Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Wielu moich znajomych zauwazylem pewna prawidlowosc, gdy przybieraja na masie ich twarz robi sie "okragla". Poprostu widac juz po twarzy ze przytyli. Zaznaczam ze nie jest to spowodowane sterydami. Natomiast kulturysci ktorzy zajmyja sie tym sportem zawodowo, maja twarze normalne jakby wazyli po 80kg. Moje pytanie brzmi. Co mam robic zeby cwiczyc na mase i zarazem miec niezmieniana twarz.
Dziekuje.
Szacuny
4
Napisanych postów
2638
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17754
to normalne jak nabierasz masy to nabierasztez tkanki tłuszczowej wiec twarz robi sie okragął, gdy spalasz tłuszcz no to twarz robi sie chydsza, to samo jest z kulturystami, gdy sa na masie tez maja okragle twarze
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17763
Dokladnie tak. Popatrz na ludzi na ulicy- tutaj jest podobnie- jak ktos jest grubszy to twarz ma jak ksiezyc w pelni :) Rekordy bije chyba ten caly major rezerwy z tvn'u, ktory opowiada o wojnie w Iraku- jest niesamowity.
Jesli przybierasz na masie to nabierasz tez pewna ilosc tkanki tluszczowej- to w zasadzie jest nieuniknione. Natomiast nawet jesli wazysz sporo
a sa to miesnie- nie bedzie to tak bardzo widoczne na Twojej twarzy. Ale do pewnego stopnia- zawsze. Poza tym osoby o wiekszej masie miesniowej maja np. grubszy kark, a to rzutuje na ogolne wrazenie.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zgadza sie. Ale kulturysci (mam na mysli tych z okladek czasopism) tez cwicza na mase, przytyli po 30,40 jak nie wiecej, a twarze maja normalne jaqkby wazyli po 80 kg. I wlasnie chodzi mi o ten efekt - tyli ale teraz twarze maja normalne, a nie okragle. Jak to zrobili?
Szacuny
9
Napisanych postów
2298
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
11379
Bo masa, którą zdobyli, to mięśnie, a nie tłuszcz, jak już tutaj wspomniano. Fakt, na początku tłuszcz też był, ale na zdjęciach w magazynach są juz odtłuszczeni .
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Czyli po zdobyciu masy jak zaczne cwiczyc na rzezbe to biorac srodki odtluszczajace, beda mi one likwidowac tluszcz rowniez z twarzy?
Jesli tak to jakie sa to srodki?
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak, jezeli schudniesz (zrzucisz tluszcz), to z twarzy tez Ci zejdzie. Choc w pewnym stopniu zalezy to takze od genow, niektorzy maja po prostu troche pulchniejsze twarze (jak na przyklad wspomniany juz kolo z TVNu).
"I'm not a slave to world that doesn't give a shit."
Szacuny
7
Napisanych postów
823
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
11779
Wlasciwie to nie wiem jak mam zformuowac wypowiedz zebys zrozumial...
Ci kulturysci najpierw byli na treningu na mase, podczas tego okresu przybrali przykladowo 20kg miesni i 3 kg tluszczu.Wiec mieli podobne twarze do twoich kolegow.A jak przyszedl czas na zawody i zdjecia do gazet to zaczeli trening rzezbiacy tzn. spalali tkanke tluszczowa.I wtedy wszystkie miesnie sie ladnie zarysowaly i z twarzy zniknal tluszczyk.
Szacuny
40
Napisanych postów
1621
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
17763
Ojej...zostawcie juz biednego Pana majora..))))) Fakt- nie lubie wojska, ale Pan major jest obecnie Panem majorem rezerwy ))))))) hihihi
Teraz mu Lis wydluzyl ten wskaznik, zeby nie musial sie meczyc ))
Fajny jest, nie? ))