SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sól woda

  • Sklepowe sushi - które wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] z surowym łososiem i ikrą gromadnika (1 szt.). Sos sojowy, imbir marynowany, wasabi. Skład: przygotowany ryż 77,9% (woda, ryż, syrop glukozowo-fruktozowy, ocet ryżowy, sól, olej słonecznikowy, regulator kwasowości: octany sodu), łosoś surowy 6,7% (Salmo salar), papryka zielona 3,6, majonez (olej rzepakowy, pasteryzowane solone żółtko jaja [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24743 Data: 2017-10-30 10:06:31
  • Pyszne gotowe posiłki o wysokiej zawartości białka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Z łatwością wliczymy taki posiłek w bilans energetyczny, który nie zostanie nadszarpnięty. Skład: podgotowany ryż 42%, podgotowane mięso z kurczaka 24% (filet z kurczaka, sól), woda, sos sojowy (woda, soja, mąka pszenna, sól), ananas 2,5%, sok z ananasa 2,5%, papryka czerwona 2%, naturalny koncentrat soku jabłkowego, seler, marchew 1,5%, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 12777 Data: 2018-05-08 08:59:42
  • Pierogi to jedno z ulubionych dań wielu z nas. Jest to danie, które może mieć niemal dowolne nadzienie, zatem nie jest też wcale ciężko zrobić wersję wegańską. Widząc w sklepie taką gotową pozycję, pomyślałam, że będzie to fajny obiad na szybko. Szczególnie w dzień, kiedy można trochę zaszaleć z kaloriami. Plusem pierogów wegańskich jest brak [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1377 Data: 2022-04-12 09:33:25
  • 5 najgorszych diet świata

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czy nawet prowadzić do anemii oraz zaburzeń rytmu serca. Kolejną kwestią jest wysokie zagrożenie odwodnienia organizmu. Kapusta działa moczopędnie zaś eliminując sól woda przestaje się magazynować dlatego też tracimy kilka kilogramów - jednakże spadek wagi jest złudny. Co więcej, niski bilans kaloryczny związany z dietą prowadzi do [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7404 Data: 2017-07-09 12:02:41
  • Sok z kiszonych ogórków - zalety i właściwości

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Ludzie od dawna uznają kiszonki za zdrową żywność. Mówi się też, że picie soku z kiszonek może poprawić wydajność ćwiczeń oraz kontrolować poziom cukru we krwi. Trzeba jednak pamiętać, że są one bogate w sód, co niektórzy powinni uwzględnić, zanim zaczną pić większe ilości. Podsumowanie Picie soku z kiszonych ogórków jest zdrowe i przynosi wiele [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 1699 Data: 2021-03-23 16:03:54
  • Siłownia zamknięta! Jak ćwiczyć? Jak jeść? Jak żyć? Fit Poradnik dla ćwiczących w domu! SPIS TREŚCI Trening Trening całego ciała Progresja objętości treningowej w warunkach domowych Myo-Reps jako sposób wykonywania treningów w warunkach domowych Trening dzielony w układzie Wypychania/Przyciągania/Nogi - Push/Pull/Legs Odżywianie Kalorie Białko [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23859 Data: 2020-10-23 16:10:50
  • [...] jest chora” Komentarz: nikt nie udowodnił, by choroby autoimmunologiczne miały coś wspólnego z niedoborem jodu, wręcz przeciwnie. Niedobory jodu są obecnie rzadkie (jodowana sól, ryby morskie, sery, fasola, jajka itd.), chyba że ktoś mieszka w Afryce czy na Nowej Gwinei. Podawanie jodu może zaostrzać przebieg rozmaitych chorób tarczycy, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2805 Data: 2021-07-22 09:45:11
  • [...] „Żelazo zawarte w czerwonym mięsie (hemowe) może w okrężnicy generować wolne rodniki uszkadzające DNA” „Substancje używane do obróbki mięsa (azotany lub azotyny i sól) przyczyniają się do tworzenia nitrozoamin uszkadzających DNA” Jeżeli to nie jest INFORMOWANIE, to ja nie wiem czego i gdzie autor filmu szukał na stronach ACS? Na pewno [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 14065 Data: 2017-12-20 11:39:33
  • Jakie parówki są najzdrowsze?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] zestawienie pomoże Ci dokonać wyboru, po które parówki sięgnąć, gdy najdzie Cię na nie ochota. Tarczyński Parówki z fileta Skład: filet z kurczaka 85%, woda, skrobia, sól, cukier, przyprawy i aromaty (zawierają gorczycę i seler), wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, stabilizatory: cytrynian [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 50657 Data: 2017-08-30 09:40:14
  • Jakie placki do tortilli wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] glicerol guma guar guma ksantanowa glukoza (z pszenicy) substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych cukier sól substancje konserwujące: propionian wapnia, sorbinian potasu regulatory kwasowości: kwas jabłkowy, kwas cytrynowy środek do przetwarzania mąki: L-cysteina Wartości [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 30218 Data: 2017-09-13 11:29:23
  • Pieczywa chrupkie - porównanie okiem dietetyka

