Siemka, przychodze z kolejnym pytaniem. Dieta i silownia to dla mnie forma spedzania czasu i hobby. Oczywiscie chodzi też o zmianę sylwetki natomiast chciał bym to robić w taki sposób na ile jest to wygodne tzn. Jeżeli obralem sobie cel redukcje i makroskladniki sa podzielone a podaż kaloryczna odpowiednio policzona to mogę realizować SKUTECZNIE swój cel trenując trzy razy w tygodniu dokładając 20 minut cardio po treningu silowym jedząc na przykład fileta z piersi w panierce z bulki tartej i ziemniakami i mizeria od czasu do czasu jeżeli prostu to lubie a finalnie makroskladniki się zgadzaja na koniec dnia ?
Czy na przyklad jak w jednym posilku bedzie np. 70 gramów bialka a w kolejnym 15g ale makroskladniki się zgadzaja na koniec dnia to czy postep jest realny ?
Czy na przyklad jeżeli zrobie sobie samodzielnie pizzę i makrosy będą dobrze policzone to się nic nie stanie ?
Mam na myśli, ze ludzie czesto sie zniechecaja myślącze idac na diete to przez 3 miesiącenie nie tkną torta w urodziny albo nie pójdą na impreze bo dieta a koniec końców sie zniechecaja bo potrzebują resetu. Czy uprawnienia takiego sportu dla przyjemnosci musi wiazac sie ze zmiana stylu życia o 180 stopni ?
Chcialbym podac wam moje przykładowe posiłki.
I
Sniadanie:
Platki owsiane 70 g
Skyr naturalny 160 g
Bialko 30 g
Orzechy 20 g
Woda 150 ml
Kakao 3 gramy
Banam 100 gram
TRENING
Po treningu:
200 gram bananow
40 g izolat bialka
I do godziny jem obiad
OBIAD:
300 g ziemniaków z maslem 7 gram
250 g polędwica z mintaja w panierce smażona na oleju rzepakowym
300 gram kapusty kiszonek
PODWIECZOREK
Fruvita Skyr 200 g
Granola z orzechami 35 gram
Kolacja
120 g chleba żytniego ze slonecznikiem
1 jajko
10 g masla
50 g szynki z kurczaka
200 g serek wiejski wysokobialkowy
250 g warzyw
I kolejnego dnia np.
SNIADANIE
150 g jajecznicy
50 g szynki
15g masla
50g cebuli
100 g chleba
DRUGIE SNIADANIE
50 g wafle ryżowe paprykowe
Obiad
300g brokuł
100g ryż basmati
250 g filet z piersi smazony na woku z sosem sojowym i pomarańczą
25g sos sojowy
100 ml sokz pomaranczy
Podwieczorek
100 gram banan
100 truskawki mrożone
100 mleko
100 woda
40 bialko
Przed snem dorzucam często 20-30 g odżywki bialkowej bo podobno lepiej regeneruje się organizm
Innego dnia mam ochotę zjesc burgera z mielonej przez siebie wołowiny albo zjeść coś slodkiego zachowujac Zawsze bilans makroskladnikow.
Zatem czy cel mozna osiągnąć jedzac normalne rzeczy ale z zachowaniem pewnych restrykcji takich jak odpowiednia suplementacja witamin, odpowiednia ilosc wody, odpowiednia przerwa miedzy posiłkami, odpowiedni trening, odpowiednia ilość snu, jeśćjak najmniej zarcia przetworzonego.
Kolejna sprawa jak jest z ta cholerna solą, bo jej realnie rzecz biorącpoliczyc sie nie da a opini jest mnóstwo.
Kolejne pytanie jak z tymi batonikami proteinowymi - czy to dobre zrodlo bialka i czy możnato zaliczac jako swego rodzaju podwiesczorek ?
Są jeszcze te cale fit produkty typu nutlove, które niby sąbez cukru ale dalej sa dość kaloryczne ale czy jest to dużo lepszy wybór niz na przyklad nutella ?
Trochę się rozpisalem ale wydaje mi sie, że wasze odpowiedzi moga pomoc laikom takim jak ja, którzy będą chcieli trenowaćpo swojemu i jeśćw taki sposóbaby to bylo wygodne.
