SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Białe pieczywo

temat działu:

Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 1720

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Orientuje się ktoś ile cukru jest w białym pieczywie, szczególnie chodzi o chleb pszenny?
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rutkow Doradca
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 7521 Napisanych postów 49528 Wiek 44 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 385539
sprawdz etykiete produktu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Jest napisana tylko ilość węglowodanów, nie ma podanej ilości cukrów.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Bo w sumie nie wiem czy z diety wyrzucać to białe pieczywo, wszyscy mówią, że niezdrowe, ale w sumie mnie to wali, że ma mało błonnika i witamin itd, chodzi mi wyłącznie o cukry proste, które ograniczam do minimum, żeby się nie zalać, a że sporo pieczywa jem i nie mam czasu na gotowanie, to nie ukrywam, że sporo zamieszania sprawiłoby usunięcie białego pieczywa w diecie( czarne mi wcale nie podchodzi, nie wiem jak to można jeść..). Chciałbym się dowiedzieć tylko jak to jest z tymi cukrami w białym pieczywie...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
Cukrów ma ok 1g na 100g.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Skąd masz tą informacje?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
A ile w mace może być cukrów, uważasz ze ona jest słodka ?

na necie jest pełno tabel.

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
Hmm to skąd ten słodki posmak chleba pszennego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Szacuny 17708 Napisanych postów 132171 Wiek 39 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1460727
To ja nie wiem co Ty jesz, ja nic słodkiego nie czuje


np btw jednej z mąk

MĄKA Z ORKISZU JASNEGO TYP 630 JASNA "Gdańskie Młyny"

Wartości odżywcze, witaminy i składniki mineralne 100 g produktu:

wartość energetyczna 342 kcal
białko 13.9 g
węglowodany 65.5 g w tym cukry 3.2 g
tłuszcz całkowity 1.7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.4 g
błonnik pokarmowy 4.7 g
sód 0.001 g
tiamina B1 0.22 mg
fosfor 173.0 mg
żelazo 2.81 mg


mąka pszenna chlebowa
Obliczona wartość odżywcza
na 100g
Wartość energetyczna (kJ) 1450
Wartość energetyczna (kcal) 342
Tłuszcz (g) 1.8
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.39
Węglowodany (g) 68.4
w tym cukry (g) 0.5
Białko (g) 11.6
Sól (g) <0.01

co innego produkcja chleba ktoś moze z zewnątrz dosypywać do zaczynu ale to już każda piekarnia ma swoje przepisy.

Zmieniony przez - anubis84 w dniu 2015-05-01 17:29:44

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 43 Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 0
To weź sobie suchą kromkę bez niczego i ja powoli żuj.

"Białe pieczywo nie należy już do cukrów wolno przyswajalnych. Bez wątpienia jest cukrem „szybkim”, o wysokim indeksie glikemicznym, który powoduje gwałtowny wyrzut insuliny i reaktywną hipoglikemię."

Ja już nie rozumiem, skoro nie zaawiera cukrów to chyba powinno się wolno przyswajać?

Zmieniony przez - nokto w dniu 2015-05-01 17:28:23
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 605 Napisanych postów 36399 Wiek 27 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 297123
To co piszesz jest bez sensu, zwracasz uwagę tylko i wyłącznie na cukry proste, a nie na jakość i stopień przetworzenia spożywanego jedzenia... Nie powinno, zwróć uwagę na indeks glikemiczny.

Dziennik treningowy - http://www.sfd.pl/[DT]_Ozzy__Get_big_or_die_trying-t1037943.html

I don't miss workouts, i don't miss meals, because this is what i love to do :)

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

trening i pseudodieta

Następny temat

Dieta na masę pomoc w układaniu

WHEY premium