PISZE W NIE ODPOWIEDNIM CZASIE PONIEWAŻ WIELE LUDZI MOŻE UZNAĆ MNIE ZA SEZONOWCA A TAK WGL TO KONTO MAM JUŻ BARDZO DŁUGO ......... ALE DO SEDNA SPRAWY ........ ZACZEŁY SIĘ WAKACJE ( a co za tym idzie to więcej czasu na swoje sprawy ) I POSTANOWIŁEM COŚ ZE SOBĄ ZROBIĆ MIANOWICIE Z CHUDNĄĆ . Mam już podstawową wiedze w tym temacie odnośnie odżywiania oraz treningu ,,,,,,,, ale bardzo proszę o poprawę i sugestie odnośnie mnie i mojej diety lub treningu . Dieta nie będzie bardzo rygorystyczna bo bądź co bądź mam 16 lat ale jak na swój wiek jestem dość wyrośnięty . Uprawiam już od roku BJJ i MMA 3 razy w tygodniu . oto moje dane :
Waga : 95
Wzrost : 185
Obwód klatki : 104
Obwód ramienia : 37.5
Obwód talii : 100
Obwód uda : 61
Obwód łydki : 37
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : -
Aktywność w ciągu dnia : trening 3 dni w tygodniu, w-f
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : trening bjj mma 3 razy w tyg
Odżywianie : -
Cel : poprawa estetyki i proporcji
Ograniczenia żywieniowe : - Nielubie pomidora …. Ale keczup i pomidorowa przecier jak najbardziej tak
Stan zdrowia : zdrów
Preferowane formy aktywności fizycznej :są wakacje mam wolne
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : - wcześniej hmb revolution , cm3 , cyklin ( mhp )
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : tak
Stosowane wcześniej diety : - nie stosowałem
Chłopaki Weście to po uwagę ze mieszkam w małej miejscowości niedaleko domu mam las i jezioro …… czyli pływanie i bieganie bez ograniczeń mam także atlas 3 stanowiskowy yorka (motyle , wyciąg , wyciąg na nogi , Wypych na klatę mam także w nim 110 kg obciążenia . Wiecie co kończę gimnazjum i od września idę do nowej szkoły i chcę zrobić jakieś wrażenie bo w gimnazjum byłem kozak a ty od nowa trzeba mam na to 2 miechy na schudnięcie i na nabranie trochę masy ale to też w ciągu roku też mogę kontynuować …… to tak mój trening i dieta :
Dietę znalazłem na forum bardzo mi się spodobała więc wkleiłem
1. Śniadanie : węglowodany (niski + wysoki IG) + białka + tłuszcze + warzywa
2. II Śniadanie: węglowodany (niski IG) + białka + tłuszcze + warzywa
3. Przedtreningowy: węglowodany (niski IG) + białka
TRENING
4. Potreningowy: węglowodany (wysoki IG) + białka
5. Kolacja: białka + tłuszcze + warzywa
1. Śniadanie:
- Jajecznica
- Pieczywo razowe
- Oliwa z oliwek
- Warzywa
2. Przedtreningowy:
- Kasza Kuskus
- Chuda wołowina
( - oliwa z oliwek
- warzywa )*
TRENING
3. Potreningowy:
- Banan
- WPC
4. Obiad:
- Ryż brązowy
- Mięso z piersi indyka
- Warzywa
- Orzechy laskowe
5. Kolacja:
- Łosoś / Makrela
- Warzywa
Trening ; trening to właśnie będzie bieganie interwały oraz pływanie - nie mam w tym temacie zbytnio dużej wiedzy więc pytam się was co i jak ale to co wymieniłem wcześniej powinno być dobrze .
Jest możliwość wrzucenia fot jak by trzeba było …………………. Jak myślicie będzie dobrze dam rade czy sobie odpuścić ……………..
Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKIE KOMĘTARZE I SUGESTIE