol jako taki? Dlaczego jem dzień w dzień 3-4 jajka i mam cholesterol w normie? Dlaczego znam osoby które są w wieku ponad 50 lat i jedzą powyżej 5 jaj dziennie (zdarza się, że nawet 10) i ich cholesterol jest w normie? Dlaczego ludzie jedzący tyle jaj "zaznali" spadku cholesterolu pomimo tego, że wcześniej przekraczał on normy na tyle, że świadczył o chorobie?

Więc nie piszcie proszę więcej o szkodliwości jajek bo to nie jajka są szkodliwe a TO CO SPOŻYWACIE DO TYCH JAJEK. Jak posypiecie 5 zółtek cukrem i będziecie tak robić dzień w dzień to zgadza się, że stosunek Hdl i Ldl się pogroszy.

Pozdrawiam

We must secure...

We must secure...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
to cio jest z ta jajecznica?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 304
Ronnie IFK piszesz: poklepałokogoś. Może Cię źle zrozumiałem ale domyślam się że chodzi o wcześniejszy post, że w żółtku jest więcej białka niż w białku jaja. Jeśli nie zgadzasz się z tym, że w żółtku jest więcej białka to się po prostu mylisz. Dodatkowo załączony przez Ciebie kalkulator pokazuje to tak jasno że aż oślepnąć można! Korzystając z linku który dołączyłeś do swojego posta ewidentnie można wykazać że białka jest więcej w zółtku.

Jeśli źle zinterpretowałem Twją wypowiedź to sorki że Cię podejżewałem o błądzenie. Wolałem jednak napisać tego posta aby nikt nie miał najmniejszej wątpliwości = Więcej białka jest w żółtku jaja niż w białku jaja.

Pozdrawiam



Der Sieg Ist Unser!

Der Sieg Ist Unser!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 46 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 304
Zadi - to czy zrobisz jajecznicę czy ugotujesz na twardo czy miękko nie zmienia przecież zawartości BTW jajka sensu stircte. Poprzez obróbkę cieplną zmieniasz przyswajalność jajka (np. jajka twarde są dłużej trawione niż na miękko).Myślę, że głównym problemem w jajecznicy nie jest jajko ale to co wiąże się z jajecznicą. Przecież jajecznica na 300 gramach tłustego boczku to "dramatycznie" różna jajecznica niż jajecznica na tzw. kropli oliwy z oliwek. Tak więc pojęcie "jajecznica" jest na tyle złożone i wieloznaczne że nie mogę dać Ci jednoznacznej odpowiedzi.

Pozdrawiam

Der Sieg Ist Unser!

Der Sieg Ist Unser!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11149 Napisanych postów 51567 Wiek 31 lat Na forum 24 lat Przeczytanych tematów 57816
... jajecznica z trzech jaj na odrobinie margaryny...
i cio?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 28 Napisanych postów 280 Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 1256
jak ktos chce mało tłuszczu to proponuje smarzone na parze to jest cos dla dietetykow i dla tych co sie odchudzaja;p

0m3n? a kto to taki?

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 90 Napisanych postów 17398 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 79160
i nic
nie na margarynie
na teflonie lub na smalcu/oleju kokosowaym/masle
3 moga byc
mniam

niewazny jest cholestreol spozywany - jest wazny - to fakt ale nie tak jak kiedys myslano
o wiele wazjjszy jest stosunke hdl<-->ldl i genetyka jesli chodzi o choroby wiencowe i uklad krazenia itd
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Specjalista
Szacuny 71 Napisanych postów 10883 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 44966
W zoltku jest wiecej bialka. W kalkulatorze podana jest ilosc bialka na porcje czyli 17g przy zoltku i 50g przy bialku a nie na 100g. Jak to odpowiednio przemnozyc to wyjdzie w bialku 10,8g i w zoltku 15,9g.

BTW: Swoja droga mylacy ten kalkulator. I ciezko znalezc jajko, ktore wazyloby 33g, chyba, ze przepiorcze.

______
Kawosz
____________________________
Kucharek w Jadlodalni

"Drzewa umieraja stojac, siadaj mamo!"

pierwsza by zobaczyc twoje oczy...
druga, druga... by zobaczyc twoje usta...
trzecia po to by zobaczyc cala twoja twarz...

A.W.O.L.

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

banalnie niebanalny ciezki przypadek

Następny temat

Aerobik czy siłownia - co wybrać?

WHEY premium