Witam serdecznie. Dopiero rok ćwiczę na siłowni. Brałem już sporadycznie nieco suplementów, teraz chciałbym poważnie zabrać się do tematu.
Testowałem produkty Olimp i przypadły mi do gustu (oprócz białka o smaku truskawkowym, które uważam za najgorsze świństwo jakie kiedykolwiek jadłem).
Ćwiczę 3 razy w tygodniu i aktualnie odtłuszczam brzuch.
Do tej pory okazjonalnie brałem m.in. produkty z serii Explode (kumpel częstował). Ale do rzeczy. Potrzebowałbym na co dzień białka, kreatyny, karbo i oczywiście przy udziale katalizatora spalania (thermostim). Chciałbym umieć to jakoś połączyć. Dotąd brałem to zbyt chaotycznie, choć oczywiście czytałem instrukcję. Problem w tym, że takie np. Anabolic Amino lub Eaanabol Explode zawierają BCAA i nie wiem czy biorąc ten produkt powinienem dodatkowo dorzucać BCAA. Podobnie ma się do innych produktów.
Poza tym nie wiem np., czy powinienem po treningu oddzielnie brać carbo i oddzielnie białko czy kupić np. Profi Mass. Aktualnie zależy mi najbardziej na zgubieniu brzucha i nie nastawiam się na robienie masy. Zresztą nawet nie wiem czy jedno nie wyklucza drugiego.
Poniżej wypisałem te rzeczy z Olimpu, które mógłbym sobie wrzucić do zestawu supli. Większość z tych produktów znam z autotestów.
1. Creatine Explode
2. BCAA Explode
3. ThermoStim
4. Carbo
5. Pure Whey Isolate 95
6. Mega Strong Protein
7. Anabolic Amino 9000
8. Whey Pro Matrix
9. Eanabol Explode
Dopiero zaczynam swój rozdział z suplementami więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
W dni treningowe widziałbym:
1. kreatyna explode przed i po treningu
2. bcaa przed i po treningu (tylko, który produkt?)
3. carbo bezpośrednio po treningu (razem z białkiem czy oddzielnie?)
4. białko (wiadomo w ciągu dnia - dieta) no i jakieś w proszku po treningu ((razem z carbo czy oddzielnie?) i może w proszku coś bezpośrednio przed snem (ale co?)
5. thermostim przed treningiem (2 capsy)
W dni beztreningowe widziałbym:
1. kreatyna z rana
2. bcaa między posiłkami (raz dziennie)
3. thermostim z rana (1 caps)
3. białko przed snem
Dzięki za każde wskazówki.
Testowałem produkty Olimp i przypadły mi do gustu (oprócz białka o smaku truskawkowym, które uważam za najgorsze świństwo jakie kiedykolwiek jadłem).
Ćwiczę 3 razy w tygodniu i aktualnie odtłuszczam brzuch.
Do tej pory okazjonalnie brałem m.in. produkty z serii Explode (kumpel częstował). Ale do rzeczy. Potrzebowałbym na co dzień białka, kreatyny, karbo i oczywiście przy udziale katalizatora spalania (thermostim). Chciałbym umieć to jakoś połączyć. Dotąd brałem to zbyt chaotycznie, choć oczywiście czytałem instrukcję. Problem w tym, że takie np. Anabolic Amino lub Eaanabol Explode zawierają BCAA i nie wiem czy biorąc ten produkt powinienem dodatkowo dorzucać BCAA. Podobnie ma się do innych produktów.
Poza tym nie wiem np., czy powinienem po treningu oddzielnie brać carbo i oddzielnie białko czy kupić np. Profi Mass. Aktualnie zależy mi najbardziej na zgubieniu brzucha i nie nastawiam się na robienie masy. Zresztą nawet nie wiem czy jedno nie wyklucza drugiego.
Poniżej wypisałem te rzeczy z Olimpu, które mógłbym sobie wrzucić do zestawu supli. Większość z tych produktów znam z autotestów.
1. Creatine Explode
2. BCAA Explode
3. ThermoStim
4. Carbo
5. Pure Whey Isolate 95
6. Mega Strong Protein
7. Anabolic Amino 9000
8. Whey Pro Matrix
9. Eanabol Explode
Dopiero zaczynam swój rozdział z suplementami więc będę wdzięczny za wszelkie uwagi.
W dni treningowe widziałbym:
1. kreatyna explode przed i po treningu
2. bcaa przed i po treningu (tylko, który produkt?)
3. carbo bezpośrednio po treningu (razem z białkiem czy oddzielnie?)
4. białko (wiadomo w ciągu dnia - dieta) no i jakieś w proszku po treningu ((razem z carbo czy oddzielnie?) i może w proszku coś bezpośrednio przed snem (ale co?)
5. thermostim przed treningiem (2 capsy)
W dni beztreningowe widziałbym:
1. kreatyna z rana
2. bcaa między posiłkami (raz dziennie)
3. thermostim z rana (1 caps)
3. białko przed snem
Dzięki za każde wskazówki.