[...] jest ? kreatynina to ubocznosc po rozkladzie kredki w org. a jaki wplyw ma podwyzszona kreatynina ? Czy wplywa ona pozytywnie skoro lekarze lapia sie za glowe gdy jest ona wysoka we krwi ? Dlaczego sporo ludzi , ktorzy akurat zlapia aparat cisnieciowy i bedac na kredce mowia , ze maja podwyzszone ? Czy przy cisnieniu 140/90 i wiecej serce [...]
Syndrom kleszcza – Amsterdam, Holandia 2016 Dr Katharina Deutsch „Zaburzenia metylacji w Boreliozie – Fakty i Fikcja” -Zdrowie to w 1/3 środowisko, 1/3 mikroby i w 1/3 genetyka – Zauważyła że na genetyke jest w tej chwili moda i ‚hype’ jednak z jej klinicznego doświadczenia jest ona pomocna u chronicznie chorych pacjentów – Zdolności [...]
[...] choroby wątroby, zwiększona utrata albuminy, zespół nerczycowy, choroby przewodu pokarmowego, oparzenia, krwawienia, wysięki, zwiększony katabolizm albuminy, posocznica, wysoka gorączka, urazy, choroby nowotworowe, przewodnienie. Aminotransferaza alaninowa A (ALT, ALAT, GPT) Jest to enzym wewnątrzkomórkowy. Jego najwyższe stężenia występują w [...]
[...] testosteronu nasze samopoczucie niestety pogarsza się, pojawia się swoiste zmęczenie, jesteśmy często senne i tracimy chęć do życia. Zdecydowanie spada też libido. Zbyt wysoka ilość tych hormonów sprawia, że nasza sylwetka ulega zmianie. Obniża się głos, pojawia się owłosienie na całym ciele, wysokie stężenie androgenów jest przyczyną także [...]
[...] w nieaktywną kreatyninę. Reakcja ta, prowadząca do drastycznych strat kreatyny, przebiega szczególnie intensywnie w żołądku, gdyż kwasowość soku żołądkowego jest szczególnie wysoka. Nie ulega znaczącemu wyhamowaniu nawet po rozpuszczeniu kreatyny w czystej wodzie, bo same cząsteczki H20 też rozpadają się z wytworzeniem jonów H+. Sposoby [...]
[...] Manna - jest kaszą o najmniejszych wartościach odżywczych w porównaniu z omawianymi. O jej wartości kulinarnej, głównie dietetycznej, stanowi minimalna ilość błonnika i wysoka kaloryczność. Wartość odżywcza ryb Ryby są poszukiwanym produktem spożywczym. Mają one specyficzny smak, a ich wartośc odżywcza jest bardzo duża. O tej wartości [...]
Czy to powód do niepokoju czy normalne przy treningu? Na wynikach mam napisane, że max powinno być 1,30 mg. Pierwsze badanie robiłem 2 dni po skończeniu cyklu mono kreatyny i wtedy miałem wskaźnik 1,57, potem badanie powtórzyłem 2 tyg później i tylko nieznacznie spadło - do 1,52 mg...przez ten czas brałem gainera, BCAA i w niewielkich dawkach [...]
Kiwi to cenny owoc – dosłownie i w przenośni. Charakteryzuje go wysoka zawartość witaminy C, choć nie najwyższa wśród warzyw i owoców (istnieją na ten temat rozbieżności). Witamina C bierze udział w procesach oksydoredukcyjnych (jest silnym czynnikiem redukującym). Kwas askorbinowy jest niezbędnym składnikiem pokarmowym dla ludzi, ponieważ [...]
[...] z podejrzaną treścią, często losowo skopiowaną z dużych, znanych serwisów. Podsumowanie Jeśli nie masz chorych nerek i/lub wątroby, to niezwykle mało prawdopodobne jest, że wysoka podaż protein będzie dla ciebie szkodliwa. Największą tragedią współczesnych jest wyolbrzymianie nieistotnych kwestii, a ignorowanie najważniejszych. Większość ludzi [...]
Wokół treningu siłowego, dietetyki, medycyny czy nawet farmakologii krąży wiele ugruntowanych przesądów, mitów i półprawd. Tworzą się one z reguły wtedy, gdy osoby nie do końca rozumiejące np. badania naukowe, wyciągają z nich tylko wybrane przez siebie fakty. Istnieje też celowa działalność propagandowa, gdzie umyślnie i z pełną świadomością [...]