[...] oprzeć się na zdrowych tłuszczach (NNKT),chudych białkach i węglowodanach z warzyw i otrąb. Białko: chude mięsa, ryby,jaja, chude sery, odzywki białkowe. Węglowodany: warzywa, otręby: pszenne(lepszy wybór) i owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, [...]
[...] plynne posilki wchodza raczej bez problemow wiec jak njabarzdiej tzreba znalesc dla nich miejsce. Wazrywa: tez jak pislaem roznego rodzaju surowki/salatki, nadaja sie etz warzywa mrozone. tu mamy np: pomidory,marchew,papryke,ogorki,kalafior,brokuly,szpinak,kapuste itp..:) WIec jak pislas ze starasz sie spozywac 1400-1600kalori to znacznie [...]
[...] jest już w tej chwili nieliczna. Wit. B1 Występuje w dużych ilościach w produktach zbożowych, ciemnym pieczywie, płatkach owsianych, grubych kaszach oraz w mięsie, warzywach strączkowych suchych, orzechach i drożdżach. Głównym zadaniem wit. B1 jest ułatwianie pozyskiwania energii ze spalania węglowodanów i zmniejszanie produkcji kwasu [...]
[...] Aby zaspokoić swoje potrzeby w zakresie węglowodanów, człowiek dysponuje wielką różnorodnością produktów roślinnych o bardzo zmiennym składzie: chlebem, zbożami, owocami i warzywami oraz wieloma produktami przetworzonymi. Stanowią one nie tylko źródło węglowodanów - głównych składników energetycznych naszego pożywienia - ale odgrywają także [...]
[...] UNIKAJ NP.BANANOW TYCH WLANSIE Z WYSOKIM IG I DUZA ZAWARTOSCIA FRUKTOZY. olej lniany 10 g słonecznik 10 g orzeczy włoskie 10 g DAJ WARZYWA! 3 piers z kurczaka 200 g warzywa 250 g oliwa z oliwek 10 g thyrotherm ---> trening siłowy ---> bcaa ---> a6w + aeroby 4 posiłek: banan 150 g lub 30 g carbo ZREZYGNUJ ZBANANA/CARBO- PO [...]
[...] aminokwasów w wystarczającej ilości do podtrzymania życia to białko pełnowartościowe. Występują w takich produktach, jak mięso, ryby, mleko, ser czy jaja. Natomiast warzywa, ziarna, nasiona, czy orzechy dostarczają białko niepełnowartościowe, co znaczy, że poszczególne produkty nie zawierają wszystkich egzogennych aminokwasów. Poprzez [...]
[...] mąki) -rośliny strączkowe (soczewica, fasola, ciecierzyca, soi unikamy), szczególnie polecane wegetariankom -quinoa (uwaga, w Polsce droga) -makaron pełnoziarnisty -warzywa surowe lub gotowane (mrożone) w dużej ilości, zielone bez żadnych ograniczeń, ladies unikają warzyw z puszek (konserwowane cukrem), odchudzające się rezygnują z [...]
[...] unikać łączenia w jednym posiłku białek (mięso, ryby, ser, jaja) z węglowodanami prostymi i złożonymi (cukier, miód, pieczywo, ryz, ziemniaki, banany). Białka można łączyć z warzywami i owocami, z wyjątkiem bananów. Węglowodany również można jeść ze wszystkimi warzywami oraz owocami z wyjątkiem bananów. Nie należy stosować w jednym posiłku kilku [...]
[...] Drugie natomiast dostarczaja energii systematycznie przez dluzszy czas. Do nich zaliczamy: ryz, ziemniaki, kasze, platki owsiane, makarony, pelnoziarniste pieczywo, warzywa. Najwiecej weglowodanow powinno spozywac sie na sniadanie oraz w czasie przed i po treningu. Z biegiem dnia ograniczamy ich konsumpcje. Przed treningiem jemy duza [...]
