Ja siedziałem też około 3 dni zanim ułożyłem porządną diete. Poczytaj posty podwieszony bo w nich jest dużo o produktach jakie należy spożywać. Ułóż tak aby wszystkie zapotrzebowanie było ok. Jak się postarasz to zrobisz to. Później możesz wkleić ją tutaj i są napewno osoby które pomogą ci ją poprawić. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
thx:) tylko potrzebuje tabele zywnosciowa bo ja zgubilem gdzies :/ podrzuccie linka bo nie moge znalezc
Jeśli wydaje Ci się że to już koniec nawet nie próbuj rezygnować...
...
Napisał(a)
z którego kalkulatora kcal najlepiej skorzystac ? korzystam już chyba z 5 i ciągle inne wyniki mi wychodzą 

...
Napisał(a)
Stosowanie się do jednej diety nic nie da skoro nie będize wiedział co i dlaczego jak działa itp.
Poczytaj posrty podwieszone i naskrob własną dietę
Poczytaj posrty podwieszone i naskrob własną dietę
...
Napisał(a)
z dietą jest takk że i tak jej na 100% nie będziesz przestrzegał więc nie licz 10g ryżu więcej czy 10g ryżu mniej... ;]
Without rules, we are nothing but savages.
...
Napisał(a)
Chaczyk. Właśnie bardzo dobrze robi że łapie się w tym wieku za diete. O to chodzi że pierwsze co to niech ułoży diete i ćwiczy. W tym wieku to lepiej nie łap się za różne suplementy takie jak: Kreatyna bo wiem że wiele zaczynających odrazu myśli o niej. Pamiętaj pierwsze co to dobra dieta i może jakieś białeczko. Ale moim zdaniem bez białka a z dobrą dietką będą świetne efekty w tym wieku. Pozdrawiam
...
Napisał(a)
thx. o kretce nie mysle bo wiem ze narazie nie jest mi potrzebna. Myslalem o mass xxl i carbo ( jesli nie bede mogl zdolac wymaganiom diety :D ). kretke wezme jak bede mial stagnacje miesni ( chyba tak to sie nazywa ) ale do niej to mi chyba jeszcze daleko z moimi marnymi osiagami.
...
Napisał(a)
apropo diety. wczoraj zaczalem ja ukladac na takim programie. W moim przypadku realne wydaja sie tylko 3 posilki dziennie ( plus jeden w szkole - obiad na stolowce ). Moje zapotrzebowanie wynosi troche ponad 3000 kcal/24h wiec zaczalem od sniadania i przyjalem ze na sniadanie bede jad posilek warty 1000 kcal. I dalem sobie 300 gram chleba, 50 gram margaryny sniadaniowej, ze 100 gram szynki i sera zoltego. I wyszlo tak wiecej niz 1000 kcal, wiec ok, ale przy tym posilku wyszlo ze 95 gram bialka na 120/24h, itd. Wiec z tego wynika ze przy sniadaniu zaspokoilem 3/4 mojego dziennego zapotrzebowania na b/t/w. A pozotalo jeszcze zaspokoic zapotrzebowanie kaloryczne. Co w tej sytuacji zrobic ???
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!