Witam, czytalem troche o tej oliwie i mam problem. Teraz uzywam do smazenia tej oliwy z makro gaca d'oro czy jakos tak :P no i czy jest opłacalne uzywac jej do smazenia, skoro podobno przy smazeniu traci ona swoje wlasciwosci? i czy zamienic ja na ten olej ryzowy? jesli tak, to jaki polecacie i ile on mniej-wiecej kosztuje? pozdrawiam
[...] + owoc 2. tuńczyk + warzywa(groszek, czerwona fasola, kukurydza - z puszki) + oliwa 3. jak wyżej 4. po treningowy: schab gotowany + ziemniaki 5. twaróg półtłusty + pomidor + olej lniany wszystko to jem w takich proporcjach: B - 2,2 g - 176 g T - 1,5 g - 120 g W - 2,0 g - 160 g Jak widać oprócz śniadania i po treningowego wyeliminowałem węgle [...]
[...] nienasycone, z punktu widzenia organizmu człowieka są o wiele zdrowsze a występują one w większości tłuszczów roślinnych. Głównym źródłem kwasów nienasyconych jest olej roślinny. Dodatkowo dzieli się je jeszcze na kwasy jednonienasycone oraz wielonienasycone. Oczywiście jest szereg dróg pozwalających nam ograniczyć ilości tłuszczu w [...]
[...] nie da się kupić zdrowej oliwy, extra virgin za taka kasę jaką podajecie ... stoi w swietle i w cieple i jest całkiem poutleniana a nawet z zapoczatkowanym jełczeniem :) oleje ... 1L oleju ryżowego, dymiącego w temp. ok 220 *C ... jako jedyny nadaje sie do smażenia tak naprawde a to koszt ok. 20PLN za litr :) inne oleje nie nadaja sie do [...]
To jak w końcu będzie różnica pomiędzy np. taką basso a goccia doro? Ile w ogóle kosztuje ta basso? A olej lniany owszem ale to jeszcze drożej wyjdzie ponad 40 dychy za litr. A i nie do żadnego smażenia tylko do picia pisałem w pierwszym poście ze pije z kieliszka i te najtańsze mi nie przechodzą przez gardło..