Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

Dynamika

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe:

Ilość wyświetleń tematu: 2908

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 98 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2582
Witam.

Chciałbym poprawić swoją dynamikę rąk i nóg. Znacie może jakieś ćwiczenia, które można wykonać w domowym zaciszu? Mam do dyspozycji 2x hantel 10kg i drążek. Słyszałem, że na dynamikę nóg są dobre programy treningowe na wyskok, np. Slam Dunk II. Czy to prawda?

Zmieniony przez - zyzio132 w dniu 2009-10-07 22:43:23
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 7 Napisanych postów 580 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 7237
Sensei99 weź sie nie wypowiadaj jak sie nie znasz..
MC możesz normalnie robić nawet w wieku 14lat tyle , że nie dużymi ciężarami i technicznie. Wszystkie ćwiczenia możesz robić ,ważne żebyś nie wariował na siłowni i wszystko robić technicznie
ja pier***e naczytaliście sie gogle i sie wymądrzacie.
Jednostki ćwiczące w tym wieku maja problemy zdrowotne , które sa spowodowane świrowaniem na siłowni, bez pasa , nie technicznie a wy kur*a pier***icie glupoty co za ludzie

Zmieniony przez - Modboy w dniu 2009-10-13 18:50:33

Nie zaczniesz Dzisiaj - Nie zaczniesz Nigdy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 287 Wiek 31 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 6147
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 226 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 3658
https://www.sfd.pl/dynamika_raz_jeszcze-t372313.html Masz tu artykuł na temat dynamiki. Na następny raz używaj wyszukiwarki, w niej wszystko znajdziesz wystarczy wpisać temat który szukasz i wszystko ci wyskoczy. Pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 98 Wiek 31 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 2582
Dzięki :P Mam zamiar robić program PDG Fans'a :D Tylko mam pytanie czy niektóre ćwiczenia mógłbym zastąpić.

I dzień

1.rozgrzewka-nie trzeba tłumaczyć;]
2.rozciaganie dynamiczne-wymachy wszystkie

3.podciąganie na drążku nachwytem 4x max
4.renagade rows 10,8,6,4 CO TO? :D
5.martwy ciąg + podrzut +wycisk 10,8,6,4 CZYM MOŻNA ZASTĄPIĆ?
6.przysiad+ćwierćskok(mały ciężar) 4x 10
7.wyciskanie sztangi na ławce płaskiej(jak najszybciej) 10,8,6,4 MOGĘ ZAMIENIĆ NA POMPKI?
8.pompki na poreczach 2xmax+2x4 NA CO ZAMIENIĆ?
9.brzuch

10.rozluznienie+rozciaganie statyczne!!!

II dzień

1.rozgrzewka
2.rozciąganie dynamiczne

3.podciaganie podchwytem 4x max
4.pompki z jedna ręką na podwyższeniu i naprzemiennie 4x10 na ręke,czyli 20
5.wiosłowanie sztangą 10,8,6,4 ZAMIENIĘ NA WIOSŁOWANIE HANTLAMI
6.thrusters 10,8,6,4 CO TO?
7.wznosy kołka (na lewo ,na prosto, na prawo) 12,9,6,6 WTF?
8.wskoki na coś wysokiego lub przeskoki np. przez ławeczkę 4x10
9.brzuch( na ławeczce skośnej z obciążeniem skręty tułowia np., lub inne wedle uznania)

Z góry dzięki :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 111 Napisanych postów 16087 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79876
Renegade Row

thrusters

google nie gryzą -.-

This is madness!
This is SHIN-AI-DO!!!

http://www.shinaido.w8w.pl/

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 184 Wiek 30 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 932
Zyzio masz dopiero 15 lat , A martwy ciąg w twoim wieku to dobrowolne stanięcie się kaleką :D
Martwy ciąg +21 .
Ćwiczenia na barki, Plecy tylko na małych obciążeniach .

Nie od razu Rzym zbudowano .

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki za odzew :P Dzięki sensei za informacje :P Powstrzymam sie od tego martwego ciągu :D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 138 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 3241
robiąc martwe dobrze technicznie(najlepiej jakby ktoś Ci pokazał i obserwował czy nie popełniasz błędów i przydał by Ci się tez pas), nie przesadzając z ciężarem nie spowoduje kalectwa. Ja bym pompki na poręczach zostawił dobre ćwiczenie i nie ma sensu zmieniać.

Zmieniony przez - kranquo w dniu 2009-10-09 13:08:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Niestety nie mam jak go wykonać. Nie mam poreczy.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 111 Napisanych postów 16087 Wiek 38 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 79876
2 ławki ustawiasz i już masz poręcze ^^ jak nie masz to 2 krzesła jedno żeby nogi na nim były a drugie na łapy. Jesteś skierowany brzuchem do góry i ugięcia na rękach robisz.

Zmieniony przez - 4rScorpion w dniu 2009-10-09 22:41:37

This is madness!
This is SHIN-AI-DO!!!

http://www.shinaido.w8w.pl/

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Dzięki skorpion ;p Wie ktoś może co to?
7.wznosy kołka (na lewo ,na prosto, na prawo)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Szermierka klasyczna

Następny temat

Evolution 18 - Paweł "The Sting" Słowiński znów walczy!!!

Spalanie
Polecane artykuły