Składniki:
- 5 g drożdży suchych
- 40 g banana
- 45 g mleka
- 25 g mąki gryczanej
- 10 g odżywki białkowej
- 40 g żółtka jaj
Przygotowanie:
1. Drożdże wymieszać z mlekiem i odżywką białkową.
2. Następnie dodać mąkę i żółtka, banana na końcu.
3. Do smaku można dodać cynamon albo imbir.
4. Patelnię posmarować lekko masłem, smalcem lub czym kto woli i dobrze rozgrzać.
5. Na dobrze rozgrzaną patelnie wylać ciasto i "piec" pod przykryciem na małym ogniu, aż się wszystko zetnie i wyrośnie.
Przewrócić i chwilkę jeszcze "piec".
Gotowe.
Smacznego!
Wartości:
Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html