dwa pytania na szybko...
- jesli sie redukujemy lub robimy mase to czy w diecie mamy liczyć wszystkie białka, czy tylko białka zwierzęce, jeśli mamy np utrzymac proporcje 2,2g na KMC to ma to byc ilosc wszystkich bialek czy tylko białek zwierzęcych ?
- czemu zwykle przy redukcji obniża się ilość tłuszczy do niższego poziomu niż podczas robienia masy ? węglowodany obniza się z tego wzgledu, że to od nich sie zalewamy tłuszczem... białko spożywa się na wyższym poziomie, aby zapobiegać katabolizmowi itp itd. a czemu obniża się ilość tłuszczy ?
prosze o odp
Zmieniony przez - pablaooo w dniu 2008-08-09 13:03:34

- jesli sie redukujemy lub robimy mase to czy w diecie mamy liczyć wszystkie białka, czy tylko białka zwierzęce, jeśli mamy np utrzymac proporcje 2,2g na KMC to ma to byc ilosc wszystkich bialek czy tylko białek zwierzęcych ?
- czemu zwykle przy redukcji obniża się ilość tłuszczy do niższego poziomu niż podczas robienia masy ? węglowodany obniza się z tego wzgledu, że to od nich sie zalewamy tłuszczem... białko spożywa się na wyższym poziomie, aby zapobiegać katabolizmowi itp itd. a czemu obniża się ilość tłuszczy ?

prosze o odp


Zmieniony przez - pablaooo w dniu 2008-08-09 13:03:34