Posilki, ktore opisalem to tylko przykladowe posiłki, ktore spozywam. Nie rozpisywalem tutaj ile co ma kalorii bo cały czas zakładamy ze makrosy na koniec sie zgadzaja
Zmieniony przez - tomaszrdr2 w dniu 2022-02-03 23:22:22
Czy na przyklad jak w jednym posilku bedzie np. 70 gramów bialka a w kolejnym 15g ale makroskladniki się zgadzaja na koniec dnia to czy postep jest realny ?
Czy na przyklad jeżeli zrobie sobie samodzielnie pizzę i makrosy będą dobrze policzone to się nic nie stanie ?
Mam na myśli, ze ludzie czesto sie zniechecaja myślącze idac na diete to przez 3 miesiącenie nie tkną torta w urodziny albo nie pójdą na impreze bo dieta a koniec końców sie zniechecaja bo potrzebują resetu. Czy uprawnienia takiego sportu dla przyjemnosci musi wiazac sie ze zmiana stylu życia o 180 stopni ?
Chcialbym podac wam moje przykładowe posiłki.
I
Sniadanie:
Platki owsiane 70 g
Skyr naturalny 160 g
Bialko 30 g
Orzechy 20 g
Woda 150 ml
Kakao 3 gramy
Banam 100 gram
TRENING
Po treningu:
200 gram bananow
40 g izolat bialka
I do godziny jem obiad
OBIAD:
300 g ziemniaków z maslem 7 gram
250 g polędwica z mintaja w panierce smażona na oleju rzepakowym
300 gram kapusty kiszonek
PODWIECZOREK
Fruvita Skyr 200 g
Granola z orzechami 35 gram
Kolacja
120 g chleba żytniego ze slonecznikiem
1 jajko
10 g masla
50 g szynki z kurczaka
250 g warzyw
I kolejnego dnia np.
SNIADANIE
150 g jajecznicy
50 g szynki
15g masla
50g cebuli
100 g chleba
DRUGIE SNIADANIE
50 g wafle ryżowe paprykowe
Obiad
300g brokuł
100g ryż basmati
250 g filet z piersi smazony na woku z sosem sojowym i pomarańczą
25g sos sojowy
100 ml sokz pomaranczy
Podwieczorek
100 gram banan
100 truskawki mrożone
100 mleko
100 woda
40 bialko
Przed snem dorzucam często 20-30 g odżywki bialkowej bo podobno lepiej regeneruje się organizm
Innego dnia mam ochotę zjesc burgera z mielonej przez siebie wołowiny albo zjeść coś slodkiego zachowujac Zawsze bilans makroskladnikow.
Zatem czy cel mozna osiągnąć jedzac normalne rzeczy ale z zachowaniem pewnych restrykcji takich jak odpowiednia suplementacja witamin, odpowiednia ilosc wody, odpowiednia przerwa miedzy posiłkami, odpowiedni trening, odpowiednia ilość snu, jeśćjak najmniej zarcia przetworzonego.
Kolejna sprawa jak jest z ta cholerna solą, bo jej realnie rzecz biorącpoliczyc sie nie da a opini jest mnóstwo.
Kolejne pytanie jak z tymi batonikami proteinowymi - czy to dobre zrodlo bialka i czy możnato zaliczac jako swego rodzaju podwiesczorek ?
Są jeszcze te cale fit produkty typu nutlove, które niby sąbez cukru ale dalej sa dość kaloryczne ale czy jest to dużo lepszy wybór niz na przyklad nutella ?
Trochę się rozpisalem ale wydaje mi sie, że wasze odpowiedzi moga pomoc laikom takim jak ja, którzy będą chcieli trenowaćpo swojemu i jeśćw taki sposóbaby to bylo wygodne.
Posilki, ktore opisalem to tylko przykladowe posiłki, ktore spozywam. Nie rozpisywalem tutaj ile co ma kalorii bo cały czas zakładamy ze makrosy na koniec sie zgadzaja
Zmieniony przez - tomaszrdr2 w dniu 2022-02-03 23:22:22