Witam jeżeli to nie ten dział to prosze mnie przekierować jakoś bo nie łapie się na tym forum. Mam 17 lat, a mój znajomy 15 ćwiczyliśmy pół roku zapasy, ale one nie do końa dają jakąś przewage w walce i przetrwaniu na ulicy. Moje pytanei do was co waszym zdaniem najlepiej ćwiczyć? Myślałem na bjj. Na siłownie troche chodziliśmy. Osobiście podnosze jakieś 70-75kg na raz. Kondycjie mamy bardzo słabą 2-3km i siadamy jak dzieci. Najlepiej to walcze rękoma, z nogami troche słabiej, ale wszystkeigo da sie nauczyć. Jak możecie pomuszcie mi z wyborem sztuki walk. Mieszkam w bydgoszczy wiec tylko tam mam mozliwość ćwiczyć, a w bydgoszczy nie ma możliwości ćwiczenia wszystkich. Z góry dziękuje.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Boks, Kickboxing? Wybierz to co ci się najbardziej podoba.Lubisz walić rekami-boks, nogi+ręce -kickboxing.Ty chyba wiesz najlepiej co ci najbardziej odpowiada ;)
Przeczytaj też to:
https://www.sfd.pl/JAKI_STYL_WALKI_WYBRAĆ_-_przeczytaj_zanim_zadasz_pytanie-t344090.html
Przeczytaj też to:
https://www.sfd.pl/JAKI_STYL_WALKI_WYBRAĆ_-_przeczytaj_zanim_zadasz_pytanie-t344090.html
...
Napisał(a)
- najlepiej ćwiczyć to,co Ci się najbardziej podoba
- siłownia i to,ile wyciskacie, nie ma tu nic do rzeczy
- kondycja ma tu trochę do rzeczy,ale to też nie problem,bo w wyniku systematycznego treningu się podniesie
- aby Ci pomóc, musimy poznać odpowiedź na to,co Ci się podoba i czego oczekujesz od sztuki walki.
- jak chcesz iść na bjj, to w Bydgoszczy mamy dwie sekcje: Espadon na Łuczniczce i Rio Grappling Club na Jaworowej, osobiście polecam tę drugą sekcję
- siłownia i to,ile wyciskacie, nie ma tu nic do rzeczy
- kondycja ma tu trochę do rzeczy,ale to też nie problem,bo w wyniku systematycznego treningu się podniesie
- aby Ci pomóc, musimy poznać odpowiedź na to,co Ci się podoba i czego oczekujesz od sztuki walki.
- jak chcesz iść na bjj, to w Bydgoszczy mamy dwie sekcje: Espadon na Łuczniczce i Rio Grappling Club na Jaworowej, osobiście polecam tę drugą sekcję

Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Jak chcesz się bić na ulicy to wbierz sobie muay thai albo baseball lub palanta. A żeby czuć się bezpieczniej w starciu z jednym dresem to BJJ byłoby dobre. Zresztą by osiągać postępy trzeba chcieć a chce się wtedy gdy sport trenowany daje radość i właśnie wybierz to co lubisz
...
Napisał(a)
No wiesz mi nei chodzi tylko o bicie... Ćwicze głonie dla przyjemności bo czesto nie mam co ze sobą zrobić. Zawsze lubiłem sztuki walk jak byłem mały ćwiczłyem różne. Ale chciałem znaleść cośdo czego bym sie nadawał z mojimi predyspodycjiami i coś co mi pomoże w życiu bo sama walka na treningach to dla treningu dla satysfakcji i dla przyjemności przede wszystkim lecz chce coś z tego mieć teżjak przestane ćwiczyć, a w mojim mieście i będąc mna trudno ominąć starcia.
...
Napisał(a)
Jak w naszym mieście trudno ominąć starcia,to chyba po prsotu sam ich szukasz,nie wciskaj takich kitów
A co Ci się podoba? Kopnięcia, uderzenia, chwytanie, walka w parterze? Bo chociaż to musisz określić,żebyśmy mogli Tobie pomóc.
I zapamiętaj,że nie ma SW dobrej pod ulicę.

A co Ci się podoba? Kopnięcia, uderzenia, chwytanie, walka w parterze? Bo chociaż to musisz określić,żebyśmy mogli Tobie pomóc.
I zapamiętaj,że nie ma SW dobrej pod ulicę.
Feel the pain and do it anyway...
Obecny dziennik: http://www.sfd.pl/[Stara_Gwardia]_Saida_2014-t993979.html
...
Napisał(a)
Napisałeś, że ćwiczyłeś zapasy. Wnioskując w zwarciu potrafisz się zachować. Dlatego na Twoim miejscu wziąłbym Muay Thai, które nauczyłoby Ciebie uderzać z pieści, łokci, kolan i nóg. Jeżeli nie ma to Kick-Boxing.
Np. xD
Walczysz na ulicy. Trzymasz dystans. Uderzasz ciosy zaczepne. Koleś chybił cios. Wchodzisz. Zwarcie. Suples. Gleba. Przeciwnik otłumiony. Dosiad. K.O. :P
EDIT:
Właśnie... MMA byłoby najlepszym rozwiązaniem. ;) Chyba, że nie ma to to co napisałem. ;]
Zmieniony przez - EnMass w dniu 2009-05-25 21:14:57
Np. xD
Walczysz na ulicy. Trzymasz dystans. Uderzasz ciosy zaczepne. Koleś chybił cios. Wchodzisz. Zwarcie. Suples. Gleba. Przeciwnik otłumiony. Dosiad. K.O. :P
EDIT:
Właśnie... MMA byłoby najlepszym rozwiązaniem. ;) Chyba, że nie ma to to co napisałem. ;]
Zmieniony przez - EnMass w dniu 2009-05-25 21:14:57
"Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą"
...
Napisał(a)
mma bjj i muay thai chyba jest a to ostatnie napewno, ale raczej na to nie chce iść bo jestem mało rościągnięty i nogami nie operuje najlepiej... Ciosy w stójce często nie wchodzą na twarz tylko zostają na gardzie i nie wiem czy tak dał bym rade osiągnąćcoś w tym a mma to zapasy troche pomogą
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!