Czasem jest tak, ze jakiejs potrawie brakuje tego czegos, nie wiadomo dokladnie czego, ale wiadomo, ze na pewno brakuje. Wowczas uzywam pasty tak jak przyprawy uniwersalnej. Wlasnie tak dziala parmezan w pascie- 'wyciaga' i podkresla smaki poszczegolnych skladnikow. W niektorych kuchniach swiata czesto do wywarow dodaje sie stare skorki parmezanu, wlasnie po to by wyostrzyc pewne noty smakowe.
Mega szybka pomidorowa- lycha pasty, wrzatek, pasata, czarne oliwki, bazylia i zarumieniony na masle czosnek- polaczyc i palaszowac ;)
Zmieniony przez - Gryfina_Rabarbell w dniu 13/08/2019 10:07:06
„Ten, kto życzliwie wskazuje drogę błądzącemu, jest jak człowiek, który drugiemu pozwala zapalić pochodnię od swojej: wszak jego własna pochodnia nie będzie przez to świecić mniej jasno” - Quintus Ennius, 239 – 169 p.n.e.
https://www.sfd.pl/Gryfina_Dziennik_Ciazowy-t1191586.html