Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

... Pytanie dotyczące splitu ...

temat działu:

Trening dla początkujących

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1779

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 937
witam. mam takie troche glupie pytanie, troche juz cwicze na silce, ale tak sie zastanawiam czy mozna zrobic trening split z priorytetem na kilka partii?? chodzi mi o klatke, plecy i barki. zalezy mi zeby sie rozrosnac wlasnie powyzej pasa wiecej niz w nogach. prosze o jakies linki do splitow z priorytetem. z gory dziekuje i pozdrawiam.

Waga: 93

Wzrost: 184

Cel treningowy: powiekszyc sie w gorze

Staż treningowy na słowni: 2 lata

Uprawiane inne sporty: wszystko po trochu

Dostęp do sprzętu (np. full osprzęt siłownia, sztanga/sztangielki): podstawowa siłownia

Dieta: staram sie dobrze odzywiac, ale jako takiej diety nie posiadam

Przeciwskaznania medyczne: brak

Zażywane suplementy: kiedys brałem białko i kreatyne

Podpis pod wypowiedziami :D

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 111 Wiek 34 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 937
nie no ja troche teraz nie cwiczylem i wogle troche imprez bylo takze spaslem sie troche. w lydzie mam 45 a w lapie 35. ale mysle ze lydka powinna byc deczko wieksza od bica. zobaczymy jak bedzie jak bede cwiczyl. mysle ze troche zrzuce sadla i miesnia troche urosnia i jakos to bedzie lepiej wygladalo. bic z lydka sie bardziej zrowna. jak ten trening??

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
Oczywiście ale skoro chcesz rozbudować całą górę to ciężko tu mówić o priorytetach .

Generalnie byłoby lepiej skupiać na kolejnych partiach w poszczególnych cyklach treningowych jeśli jednak chcesz poprawić górę ( jak i którąkolwiek część) ciała skup się na diecie bo przypuszczam że ona tutaj zahamuje rozwój nawet przy dobrym treningu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No wiem dieta moze hamowac. Ale tak nawet na logiczne myslenie to jak mam od natury deczko za mala "góre" do reszty to cwiczac wszystkie partie normalnie, bedzie mi roslo jednakowo. Czyli dalej bedzie ta mala dysproporcja i wlasnie chodzi mi o to zeby troche nadrobic sie w gorze. Pozdrawiam i czekam na rady. :)

Zmieniony przez - lolo2008 w dniu 2009-09-17 18:53:29

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
odpiszcie cos plz :)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6842 Napisanych postów 62863 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 784582
ale to właśnie trening nóg pozwoli Ci szybciej zmniejszyć dysproporcje

spokojnie ćwicz całe ciało i rośnij
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Cwicze od jakiegos roku na FBW, a od kilku miesiecy na tym konkretnym planie:

A

Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi płasko 2s
- Wyciskanie sztangi skos 2s
Plecy:
- Martwy ciąg 2s
- Podciąganie na drążku 2s
Barki:
- Wyciskanie hantli 2s
- Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 2s
Tricepsy:
- Prostowanie ramion na wyciągu 2s
Nogi:
- Przysiady ze sztanga 2s
- Uginanie nóg w leżeniu 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztanga 3s

B

Klatka piersiowa:
- Wyciskanie sztangi na skosie 2s
- Wyciskanie sztangi plasko 2s
Plecy:
- Wiosłowanie sztanga 2s
- Sciaganie drazka wyciagu gornego szerokim uchwytem 2s
Barki:
- Wyciskanie sztangi zza glowy 2s
- Unoszenie sztangielek bokiem w górę 2s
Tricepsy:
- Wyciskanie francuskie jednoracz sztangielka w siadzie 2s
Nogi:
- Prostowanie nóg w siadzie 2s
- Wspiecia na palce 2s
Bicepsy:
- Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 3s

PS. Poprawcie mnie, jesli cos zle jest. Tylko od razu mowie ze nie za bardzo pasuja mi cwiczenia z uzywaniem hantelek bo nie mam odpowiednich ciezarkow na to (oprocz tych cwiczen co napisalem wyzej). Z góry wielkie dzieki :)

Zmieniony przez - lolo2008 w dniu 2009-09-20 21:00:35

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
kilka miesięcy to rozumie 2 tak?

są dalej postępy na tym treningu?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no tak 2,5 miecha. postepow juz nie ma bo juz go skonczylem na pocztku wrzesnia. teraz nie cwicze tak do pazdziernika. wczesniej mialem inny fbw. dobry ten trening?? bo chce ulozyc cos podobnego na nowy cykl. pozdro

Zmieniony przez - lolo2008 w dniu 2009-09-21 16:19:08

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
rion10 Moderator
Ekspert
bym raczej zastosował jakieś cięższe połaczenie

siady, wiosła, drążek, dipsy , wyciskania w fbw lub jakiś split 4 dniowy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
no ale moj plan jest zly?? moglbys konkretnie poprawic?? drazek mam w domu i co jakis czas sie na nim podciagam, ale na silce go nie mam wiec robie sciaganie ciezaru podchwytem. ciezarki o malej wadze tez mam ograniczone takze wyciskanie na skosie hantelkami odpada. pomoz plz :)

Zmieniony przez - lolo2008 w dniu 2009-09-22 18:09:35

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
czekam na odpowiedzi :)

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

PROGRESJA!!

Następny temat

S.Q.N/DZIENNIK-masa czyli połamani GRYFU

Spalanie
Polecane artykuły