ja nie wiem co OLIMP wyczynia ostatnio. Dobra firma powinna takze a moze przedewszystkim bazowac na pewnej stalosci czy przewidywalnosci swojej oferty, co oczywiscie nie kloci sie z wprowadzaniem nowosci. Co chwile zmiana opakowan, etykiet, porcjowania itp. Co to do cholery za miara o ktorej pisze OLIMP na etykiecie np. SP 80 czy 65 [...]
Sorki Panowie, w swojej wypowiedzi walnąłem błąd - myślałem o jednym pisałem o drugim - teraz sie dopiero spostrzegłem ( ale po imprezie, to wiece jak to czasem bywa :)). A więc prostuje: jeżeli chodzi o soje, to oczywiście miałem na myśli zawarte w tej roslinie inhibitory trypsyny i chymotrypsyny - sa to blokery enzymów trawiących białka. [...]
[...] z piersi kurczaka/indyka/wołowina Co do sosów to można czasem jednak: -podnoszą one IG całego posiłku -utrudniają trawienie produktu i to znacznie -spowalniają metabolizm -te gotowe mają masę skrobi, cukru i masę chemii -w twoim przepisie jest mąka Można robić samemu: -ja robię tak: pomidory bez skórki+bazylia+papryka i lekko podgotowuje z wodą
[...] dla mnie nowe, ale uważam że z każdym dniem będę coraz lepiej wpasowywała się w te granice. kasia258 Co do tego chleba..wyszukałam w lokalnej piekarni taki, którego skład: mąka żytnia, woda, sól. Nie ma w sobie drożdży, nie ma barwników, ani aromatów. Ja nie bardzo żołądkowo znoszę takie pełnoziarniste pieczywo, kiedyś kupiłam taki z samych [...]
[...] Lukier z wodą również pomaga je zmiękczyć. U mnie wyszło 2kg cukru, 1200ml miodu, 10 jaj, 4kg mąki (selfrising flour - pomieszana z proszkiem do pieczenia już) plus mąka do podsypania, bo jednak ciut się rozlewały. To prawie 8, nie 7kg... :P 1/3 upieczona. Żona zabierze część ciasta do pracy żeby z dzieciakami popiec (niania), większość [...]
dodam cos od siebie mianowicie białko spoko na noc mozna potraktowac jako ostatni posiłek jednak jak ja to widze to białko białku nie jest takie samo tzn miałem juz z 3 duze opakowania o smaku czek. co zaobserwowałem w niekturych proch jest taki jaki jak maka super w rozpuszczeniu i słabszy w smaku a czasem grudy dosc intensywny smak nie wiem [...]
Roztrenowanie dzień 2 Dzisiaj post na luźno. Opowiem jak wygląda moja dieta w trakcie utrzymania wagi. Dla mnie to nowość trzymać wagę i w miarę niski BF, także ciągle eksperymentuje. Jak wspomniałem wcześniej nie stosuje reverse diet, bo to nie ma zbytniego sensu z tego co czytałem. Wszedłem mniej więcej na swoje zero kaloryczne (2500kcal) i [...]
No i kolejny tydzien zlecial nie wiadomo kiedy. Zalozenie z zeszlego tygodnia o pilnowaniu sie z bialkiem wyszlo srednio. Ciagle za duzo, mimo tego ze ograniczam. A ja tak bardzo lubie miesko, buuu... Czwartek 2/03 DT 1. Nalesniki z maki gryczanej (maka gryczana, 1 jajko, 125 ml mleko migdalowe) z salatka z pomidorow, awokado, czerwonej fasoli, [...]
dobrze masz z tą metką ja po tyg bym żył na jednym białku dziennie :-) Stary koń jesteś, dałbyś rade wcisnąć jeszcze małą pizze & szejka z maka };-) A co ile bijecie metke ? Niedługo koncze redu i tez myslalem nad metka inj, tylko zawsze lecialem w tabsach. Ile dac inj i co ile ? U mnie inj towar leci pon/śr/pt.
Wczoraj zyebalem na maxa - na koniec treningu bylem pewien na 100%. W sumie dzisiaj wcale nie lepiej. Zero nabicia,choc pod koniec cos zaczelo sie pojawiac ale max 1/3 z tego co jest na tygodniu czasami,wiec plan nie wypalił. Ale tez plan mial byc inny,miało wlecieć sporo fatu + sporo wody. Ale ani jednego ani drugiego nie wleciało duzo. O bialku [...]
[...] się po obróbce mąki lub kasz (typu krupy) mikroorganizmami acydofiliny (tj. specjalnie zakwaszonym mlekiem – przyp. tłum.). Przygotowanie zakwasiacza. Dodatki: a) mąka żytnia, pszenna, gryczana, jęczmienna, kukurydziana lub jakakolwiek inna mąka, np. manna lub otręby; b) serwatka z kefiru lub ze zsiadłego mle-ka; c) ciepła przegotowana [...]
Wpc i żelki ok dzięki za podpowiedź o tym białku, ale chyba maka to nie za dobre i przetworzone węgle do zjadana na codzień Polećcie jakies inne dobre źródła węglowodanów? OPTIMUM NUTRITION Gold Standard Gainer - 1620g Ten gainer dlaczego taki drogi jest w nim cos wyjątkowego?
new mass mutation raz kupiłem z powodu kryzysu $$$, wiadro banana i wiadro wanilii. Banan jeszcze ujdzie, ale koniecznie na wodzie, z mlekiem mdły. Wanilia za to nigdy koło wanilii nie stała, chemiczny smród przypomina mi olejki do ciasta z delecty które mama wlewa na święta do sernika :) W smaku troche sieje mąką, nie wiem czy to skrobia ryżowa [...]
A tutaj konkretne wywody naukowe l-tyrozyne można kupić w tabletkach firma kaizen np. produkuje W jaki sposób zmobilizowac mózg do optymalnej wydajnosci intelektualnej? W kontroli nad praca mózgu współzawodnicza dwa aminokwasy. Jednym z nich jest L-tyrozyna, której mózgu u¿ywa do syntezy neuroprzekazników, noradrenaliny i dopaminy, [...]
vextrago to wymysl pvl , jak to zbadali szwedzi to w sklad vextrago wchodzil cukier i mąka. vitargo to ue (szwecja) problem w tym ze jesli np w whey producent musi podac % zawartosc białka w białku to w przypadku gainerow nie trzeba podawaac stopnia scukrzenia maltodeksrtyny czy jej ekwiwalentu dekstrozy, nie trzba podwac ilosci i jakosci błonnika [...]
[...] enzymów. Niektóre artukuły np. soja muszą być szczególnie dobrze obrobione termicznie, aby zniszczyć ww. inhibitory enzymowe. Dodam, że wiele produktów sojowych t.j. mąka sojowa i innego rodzaju proszki sojowe dostępne na rynku nie były termicznie obrabiane na tyle, aby zniszczyć doszczętnie ww. inhibitory. Istnieje jeszcze inny sposób, [...]
[...] alergicznych do guldena pszenicy, to dostarcza gulden wolnemu jedzeniu użycia podobne do zysków. Upieczona gryka jest znana jako Kasha. Gryka jest zwykle dostępna jako mąka. # Caffeine Alkaloid, który pobudza raźność i podwyższa energię. Ziołowa mieszanina, która poprawia raźność i walki męczą. Wytrwałość wzrostów kofeiny podczas [...]