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] chleb, gdyż do wyrobu chrupkiego pieczywa nie potrzeba zbyt wielu dodatków i polepszaczy. Porównanie produktów Chaber Pieczywo chrupkie lekkie Skład: ryż 93%, woda, sól 1%. 100 g tego pieczywa dostarczy 351 kcal, w tym: 8 g białka, 2,4 g tłuszczu, 74,5 g węglowodanów. Plusy: ogólnodostępne, ma całkiem ciekawy skład, jest bez glutenu, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 13521 Data: 2017-12-06 11:05:15
  • Który sos w słoiku wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] marchew 4,5% cebula 4% plastry czerwonej papryki 3,5% plastry zielonej papryki 3,5% skrobia modyfikowana kukurydziana koncentrat soku z ananasa 2,5% plastry pędów bambusa 2% sól purée z imbiru purée z czosnku mielona papryka mieszanka ziół Wartość odżywcza 100 g tego sosu dostarczy 92 kcal, w tym: 0,6 g białka 0 g tłuszczu 21,9 g węglowodanów (w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 16539 Data: 2017-10-24 12:22:44
  • Jaki majonez jest najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] jajeczny, oczywiście produkt jest wtedy zdecydowanie tańszy i ma dłuższą datę do spożycia. Najczęstszym konserwantem, który spotykamy w składzie majonezu, jest E385, czyli sól wapniowo-disodowa kwasu etylenodiaminotetraoctowego EDTA. Spożywana w nadmiarze może prowadzić do poważnych zaburzeń metabolicznych. Przyjrzyjmy się zestawieniu i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22218 Data: 2017-08-31 09:33:49
  • Według danych CDC 39,8% dorosłych mieszkańców USA ma otyłość (~93.3 mln Amerykanów w latach 2015-2016). Otyłość bezsprzecznie powiązano z występowaniem chorób serca, udarami, cukrzycą typu II oraz wieloma rodzajami raka. Roczne koszty opieki zdrowotnej nad osobami otyłymi w USA wynoszą 147 miliardów dolarów. Koszty opieki nad osobą otyłą są o 1429 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6686 Data: 2018-12-04 08:58:17
  • Jaki chrzan najzdrowszy?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] Co dodają producenci do środka, by zwabić nas smakiem? Krakus Chrzan z żurawiną Skład: korzeń chrzanu 43%, woda, żurawina 15%, cukier, ocet spirytusowy, olej rzepakowy, sól, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, barwnik, koszenila, przeciwutleniacz: E223. 100 g tego chrzanu dostarczy 131 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8078 Data: 2017-10-15 12:23:08
  • Jakie mleko roślinne ma najmniej kalorii?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] migdałów. Minusy: nie jest to produkt ogólnodostępny. Enerbio napój ryżowy o smaku waniliowym Składniki: woda ryż 12% olej słonecznikowy naturalny aromat waniliowy 0,12% sól morska regulator kwasowości: węglan wapnia Wartości odżywcze: 100 ml tego napoju dostarczy 52 kcal, w tym: 1,2 g tłuszczu 9,9 g węglowodanów 0,2 g białka 0,2 g błonnika [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 22969 Data: 2017-09-12 10:10:26
  • Jakie mięso mielone na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Gotowe mięso mielone to produkt wysoce przetworzony, najczęściej z kiepskim składem, czy zatem lepiej go unikać? Czy w sklepowych lodówkach jest szansa na znalezienie dobrej jakości gotowego mięsa mielonego? Na co zwracać uwagę przy zakupie i czym się kierować? Na to pytanie postaram się odpowiedzieć na podstawie przygotowanego zestawienia. Choć [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20468 Data: 2017-09-04 09:13:29
  • [...] gorsza? Ponieważ zła reputacja soli jest mitem, który warto obalić. W poniższym artykule postaram się przedstawić, dlaczego tak jest. Mit złego sodu Wiele osób twierdzi, że sól czy też sód, którym właściwie jest sól, jest zły. Nie jest to tylko powszechny pogląd, ale również "fakt" w opinii wielu międzynarodowych, "prozdrowotnych" organizacji, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 39804 Data: 2017-12-13 09:19:09
  • Jaki napój bez cukru wybrać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] K, aspartam, aromaty, w tym kofeina, regulator kwasowości (cytrynian trisodowy) W 100 ml Coca Coli Zero znajduje się 0,2 kcal. Węglowodany 0 g, tłuszcze 0 g, białka 0,01 g, sól 0,01 g Plusy: oryginalny smak, na którym wzorują się inne firmy, brak dodatku cukrów, brak wyczuwalnego słodzika, bardzo łatwa dostępność, produkt trzyma długo dwutlenek [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 20938 Data: 2017-08-09 10:08:47
  • Niesamowicie smaczne niskokaloryczne sosy

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] bilansu energetycznego. Dziki Ketchup – skład: woda, koncentrat pomidorowy (180g pomidorów na 100g produktu), ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, syrop z agawy, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, przyprawy, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 7829 Data: 2018-04-26 07:25:30