[...] – zabezpiecza przed rozpadem guanidynę (związek niezbędny do syntezy m.in: kreatyny i argininy), pomaga zwiększyć stężenie jonów amonowych (dzięki czemu zmniejsza kwasowość naszego organizmu, hamuje katabolizm oraz przyspiesza anabolizm). Widzisz teraz, że twórcom Purple Wraath™ udało się stworzyć bardzo kompletny zestaw [...]
[...] – zabezpiecza przed rozpadem Guanidynę (związek niezbędny do syntezy m.: Kreatyny i Argininy), pomaga zwiększyć stężenie jonów amonowych (dzięki czemu zmniejsza kwasowość naszego organizmu, hamuje katabolizm oraz przyspiesza anabolizm). Mieszanka Duralast: L-Tauryna – pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi, wykazuje [...]
[...] dlatego warto o tym poczytać. Role magnezu i kreatyny są blisko związane ze sobą i wzajemnie się przeplatają wieloma specyficznymi reakcjami. Magnez obniża jednocześnie kwasowość środowiska kreatyny (kwaśne środowisko sprzyja przemianie kreatyny w jej nieaktywną formę kreatyninę) i zapewnia utrzymanie pełnej jej aktywności w komórkach [...]
ten w plynie ma wieksze stezenie, ale dziala szkodliwie na zeby(konkretniej na szkliwo) przez swoja kwasowosc - odczulem sam na sobie - dlatego stosuje kapsy ale ogolnie rzecz biorac hmb to hmb kieruj sie ekonomia Zmieniony przez - maly mis84 w dniu 2007-02-03 20:56:13
Enzymy kataboliczne są zgromadzone w lizosomach. To po to, aby nie niszczyły bez sensu białek komórkowych. Kiedy ulegnie destabilizacji błona lizosomalna, enzymy uwalniane są do cytoplazmy. Kiedy w cytoplazmie panuje podwyższona kwasowość (w trakcie i po wysiłku), uwolnione enzymy niszczą wiele białek mięśniowych.
[...] C. Szklanka wody zapewni nam odpowiednią dawkę witaminy C Utrzymanie zbilansowanego PH – w momencie, kiedy będziemy pić wodę z cytryną każdego dnia zmniejszymy ogólną kwasowość organizmu. Działanie upiększające – regularne picie wody z cytryną zmniejsza zmarszczki oraz przebarwienia na naszej skórze. Wpływa bardzo korzystnie na [...]
Witam Normalnie organizm powinien sobie z tym poradzić (jeśli spożywasz takie posiłki rzadko). Skład tego posiłku jest zły bo wszystkie składniki maja charakter zdecydowanie kwasowy. Ta kwasowość możesz zneutralizować spożywając do tego warzywa, owoce, lub skomponuj go troszkę inaczej.
Czy ten inflammation factor na nutritiondata.com to potencjał oksydacyjny? A jest tam może oznaczona kwasowość/zasadowość produktów (sorry, maj inglish no gut). Mozesz tez tutaj poszukac uzywajac ctrl+f http://www.bitterpoison.com/static/files/pral.txt Zmieniony przez - domer w dniu 2011-12-01 08:49:53 Co nam konkretnie wskazuje ta tabela? [...]
Jakby to była prawda, to mężowie naszych kulturystek by mieli dobrze ;-) Sperma w przewodzie pokarmowym nie przetrwa. Za duża kwasowość. No, ale niech ktoś napisze, może były jakieś badania.
[...] wymysly https://www.sfd.pl/Kreatyna__stabilno%C5%9B%C4%87_monohydratu_kreatyny-t773975.html Badano ph: 3,5 4,5 5,5 6,5 7,5 Jak widać na rysunku: im mniejsze ph (im większa kwasowość)-> tym szybsza konwersja kreatyny do kreatyniny. Ale nadal wysoka zawartość kreatyny utrzymuje sie przez wiele godzin czy dni. W napojach o ph miedzy 5,5 a 7,5 -> [...]
[...] bezpowrotnie tracona . Ponadto l-Norwalina hamuje eliminację jonu amonowego - bardzo silnego i bardzo ważnego "odkwaszacza". Jon amonowy nie tylko zmniejsza kwasowość środowiska komórkowego, ale równolegle pozostaje najważniejszym depozytem azotu pozabiałkowego, hamującego katabolizm i stymulującego anabolizm białek mięśniowych. [...]
Wcale to nie są skrajne podejścia. No i to przecież nie tylko im służy, ale tysiącom osób, które te diety stosują. Co do tych warzyw to sprawa nie jest tak oczywista, jak Ty ją rysujesz. Warzywa są ważne, ale nie jest koniecznie jedzenie ich 5-razy dziennie, w dużych ilościach. Przykłady: - Eskimosi - Masajowie - mieszkańcy Lötschental, [...]
Nie polecam coli, bo jest katabolikiem (kofeina w niej zawarta wg badań blokuje w jakimś stopniu działanie kreatyny, poza tym zwiększa kwasowość w żołądku - co za tym idzie więcej kreatyny zamieniane jest w kreatyninę).
"Kwasowość tłuszczu masła nie powinna być wyższa niż 5 stopni kwasowości ogólnej. Wymagania organoleptyczne określa się dla każdego rodzaju masła oddzielnie; dotyczą one smaku, zapachu, barwy, konsystencji, stopnia wygniecienia." Material wzielem ze stroy http://www.technolog.friko.pl/3.surowce/20.htm Na temat oleju rzepakowego nie [...]
Nie wiem czy podświadomość, ale skutek jest takie, ze nie potrafie przelknac warzyw. A z wyliczeń kwasowosc mojej diety wynosi 75-85 czyli dosyc duzo (5 porcji proszku zasadowego, a na opakowaniu jest napisane, że jedną porcję można i mam metlik) A na szpinak (i inne warzywa) macie jakiś pomysl abym mogl maksymalnie skrocic czas przebywania w [...]
[...] nadawać elastyczność ścianom naczyń krwionośnych, usztywnia je, zamiast chronić przed zawałem, przyspiesza go i działa szkodliwie na nerki. Arginina ponadto zwiększa kwasowość w żołądku. Dzieje się to poprzez stymulację produkcji gastryny i może nasilać problemy z układem trawiennym. Arginina może wpływać na zmiany stężenia potasu, [...]
[...] jaką znamy ze sklepu. W wyniku rafinacji buraków, trzciny, powstaje produkt o zawartości 99,9 % sacharozy. Cukier w naszym organizmie powoduje fermentację i wzdęcia, zmienia kwasowość żołądka, powodując jego liczne zapalenia, a także zapalenia jelita grubego, owrzodzenia, rozregulowanie flory bakteryjnej, zanik jednych bakterii, a nadmierny [...]