Szacuny
123
Napisanych postów
34575
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
195972
Można się przestawić zarywając noc i idąc spać wczesnym wieczorem. Lub idąc spać zwyczajnie codziennie parę godzin później przestawiając się do przodu, ale trzeba mieć warunki ku temu, bo nie każdy może sobie pozwolić na sen od 12 do 20
OLIMP ENG-PL TRANSLATOR:
2 capsules 3 times daily = 4 kapsułki 3-4 razy dziennie
Szacuny
41
Napisanych postów
10832
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
38587
ja również jestem za tym, aby doładować w miarę możliwości baterie drzemką 15-30 min przed zajęciami. zdarza mi się również przespać na macie w przerwach między treningami i uważam, że wpływa to dobrze na efektywność drugiego z nich.
wszystko zależy od rozkładu dnia. póki mimo dziennej drzemki nie ma się problemów z zaśnięciem wieczorem, wszystko jest OK.
Zmieniony przez - Jodan w dniu 2010-04-05 22:36:35
Szacuny
1
Napisanych postów
290
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
918
czepianie sie tej drzemki...pol godz.jest zayebistee,jesli sie przyzwyczaic do takowej dremki,organizm odzcuwa to jak 8godz.snu.sprawdzone.z tym podsypianiem przed treningiem...owszem,trampek w gebie i otepialosc...
ale pol godzinki? tak!!!!!!!!!!!to bylo dobre.gdzie te czasy
EX FONTANA PURA ET HORDEUM DISTICHUM NUTANS ET HUMULUS LUPULUS BAVARICUS
NUNC EST BIBENDUM.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
30
Jeśli boisz się, ze się "zajedziesz", polecam zaraz po treningu siedzącą lub leżacą conajmniej 5 minutową medytację, czyli czysto zewnętrznie - bezruch i odprężanie ciała od stóp do głowy
Szacuny
9
Napisanych postów
1921
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
14221
enkidu - zdecydowanie medytacji po treningu nie polecam - można się naprawdę źle po tym czuć. Podejrzewam że o relaksację Ci chodziło - cześć ludzi nie rozróżnia - relaksacja - tak, nie ma problemu.
Szacuny
0
Napisanych postów
10
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
30
Oczywista sprawa jeśli wolisz tak to nazwać, dlatego skrutem opisałam na czym zewnętrznie to co miałam na myśli ma wyglądać. W Medytację rzadko komu udaje się Wejść w 5 minut, a już napewno przy mocnym wyeksploatowaniu fizycznym... Polecam więc 5 minut czucia ciała umiejcawiając oddech pomiędzy skórą a mięśniami - to niesamowicie releksuje i sprzyja szybkiej regeneracji ciało-umysłu.