SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

smażenie w woku

Czy chodziło Ci o: "smażenie w roku"?

  • CKD a chińska sztuka smażenia

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] sposobów przygotowywania potraw znalazło się kilka dań smażonych, więc - aby nie zostać posądzonym, że chcę Was otruć - zamieszczam małe ostrzeżenie tyczące właśnie procesu smażenie, o którym ostatnio przeczytałem. Mam też oczywiście gotowe rozwiązanie problemu, które w całości podaję na końcu tego artykułu. Chodzi oczywiście o chińską sztukę [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 7493 Data: 2005-09-01 12:14:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • ZDROWE PRZYRZĄDZANIE POTRAW

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] organizm, przypalona skórka jest rakotwórcza. Duże znaczenie ma również rodzaj i ilość oleju użytego do smażenia. Możliwe i zalecane dla urozmaicenia jadłospisu jest smażenie bez tłuszczu na patelniach pokrytych teflonem lub na chińskiej głębokiej patelni, tzw. woku. Przyrządzanie potraw w kuchence mikrofalowej - mniej polecane [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 19549 Data: 2005-10-18 11:27:37 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna do oceny, 79kg

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    Wzrost: 179, Waga: 79 Cel: Redukcja, makro skladniki: 1. 2,5g bialka na kg, 792,5g = 198g = 790kcal z białka 2. 0,9 g tłuszczy na kg. 790,9g = 71,1g = 640kcal z tłuszczy 3. 2,5g ww na kg. 79*2,5g = 198g = 790 kcal z WW. Wychodzi: 2220kcal -< pytanie czy nie za duzo? Moze zbic tluszcze do 0,7g na kcal? A moze białko do 2g na kg? Do tej pory [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 1235 Data: 2017-01-31 10:52:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] na jakimkolwiek tłuszczu to dietetyczne samobójstwo. Sam tak czasem robię, bo to smaczne, ale w życiu bym tego nikomu nie polecił, heh. W sumie najlepsze rozwiązania to albo smażenie w tzw woku, niemal bez tłuszczu, albo (ideał) duszenie. No oczywiście bezkonkurencyjne jest zjadanie na surowo, z pełnym zestawem witamin których większość ginie w [...]

    Odpowiedzi: 1103 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-01-17 20:32:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jadłam. Cukinie i buraki wpisałam, bo jadłam je na ciepło z parowaru. Mam problem bo np. nie wiem jak doliczyć olej kokosowy albo masło klarowane na którym smażę 5g na całe smażenie?? Nie wiem ile to gram na patelni zostaje, albo może to już nie ma takiego znaczenia? Codziennie jem coś innego, indyka do pracy biorę najczęściej, też to ciężko mi [...]

    Odpowiedzi: 38 Ilość wyświetleń: 5304 Data: 2013-05-30 15:40:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)