W mleku zawartosc tkuszczu ma najmniejsze znaczenie, wiecej tluszczu ma mieso i wedlina, ktora jecie na co dzien. Problemem jest cukier i dlatego jak pisal Bolo profesjonalni kulturysci odstawiaja caly nabial na 3 miesiace przed startem, nie jedza wtedy nawet bialego sera. Kazdy z nich woli zjesc wiecej ww zlozonych niz laktozy Pozdrowienia [...]
[...] dodatkiem jeśli są na niego fundusze. 1) Odżywka białkowa Jest to produkt który nie ma żadnego widocznego działania, jest porostu źródłem białka w diecie jak mięso, jaja, nabiał. Pozwala jednak w wygodny i smaczny sposób uzupełnić niedobory tego makroskładnika w jadłospisie, jest łatwostrawny i szybko zasila mięśnie w proteiny, nasilając [...]
[...] aby nie odlozyly sie w postaci tluszczu Chyba nie będzie wyjścia i trzeba będzie wymyślić jakieś wyjście z tym mięsem.. właśnie ograniczają mnie finanse, dlatego maślanki i nabiał głównie, bo jednak taniej. Jajka jem, chociaż nie codziennie, dlatego że niewskazane jest jedzenie więcej niż 2 jajek co dwa dni, ze względu na zawartość cholesterolu [...]
[...] z czytaniem nie mam, ale jestem zapracowana ostatnio i do tego mam problemy z koncentracją- king to a propos Twojej uwagi I proszę wyjaśnij mi dlaczego ucinasz mi całkowicie nabiał- wyjątek ser na kolację. Chodzi mi o zawartośc wapnia w mleku i jego antagonistyczne działanie do tłuszczu, łyżka jogurtu do sałatek, bo mnie mdli jak mam zeżreć [...]
[...] przez kilka tygodni Ani to fajne, ani przyjemne. Tu znów Twoje teorie - węglowodanowo - tłuszczowe bez poparcia w niczym. Podejrzewam, że skoro wywaliłeś z diety nabiał, zboża, kurczaka, owoce, kasze, płatki itd. (80% pokarmów, licząc na oko @-)) - to Twoja dieta stała się tak jałowa, że miałeś wyżej wymienione przez siebie objawy na [...]
Kubus092: Nabiał w diecie redukcyjnej jak najbardziej, pod warunkiem, że ograniczysz się do twarogu i jaj, reszta produktów z tej frupy średnio się sprawdzi ze względu na niską zawartość białka. Odnośnie łączenia w jednym posiłku tłuszczu z weglami (typu skrobia) to biorąc pod uwage podejście ewolucyjne, nie należy tego robić, bo człowiek z [...]
[...] jeśli wpisuje się kalorycznie), do tego pierś z kurczaka, może być marchew gotowana na parze. Ja takie coś lubię. A znów jajko lubię ze śledziem i kiedyś jak jeszcze jadałem nabiał - ze śmietaną, chlebem/kaszą. Owoce przede wszystkim traktuję jako dosładzanie owsianki. Raczej nie łączę tłustych ziaren, orzechów ze zwierzęcymi źródłami białek. [...]
[...] dużo potraw bogatych w węglowowany, uwielbiam pieczywo (zarówno białe i jak i ciemne), drożdżówki, ciasta, wszelkiej maści pierogi, naleśniki, makarony... Uwielbiam też nabiał - serki, jogurty, sery żółte, pleśniowe, mleko - zawsze było tego w mojej diecie bardzo dużo... Z moich dotychczasowych obliczeń (oczywiście znowu "na [...]
[...] na które ten ktoś jest wrażliwy (nie wszyscy jednakowo reagują na wszystko), bez jedzenia powodującego nietolerancje. Jeden musi wywalić zboża, inny ograniczyć mięso lub nabiał. Inny niektóre warzywa. Nie ma reguły. Bez dwóch zdań :) Natomiast niektóre toksyny, np. pochodzenia przemysłowego generalnie szkodzą każdemu, tylko w niejednakowym [...]
