Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
24
Cześć, myśle nad zakupem dodatkowego sprzętu do mojej domowej siłowni i chciałbym dowiedzieć się czy warto.
Myślałem nad samym wyciągiem górnym lub wyciąg górny/dolny i o kratownicy, również myślałem nad gryfem mocno łamanym ale obecnie mam lekko łamany więc czy jest sens kupowania?
Obecnie posiadam następujący sprzęt:
-Ławeczka kelton wraz z modlitewnikiem + stojaki
-Gryf prosty 30mm
-Obciążenia
-Gryf Lekko łamany -Worek bokserski
-Drążek do podciągania
-Poręcze stacjonarne
Z góry dzięki za pomoc
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
17805
Napisanych postów
132478
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
1462239
Jak masz miejsce to wyciag montowany do sciany jak nie to wsadzany w ławkę jak masz otwór, jak to garaż np jest to dwa wyciągi do ściany i masz bramę zrobioną, jak kratownice bierzesz to łamany mocno juz zbędny jest
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
24
Dzięki, co myślisz o takich wyciągach? - W sumie o bramie nie myślałem ale to chyba pomysle jak będę przenosił siłownie do innego pomieszczenia, kratownice poszukam w używkach ale coś średnio idzie znaleźć z 30mm.
2366
Napisanych postów
30660
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
271153
Jakbym miał się bawić w wyciągi to bralbym i górny i dolny. Zawsze to więcej możliwości. Oczywiście o ile finanse i miejsce pozwolą. Ile masz obciążenia?
1
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
1 rok
Przeczytanych tematów
24
Aktualnie 120kg więc coś tam jest, chciałem sobie jakieś dodatkowe rzeczy dokupić ale faktycznie myśle że lepiej będzie już zainwestować więcej i kupić od razu wyciąg dolny/górny.
2366
Napisanych postów
30660
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
271153
no 120kg to zawsze coś. Nie wiem jakie są Twoje możliwości obecne, bo do niektórych ćwiczeń jak ciągi czy siady może zaczynac niedlugo brakować tego ciążaru, choć z drugiej strony nie są to ćwiczenia których nie da się niczym zastąpic
1
"Będąc na diecie najważniejsze jest, by wieczorem zasnąć, zanim się zechce żreć"
6441
Napisanych postów
76940
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
760252
Osobiście bym nie kupował wyciągu, czy też bramy. Myślę, że wolne ciężary, w postaci sztangi, obciążenia, drążka, sztangielek, czy też poręczy do pompek w zupełności wystarczą. Do tego ewentualnie jeszcze sprzęt specjalistyczny, taki jak: roller, karimata, gumy oporowe, itp.
Oczywiście o ile masz dużo miejsca i fundusze na to, żeby rozbudowywać swoją domową siłownię, to jak najbardziej. Głównie tym bym się kierował w wyborze. Jeżeli już miałbym kupować, to zdecydowanie lepiej jest odłożyć więcej i kupić sprzęt wysokiej jakości.