[...] wszelkie doświadczenia w walce z tą chorobą. Jestem młodym, niespełna 19 letnim chłopakiem. Od kilku miesięcy na bardziej poważnie zaangażowałem się w dietetykę i ogólny wpływ jedzenia na kondycję psychofizyczną ludzi. Trądzik - dlaczego, jak i skąd? Wpływ jelit na powstawanie trądziku. Zacznijmy od tego czym tak naprawdę jest trądzik i [...]
[...] spożywanie od 2 do 5 gramów świeżego czosnku dziennie (czyli mniej więcej jeden ząbek). Mimo to wyniki wielu badań nie są jednoznaczne, zwłaszcza jeżeli chodzi o rzekomy wpływ czosnku na obniżenie ryzyka nowotworów – raka jelita, czy jak ostatnio doniesiono, płuc. Dr James LeFanu, autor artykułów o tematyce medycznej w "Daily Telegraph", [...]
[...] owoców, warzyw, ryb, mięsa i jaj. Im bardziej obrobiona żywność (smażona, gotowana, grillowana), tym mniej enzymów w nich. Enzymy bardzo łatwo ulegają zniszczeniu pod wpływem wysokich temperatur, wilgoci, utlenienia, napromieniowania i związków syntetycznych. Łatwo je zniszczyć w trakcie gotowania, puszkowania, rafinowania, konserwowania [...]