[...] Potrawy mączne i kasze. Potrawy mączne sporządza się z mąki pszennej jasnej. Mogą to być kluski lane, makaron nitki, leniwe pierogi. Zabronione są natomiast wszystkie potrawy mączne smażone i obsmażane jak, naleśniki, pyzy, kopytka, kluski z surowych ziemniaków, ciasta francuskie. Potrawy mięsne, z drobiu i ryb. Potrawy mięsne gotowane [...]
Witam, Jestem nowozarejestrowanym użytkownikiem forum, aczkolwiek śledzę tę stronkę od dawna. Chciałbym się przywitać i przejść do rzeczy. Mój kolega był u dietetyczki polecaną przez wielu moich znajomych. Zmierzyła mu poziom tłuszczu, wody, mięśni, wagę i wzrost. Ogólnie jakieś 185cm wzrostu i 130kg wagi. Woda i tłuszcz, a sylwetka jak dzwon. Pod [...]
[...] na patelnię – duszone. • Warzywa na parze (np. marchew, pietruszka, seler, brukselki, kalafior, brokuły) Jeśli chodzi o porcję warzyw – nie ma żadnych ograniczeń. Do gotowej potrawy warto dodać olej roślinny. KOLACJA: • Pasta dr Budwig (1/2 porcji) – przepis powyżej • Kefir, jogurt lub maślanka 200ml + olej lniany (1ł) Z góry dzięki :-)
[...] na patelnię – duszone. • Warzywa na parze (np. marchew, pietruszka, seler, brukselki, kalafior, brokuły) Jeśli chodzi o porcję warzyw – nie ma żadnych ograniczeń. Do gotowej potrawy warto dodać olej roślinny. KOLACJA: • Pasta dr Budwig (1/2 porcji) – przepis powyżej • Kefir, jogurt lub maślanka 200ml + olej lniany (1ł) Z góry dzięki :-)
[...] pomysłów. A co z zupami warzywnymi? w dniu z białkiem roślinnym możesz je zrobić na wywarze z warzywnym a w dni z białkiem zwierzęcym na wywarze mięsnym. Z warzyw polecam potrawy z dyni. Warzywo zapomniane ale kiedyś bardzo popularne na ziemiach polskich. Potrawka z dyni,tofu,cebuli,czosnku plus pieczarki lekko wszystko smażone na oliwie [...]
[...] przewodu pokarmowego i reguluje pracę jelit, ma także szerokie właściwości lecznicze. Kapusta kiszona jest wyjątkowo mało kaloryczna: 100 g ma tylko 20 kcal. Jedząc potrawy z kiszonej kapusty przez cztery dni, schudniesz 1,5 kg bez liczenia kalorii. Dieta kapuściana na cztery dni 1 dzień Śniadanie 2 jajka i 3 łyżki wody wymieszać z [...]
[...] Sprawdzać terminy przydatności do spożycia umieszczone na opakowaniach, Deski do krojenia drobiu i ryb dokładnie myć i nie używać do innych celów, Odgrzewać ugotowane potrawy nie więcej niż raz, Przechowywać produkty szybko psujące się w warunkach chłodniczych, Unikać latem żywności zawierającej surowe jaja, Najlepiej rozmrażać [...]
[...] przykryć folią aluminiową i piec 30-45 minut w temperaturze 180°C. Odkryć i nadal piec przez 10-15 minut, aby odparować sos. Porcja dla 6 osób Zamiast bakłażana do potrawy można dodać mięso z kurczaka lub cielęcinę. 6 filetów z kurczaka lub 6 kotletów cielęcych posolić i popieprzyć. Zrumienić na patelni z 2 łyżkami margaryny i 2 [...]
[...] sativa). Polecany z uwagi na swoje walory jako olej sałatkowy. Znakomity także do smażenia ze względu na wysoką temperaturę dymienia i ograniczone wchłanianie tłuszczu przez potrawy. Zawiera: 38% kwasu oleinowego, 40% kwasu linolowego, estry kwasu erukowego, gamma-oryzanol, skwalen, kwas fosforowy, estry wyższych alkoholi i kwasów tłuszczowych, [...]