SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Alternatywa dla smazenia na głębokim oleju?

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 3047

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 272 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1451
Widziałem fajny przepis na kurczaka (wczesniej pieczonego w piekarniku) pomieszanego z serem i mąką, to obtacza sie w bułce tartej i smazy. No wlasnie, smazy. Na glebokim oleju. Jak ten kurczak jest juz wczesniej poddany obrobce termicznej to moge po prostu te kulki (kulki sie z tego formuje) usmazyc na patelni na oleju kokosowym? Nie glebokim? Nie bede smazyl na glebokim bo nie wiem jak to wliczyc w makro, z gory dziekuje za pomoc :)
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
Jeżeli zależy nam na ograniczeniu wchłaniania tłuszczu podczas smażenia to po prostu można położyć na patelni zwykły papier do pieczenia. Tyle, że nie sprawdzi się to raczej przy panierce - wyjdzie po prostu sucha i "blada". No chyba, że właśnie stosujemy panierkę bogatą w tłuszcz jak nieodtłuszczona mąka kokosowa.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
W jaki sposób mamy Ci pomóc? Nie spróbujesz, to nie zobaczysz co z tego wyjdzie. Ja bym radził unikać smażenia w panierce. Bedziesz musiał dać sporo oleju kokosowego, bo wsiąknie w panierkę.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 134 Napisanych postów 702 Wiek 42 lat Na forum 6 lat Przeczytanych tematów 10354
Takie serowe nuggetsy...ciagnacy sie ser, kurczak, panierka.... piej e wspomnienia ;)

Olej kokosowy nie moze byc. To tak jak z frytkami czy z kurczakiem w sezamie...musi byc olej mocno zjarany (koniecznie szkodliwy juz)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Nie każdy przepis da sie przerobić na fit.

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
Lepszym rozwiązaniem będzie np zmielone mięso, np. z piersi, szynki. Wrzucasz je do wydrążonego bakłażana i kładziesz na to mozzarellę. Następnie pieczone w piekarniku. Można również wymieszać z kaszą.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 272 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1451
A jakby te kulki do piekarnika wrzucic? Upiecze sie ta bułka tarta w piekarniku? Czy nie za bardzo?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3421 Napisanych postów 8469 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 407869
Robiłam kiedyś jakieś roladki z kurczaka pieczone w takiej pseudopanierce - więc może te kulki tez by wyszły, jeśli zamoczysz je w roztrzepanym jajku, a następnie otoczysz w płatkach jaglanych i upieczesz w piekarniku.

Bułka tarta, zwłaszcza taka gotowa ze sklepu to raczej syf, niz dobry produkt.


Zmieniony przez - deja vu w dniu 2017-07-20 12:48:27

Reaktywacja czy falstart? http://www.sfd.pl/[BLOG]deja_vu-t1099661-s119.html#post-18195840

"Jeszcze nie jest ze mną tak żle, żeby robaki zaczynały mlaskać na mój widok, kiedy jadę wózkiem po łące..." nie moje tylko Sebastiana Fitzka z "Pasażera 23", ale sobie pożyczyłam.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 358 Napisanych postów 953 Wiek 124 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 53586
Panierka musi być w czymś nasączona, bo pije dużo płynu, jak każda panierka na bazie zboża. Wrzucić do piekarnika to wyjdzie sucha. Smażąc pociągnie dużo tłuszczu co wpłynie na ostateczną kaloryczność. Nie ma za bardzo opcji, żebyś zrobił zdrową panierkę, chyba że będzie na bazie już jakichś tłustych składników, jak nieodtłuszczona mąka kokosowa, czy jakaś mąka na bazie orzechów z małą ilością PUFA. Wtedy w teorii da się smażyć z małą ilością tłuszczu, ale osobiście nie próbowałem, bo nie smażę już od dawna posiłków. Osobiście korzystam z airfryiera, który jest zdrowszą alternatywą. Taki piekarnik z termoobiegiem, tyle że mniejszy - szybciej się nagrzewa i mniej prądu zużywa.

Hey. Don't ever let somebody tell you... You can't do something. Not even me. All right? You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
║Fat-Burners║ http://imgur.com/a/MdOh5 ║Metabolizm║ http://imgur.com/a/bZPkl 
║O3║〔ALA〕https://goo.gl/AfZCMd 〔EPA/DHA 〕https://goo.gl/7oiGaQ ║O6║〔LA〕https://i.imgur.com/MJiJchw.png 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 272 Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 1451
Z tego co kojarze to mój tata sam robił bułkę tartą, wysuszone bułki mielił w maszynce do mielenia, sprobuje z piekarnikiem i spróbuje tez tego przepisu z baklazanem i dam znac jak wyszlo :)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3185 Napisanych postów 15808 Wiek 36 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 146709
Ja robię "panierkę" z płatków owsianych i smażę na kokosowym, po prostu wliczam go w bilans. Smażę od czasu do czasu, "panierek" można zrobić kilka
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6278 Napisanych postów 76084 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755107
CO za różnica jaką bułkę tartą będziesz miał? Kupiona ze sklepu a stara samemu z bułki niczym się nie różni. Bułka pszenna to bułka pszenna, jakościowo słaba a tłuszcze do obu nasiąkną dość mocno. Dobre w smaku to to będzie ew. smażone w głębokim tłuszczu, ale nie w tym rzecz.

Moderator działu Odżywianie

Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta na mase

Następny temat

Dieta na masę do oceny, 44kg (kobieta)

WHEY premium