[...] bądź uwodornionych tłuszczów (olejów, margaryn, majonezów). Aby osiągnąć skuteczne efekty leczenia, należy bezwzględnie wyeliminować z diety produkty smażone, tłusty nabiał, mięsa, Spożywać należy produkty świeże. Potrawy nie powinny być przyrządzane na bazie produktów konserwowanych sztucznie, z dodatkami chemicznymi (np. benzoesan [...]
Cichy morderca Mit o białku jest podtrzymywany także przez producentów mleka i nabiału. Mało kto zdaje sobie sprawę, że na świecie jest około 4300 ssaków. Wszystkie spożywają mleko tylko swego gatunku, tylko w okresie po narodzeniu. Bóg tak skonstruował ssaki, w tym także człowieka, że matka produkuje mleko tylko w okresie młodości potomka. [...]
[...] cos jeszcze: Nabiał ma 9 tysięcy lat Ludzie wytwarzają nabiał od co najmniej 9 tysięcy lat. Naukowcy doszli do takiego wniosku po zbadaniu resztek z ponad 2 tysięcy glinianych naczyń z Europy, Bliskiego Wschodu, głównie Turcji, i [...]
[...] ograniczających. Warzywa i owoce nie są dostarczycielem antyoksydantów, witamin i minerałów ze względy na niską biodostępność minerałów ~15%vs 40% produkty zwierzęce (typu nabiał,mięso, podroby), ilość witamin i minerałów jest znikoma o czym świadczą tabela wartości odżywczych, aktywność biologiczna (antyoksydantów i innych związków) [...]
[...] w produkcie. W codziennej diecie osób z podwyższonym poziomem cholesterolu powinny dominować świeże warzywa i owoce, pełnoziarniste pieczywo, kasze i makarony, chudy nabiał, chude mięso drobiowe oraz ryby, w tym także ryby morskie zawierające wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 takie jak łosoś, makrela, śledzie. Codzienną dietę [...]
[...] w produkcie. W codziennej diecie osób z podwyższonym poziomem cholesterolu powinny dominować świeże warzywa i owoce, pełnoziarniste pieczywo, kasze i makarony, chudy nabiał, chude mięso drobiowe oraz ryby, w tym także ryby morskie zawierające wielonienasycone kwasy tłuszczowe Omega-3 takie jak łosoś, makrela, śledzie. Codzienną dietę [...]
[...] Teraz napisze co i gdzie wsytepuje ;=) Tłuszcze zwierzęce - ryby - masło - jaja - sery - świeza smietana Białko a) zwierzęce: mięso, ryby, sery, jaja, nabiał, drób, wołowina b) roslinne: soja, migdały, orzechy laskowe (wszystkie rodzaje orzechów sa zdrowe), zboże pełnoziarniste oraz niektóre rośliny strączkowwe (soczewica, [...]
[...] z krowiego mleka, znajdziesz więc w nim laktozę oraz kazeinę. Warto zaważyć, że dość dużo dorosłych osób nie trawi laktozy. W takim przypadku spożywanie produktów nabiałowych, w tych serków wiejskich może powodować wysypki, wzdęcia, zmęczenie, uczucie ciężkości czy też wszelkiego rodzaju problemy jelitowe. Szacuje się, że około 1/3 [...]
[...] - sodu oraz białka - w bananach, sugeruje się aby banany spożywać w połączeniu z produktami zasobnymi w białko i sód. Dobrym rozwiązaniem będzie połączenie banana z nabiałem - mlekiem, kefirem lub jogurtem, np. w formie koktajlu. Nabiał, oprócz białka i sodu, jest źródłem również wapnia, witamin z grupy B, a także kwasów tłuszczowych [...]
[...] - sodu oraz białka - w bananach, sugeruje się aby banany spożywać w połączeniu z produktami zasobnymi w białko i sód. Dobrym rozwiązaniem będzie połączenie banana z nabiałem - mlekiem, kefirem lub jogurtem, np. w formie koktajlu. Nabiał, oprócz białka i sodu, jest źródłem również wapnia, witamin z grupy B, a także kwasów tłuszczowych [...]