[...] masz zbyt mało. Ogórek to praktycznie sama woda, jedynie kiszony jest wartościowy nieco w diecie ze względu mikroflory jelitowej. Kapusty, brokuły i kalafior są świetnymi warzywami. Do kapust powinnaś dorzucić jeszcze kapustę sałatkową, czerwoną jak najbardziej oraz kapustę włoską. Marchewka, pietruszka, seler, ziemniaki, buraki stanowią dobre [...]
Tak, oczywiscie tak jak powiedziałeś nie zależy mi na utracie tkanki mięśniowej tylko tkanki tłuszczowej. Robiąc badania na zawartość tkanki tłuszczowej zostało też obliczone moje zapotrzebowanie energetyczne na kcal tj 2264 kcal. Czy mam sie tego trzymać i własnie od tej liczby odjąć te 300 - 500 kcal ??? Dodam też że gdy powiedziałem lekarce że [...]
[...] "czołgające się", które wchłaniają się z przewodu pokarmowego najwolniej i bardzo wolno zwiększają stężenie glukozy we krwi. Są to węglowodany zawarte np. w warzywach, produktach z mąki razowej czy w grubych kaszach. Produkty te charakteryzują się znaczną zawartością błonnika, który w istotny sposób zwalnia proces trawienia i [...]
[...] Smaż bez tłuszczu Jeżeli jednak używasz tłuszczu patelnie pokryte teflonem smaruj olejem. Wylewaj olej z patelni zaraz po podsmażeniu mięsa. 3. Idź na całość! Jedz owoce, warzywa, ziemniaki, sałatę – wszystkie te produkty nie mają ani gram tłuszczu. Także grilowanie i gotowanie na parze odbywa się bez tłuszczu. 4. Wersja [...]
[...] rozpoczynaj od śniadania. 2. Twoje codzienne pożywienie powinno zawierać różne produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. 3. Spożywaj codziennie produkty zbożowe oraz warzywa i owoce. Warzywa najlepiej jeść na surowo lub krótko gotowane. 4. Dwa, a najlepiej trzy razy dziennie spożywaj mleko, biały ser lub jogurt5r o obniżonej zawartości [...]
[...] we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Bogatymi źródłami węglowodanów są: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, musli, owoce, warzywa. Węglowodany powinny stanowić około 60% diety zawodnika wykonującego długotrwały trening. Pełny zasób glikogenu w mięśniach ma podstawowe znaczenie w wysiłkach o [...]
[...] Podobnie potraktuj witaminy i minerały - podstawą jest dobra, bogata, urozmaicona dieta. One może coś tam pomogą, a może nic... Najlepszym źródłem witamin są owoce i warzywa, jedz 500-700g , w tym sporo surowizny. http://potreningu.pl/articles/1072/owoce-i-warzywa-a-masa-miesniowa [...]
[...] Podobnie potraktuj witaminy i minerały - podstawą jest dobra, bogata, urozmaicona dieta. One może coś tam pomogą, a może nic... Najlepszym źródłem witamin są owoce i warzywa, jedz 500-700g , w tym sporo surowizny. http://potreningu.pl/articles/1072/owoce-i-warzywa-a-masa-miesniowa [...]
[...] zamiast mak.razowy jest spox? jest bardzo spox po treningu ww proste musza byc! ale ww proste + bialko,to ma sens nigdy same wegle 4.Myślisz,że zupa: gotowany filet qrczaka,warzywa,makaron razowy do diety spoko? jak najbardziej jesli jesli bedzie mala zawartosc fatu jesli supniesz jakis makaron,pokroisz kuraka - a bedzie to zypa warzywana - to [...]
[...] 8. Woda mineralna, kawa, herbata, herbaty ziołowe i owocowe Faza naprzemienna obejmuje produkty dozwolone w pierwszym etapie, które można wzbogacić o surowe lub ugotowane warzywa. Są to: sałata, ogórki, pomidory, szparagi, szpinak, cykoria, rzodkiewka, marchew, buraki, papryka i grzyby. Warzywa zabronione to kartofle, kukurydza, bób, groch, [...]