Cześć
Zakładam bloga, aby mieć większą motywację. Moim celem jest zmierzenie się z Iron Maiden Challenge. Wyzwanie to polega na wykonaniu trzech ćwiczeń (press, pull up, pistol) z kettlem 24 kg. Wersja dla mężczyzn to Beast Tamer i ciężar 48kg.
Od wielu lat trenuję już karate kyokushin, od około 5 z kettlami. W międzyczasie próbowałam swoich sił także m.in w crossficie, trójboju siłowym i innych sztukach walki.
Mam 26 lat, 162 cm wzrostu i ważę 62 kg.
Plan treningowy
Poniedziałek: pull up + heavy press + bw pistol
Wtorek: pull up + viking warrior conditioning
Środa: pull up + medium press + single legged dead lift
Czwartek: pull up + viking warrior conditioning
Piątek: pull up + light press + weighted pistol
Sobota: pull up
Moje wyniki przed przystąpieniem do planu kształtowały się następująco:
-press: 20 kg
-pistol: 16 kg
-pull up: bw
Największe wyzwanie stanowi dla mnie pull up, dlatego poświęcam temu zagadnieniu najwięcej uwagi. Korzystam z planu The Fighter Pull-Up Program. Jeśli chodzi o pressy i ogólny schemat treningowy, to zainspirowałam się programem, wg którego trenowały osoby, którym udało się ukończyć to wyzwanie.
Dodałam jeszcze do planu rwanie kettla (viking warrior conditioning), aby nie wypaść z formy, jeśli chodzi o wytrzymałość.
Zakładam bloga, aby mieć większą motywację. Moim celem jest zmierzenie się z Iron Maiden Challenge. Wyzwanie to polega na wykonaniu trzech ćwiczeń (press, pull up, pistol) z kettlem 24 kg. Wersja dla mężczyzn to Beast Tamer i ciężar 48kg.
Od wielu lat trenuję już karate kyokushin, od około 5 z kettlami. W międzyczasie próbowałam swoich sił także m.in w crossficie, trójboju siłowym i innych sztukach walki.
Mam 26 lat, 162 cm wzrostu i ważę 62 kg.
Plan treningowy
Poniedziałek: pull up + heavy press + bw pistol
Wtorek: pull up + viking warrior conditioning
Środa: pull up + medium press + single legged dead lift
Czwartek: pull up + viking warrior conditioning
Piątek: pull up + light press + weighted pistol
Sobota: pull up
Moje wyniki przed przystąpieniem do planu kształtowały się następująco:
-press: 20 kg
-pistol: 16 kg
-pull up: bw
Największe wyzwanie stanowi dla mnie pull up, dlatego poświęcam temu zagadnieniu najwięcej uwagi. Korzystam z planu The Fighter Pull-Up Program. Jeśli chodzi o pressy i ogólny schemat treningowy, to zainspirowałam się programem, wg którego trenowały osoby, którym udało się ukończyć to wyzwanie.
Dodałam jeszcze do planu rwanie kettla (viking warrior conditioning), aby nie wypaść z formy, jeśli chodzi o wytrzymałość.