SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

BIGLOLEK-Redukcja do 80kg

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 10865

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 1452 Wiek 47 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 9032
siemka
oglądałem twoje filmy
nie jest az tak zle ,
Mc - patrz się przed siebie albo w gore , opuszczaj ciężar do zera tzn odkładaj na ziemie,

wiosło-to samo patrz przed siebie albo w gore , powoli opuszczaj a poczujesz różnice

przysiad- wypnij klatkę do przodu ,pilnuj aby całe stoby przylegały do podłoża ,ciężar ma opierać sie na pietach , głowa zadarta do tyłu

zobaczymy co inni napiszą
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
Dziekuje bardzo za pomoc :) poczytałem trochę ten temat http://www.body-factory.pl/showthread.php?t=7862  (mit 8) i zastanawiam sie czy nie zmienić treningu. tzn robić około 8 powotrzeń i większym cięzarem ale np 5 seri. Poczytam więcej plany treningowe.



Zmieniony przez - biglolek w dniu 2011-11-22 22:46:03
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie jada się udek bądź ćwiartek z kurczaka a ze skóra?? ten tłuszcz jest nie zdrowy czy problem tkwi gdzie indziej ??:]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
Dieta na dwa kolejne dni
Posiłek 1:
Noga (udo) kurczaka 400g B-43g T-26 W-0 404 kcal
Makaron bezjajeczny z semoliny 100g B-11 T-1 W-76 366kcal
ŁĄCZNIE: 500g B-54 T-27 W-76 770kcal

Posiłek 2:
Noga (udo) kurczaka 400g B-43 T-26 W-0 404kcal
Oliwa z oliwek 20g B-0 T-20 W-0 176kcal
Słonecznik, nasiona 25g B-6 T-11 W-5 140kcal
Whey Protein 80 45g B-35 T-2 W-2 178kcal
ŁĄCZNIE: 490g B-84 T-59 W-7 899kcal

Posiłek 3:
Ser twarogowy półtłusty 250g B-47 T-12 W-9 333kcal
Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 90g B-7 T-3 W-40 220kcal
Oliwa z oliwek 20g B-0 T-20 W-0 176kcal
ŁĄCZNIE: 360g B-54 T-35 W-49 729kcal

ŁĄCZNA ILOŚĆ B-192 T-121 W-132 2397kcal


Ten kurak jest ze skóra zal mi jej wyrzucić :D

Proszę o komentarz.

Zmieniony przez - biglolek w dniu 2011-11-23 15:23:11

Zmieniony przez - biglolek w dniu 2011-11-23 15:24:27
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
DZIEN 8

DIETA

Posiłek 1: Noga (udo) kurczaka 400g, Makaron bez jajeczny z semoliny 100g
Posiłek 2: Noga (udo) kurczaka 400g Oliwa z oliwek 20g, Słonecznik, nasiona 25g,
Białko 45g
Posiłek 3: Ser twarogowy półtłusty, Chleb żytni razowy z soją i słonecznikiem 90g,
Oliwa z oliwek 20g,

Kurczak niebo w gębie :)
A twaróg będę musiał wyrzucić albo jeść tylko co jakiś czas bo na pawia się zbiera Spróbuje jutro serek wiejski na zastępstwo :)

TRENING:

Nogi-Przysiady 3 serie x 15 (20 kg)
Plecy-wiosłowanie 3x 15 (20 kg)
Klatka-pompki 3x15 (te pompki na kolanach, aż wstyd)
Barki-wyciskanie gryfu za głowa. 2x12
Brzuch- nożyce unoszenia nóg spinanie..
Potem rowerek 10 min ale dałem gazu dzisiaj 10 min 30 km/h lało się po mnie aż miło. Czułem ze żyje. Trening siłowy (nie wiem)czy można to tak nazwać. Pompki zmęczyły mi trica. Nogi również strasznie dostają po dupie.Reszta na lajcie ale ciężaru na razie brak…

OGÓLNIE:

Zmieniłem trochę trening. Będę robić na zmianę wiosłowanie z martwym ciągiem. Połączenie tego strasznie obciąża mi nogi i nie mogę wykonać ich w miarę poprawnie(drża i nie mogę stabilnie stać). Co do treningu jak będę mieć pełne obciążenie to zmniejszyć liczbę powtórzeń ?? Stosować jakaś lekka progresje??:] może się ktoś wypowiedzieć ?? Czy lepiej stały ciężar i liczba powtórzeń?? Ogólnie czuję się świetnie. Pomiary i warzenie przeprowadzę w poniedziałek. Będzie to mój 13 dzień redukcji.
Foty będę trzaskać co miesiąc

Zmieniony przez - biglolek w dniu 2011-11-23 16:23:07
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 188 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 6083
doszło obciążenie. Mam 2 x 15 kg, 2x5 kg, 4x2,5, 4x2kg, 4x0,75, łącznie 61 kg do tego gryf prosty ( 8 kg) i 2x gryf hantla (1,5kg ??;) muszę sprawdzić. I teraz nie bardzo wiem jak mam dostosować ciężary do ćwiczeń:) ktoś może mi w tym pomoc??;]
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 73 Wiek 12 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1275
Witam , kolejnego zawodnika na redukcji
Czasami zerkam w temat.

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie jada się udek bądź ćwiartek z kurczaka a ze skóra?? ten tłuszcz jest nie zdrowy czy problem tkwi gdzie indziej

jada się , tylko trzeba omijać ta chrupiącą skórkę bo jest nie zdrowa
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 7 Wiek 33 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 198
w skórze kurczaka jest podobno najwięcej tłuszczu, a ciężar to sobie sam musisz dobrać do swoich możliwości, tak żeby serie nie były za łatwe :)
pozdro
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 119 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1187
Ale jaka oszczędność dla kieszeni hehe ;)
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Najefektywniejszy trening

Następny temat

Negro - czarna droga do ideału.

WHEY premium