mam pytanko czy jakos ostatni posiłek moge zjesc 250gram sera twarogu półtłustego i dorzucic do tego garść orzechów włoskich do smaku??!! czy moze sam ser albo jakieś inne rozwiązanie !!
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
moze byc z orzechami
pzdr
pzdr
ZAKŁADY BUKMACHERSKIE
Zgarnij BONUS 40zł
www.bwin.com/?pid=1209&pt=2&language=9&mc=MGM-IY/cnHGpn65IIrXLuJlJw===
...
Napisał(a)
no to git ale chyba nie za dużo tych orzechów!! teraz moim celem jest masa!! więc na oko ile garść??
...
Napisał(a)
Nie za dużo sera? Organizm zdaje sie nie jest w stanie strawić wiecej niz 30-40g białka w jednym posiłku. Niech ktoś mnie poprawi jesli sie myle 

sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
mylisz się bo i dlaczego ma strawić 30-40 gram w posiłku ? a nie np. 60 gram ?
Ja swoje poglądy mam, ale teraz czasy takie, że na wszelki wypadek się z nimi nie zgadzam.
...
Napisał(a)
A to sorki
Gdzies przeczytałem i miałem przebłysk

sra ta ta ta ta...
...
Napisał(a)
Kwestia organizmu . . .jednemu przyswoi 30g, drugiemu 40g a trzeciemu spokojnie 60g. Śmiało wcinaj, jeżeli ci bilansik w ciągu dnia się dobrze układa. 5g orzechów włoskich to ~~ 1,5 rozłupanego orzecha.
"Nie wystarczy mieć sprawny umysł, trzeba go jeszcze dobrze używać."
Kartezjusz
...
Napisał(a)
Są pewne badania na kobietach młodych i starszych. U tych w starszym wieku stanowiło to pewien problem, gdy białko w diecie było tak podzielone, że na jeden posiłek przypadała większość dziennej podaży, jeśli dobrze pamiętam. Tylko, że w tym przypadku nie były to typowe jak dla kulturystów ilości.
Ogólnie jeśli spożywamy większą ilość białka w jednym posiłku, to zwiększa się czas przebywania tego białka w przewodzie pokarmowym, co pozwala enzymom odpowiednio dobrać się do tego co zjedliśmy. Jeśli nawet stanowi to problem to nie jest tak, że tylko 30-40 g białka jest trawione, wchłaniane i więcej nie. Powiedzmy, że przy porcji 30-40 g białka na posiłek wchłania się 95%, przy mniejszej porcji minimalnie więcej, a przy większej porcji jakieś 90%. To też będzie zależało od żródła białka. Dane jakie posiadamy wskazują, że nasi przodkowie z okresu paleolitu spożywali średnio 200-300 g białka na dzień, nie były to raczej regularne posiłki po 30 g białka - moim zdaniem natura nie ograniczyłaby nas w ten sposób
Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-06-12 19:55:51
Ogólnie jeśli spożywamy większą ilość białka w jednym posiłku, to zwiększa się czas przebywania tego białka w przewodzie pokarmowym, co pozwala enzymom odpowiednio dobrać się do tego co zjedliśmy. Jeśli nawet stanowi to problem to nie jest tak, że tylko 30-40 g białka jest trawione, wchłaniane i więcej nie. Powiedzmy, że przy porcji 30-40 g białka na posiłek wchłania się 95%, przy mniejszej porcji minimalnie więcej, a przy większej porcji jakieś 90%. To też będzie zależało od żródła białka. Dane jakie posiadamy wskazują, że nasi przodkowie z okresu paleolitu spożywali średnio 200-300 g białka na dzień, nie były to raczej regularne posiłki po 30 g białka - moim zdaniem natura nie ograniczyłaby nas w ten sposób

Zmieniony przez - ellis w dniu 2007-06-12 19:55:51
...
Napisał(a)
Ellis, bardzo trafna uwaga
W koncu powinny sie rozwiac wszelkie watpliwosci na temat tych "30g bialka w jednym posilku" 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!