Szacuny
574
Napisanych postów
2798
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
94677
Cześć. Chciał bym się za miesiąc lub dwa zapisać się na boks. Moje pytanie jest takie czy w wieku 39 lat jest jeszcze w ogóle sens a jeśli ta to jak się przygotować do tego. Ważę 113 kg przy wzroście 181cm. Kiedyś ćwiczyłem na siłowni regularnie i jakiś czas temu też bjj ale to było dawno i nie prawda. Póżniej nie prowadziłem niestety zdrowego trybu życia. Mam blisko do siłowni full wyposażonej. Chciał bym poprawić kondycje ,siłę ,sylwetkę plus ponapier**lać się trochę na sparingach ale czy młodzi mnie tam nie zajadą ? jak możecie to odpiszcie.
Szacuny
3430
Napisanych postów
9309
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
93111
Hobbystycznie czemu nie, wiadomo, że celowanie w coś wyżej to za późno. Zresztą na MMA i boks też tam robili obok i chodziłem to było kilku z nadwagą, od razu może coś zrzucisz, także bez wymówek i zapyerdalaj na pierwszy trening.
Zmieniony przez - Jacob2904 w dniu 2023-08-29 00:56:12
1
Dawniej Agares25. Na forum od 2013. Twój lęk zniknie, jeśli jesteś w stanie zaakceptować największe cierpienie Nie jesteśmy niewolnikami losu, jesteśmy niewolnikami własnego umysłu. Godzina cierpienia zawiera w sobie więcej prawdy niż cały rok zadowolenia.
Szacuny
463
Napisanych postów
1085
Na forum
3 lata
Przeczytanych tematów
13325
W zeszłym roku chyba nawet jakoś 40 latek został wicemistrzem Polski w superciężkiej także wiesz tym bardziej, teraz dużo facetów po 30 czy 40stce bawi się w boks ja też zresztą
Szacuny
97
Napisanych postów
304
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
62721
Ja zacząłem trening boksu w zeszłym roku, w wieku 37 lat. Jakos dałem radę. Nie dadzą ci na sparing jakiegos kilera tylko osobę początkująca jak ty. A jesli już będziesz w parze z jakimś doświadczonym gościem to będzie uważał i dostosuje się do twojego poziomu. Boks to dobry pomysł by zadbać o formę. Zapisuj się. Powodzenia
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
344 dni
Przeczytanych tematów
40
jesli chodzi o hobbystyczne trenowanie to jak najbardziej, ale jak myslisz o czyms bardziej ambitniejszym to troche ciezko juz jak na ten wiek, ale zapoznaj sie z postacia George'a Foremana, on byl mistrzem bodajze w wieku 45 lat - trenuj i sukcesow zycze, powodzenia.