[...] sposobów przygotowywania potraw znalazło się kilka dań smażonych, więc - aby nie zostać posądzonym, że chcę Was otruć - zamieszczam małe ostrzeżenie tyczące właśnie procesu smażenie, o którym ostatnio przeczytałem. Mam też oczywiście gotowe rozwiązanie problemu, które w całości podaję na końcu tego artykułu. Chodzi oczywiście o chińską sztukę [...]
[...] organizm, przypalona skórka jest rakotwórcza. Duże znaczenie ma również rodzaj i ilość oleju użytego do smażenia. Możliwe i zalecane dla urozmaicenia jadłospisu jest smażenie bez tłuszczu na patelniach pokrytych teflonem lub na chińskiej głębokiej patelni, tzw. woku. Przyrządzanie potraw w kuchence mikrofalowej - mniej polecane [...]
Wzrost: 179, Waga: 79 Cel: Redukcja, makro skladniki: 1. 2,5g bialka na kg, 792,5g = 198g = 790kcal z białka 2. 0,9 g tłuszczy na kg. 790,9g = 71,1g = 640kcal z tłuszczy 3. 2,5g ww na kg. 79*2,5g = 198g = 790 kcal z WW. Wychodzi: 2220kcal -< pytanie czy nie za duzo? Moze zbic tluszcze do 0,7g na kcal? A moze białko do 2g na kg? Do tej pory [...]
[...] na jakimkolwiek tłuszczu to dietetyczne samobójstwo. Sam tak czasem robię, bo to smaczne, ale w życiu bym tego nikomu nie polecił, heh. W sumie najlepsze rozwiązania to albo smażenie w tzw woku, niemal bez tłuszczu, albo (ideał) duszenie. No oczywiście bezkonkurencyjne jest zjadanie na surowo, z pełnym zestawem witamin których większość ginie w [...]
[...] jadłam. Cukinie i buraki wpisałam, bo jadłam je na ciepło z parowaru. Mam problem bo np. nie wiem jak doliczyć olej kokosowy albo masło klarowane na którym smażę 5g na całe smażenie?? Nie wiem ile to gram na patelni zostaje, albo może to już nie ma takiego znaczenia? Codziennie jem coś innego, indyka do pracy biorę najczęściej, też to ciężko mi [...]