[...] i długopis. Twoim zadaniem będzie przeanalizowanie obecnej sytuacji w jakiej się znajdujesz. Przede wszystkim zastanów się jaki cel chcesz osiągnąć- jeśli jest to redukcja- ile kg chciałbyś zrzucić, abyś poczuł się usatysfakcjonowany? Następnie wypisz swoje nawyki, to co do tej pory jadałeś, co najbardziej lubiłeś, jaką formę ruchu [...]
[...] dolne, górne, środkowe, wewnętrzne i zewnętrzne partie mięśni piersiowych. Nie można osiągnąć pełnego rozwoju robiąc tylko jedno ćwiczenie. Przenoszenia za głowę robilem po to, by powiększyć i rozszerzyć klatkę. Płytka klatka powoduje, że tułów wygląda na bardzo mały. Klatka sama w sobie "użycza" rozmiarów całej górnej połowie ciała, [...]
[...] Eat your fruit and vegetables, http://www.teenbodybuilding.com/Derek23.htm Clark S., Starting your day right. Breakfast, http://www.bodybuilding.com/fun/Clark 46.htm Danileson M., Power breakfast, http://www.bodybuilding.com/fun/matt33.htm Duchemin H., The truth about carbohydrates. Dispelling the myths, http:// [...]
[...] którą wykorzysta organizm). Dane odnośnie witaminy A z tabeli są podane w mikrogramach (µg) równoważników retinolu. Równoważnik retinolu zawarty w jakimś produkcie mówi nam ile jest w nim wykorzystanej witaminy A, która może pochodzić równolegle z retinolu i beta-karotenu np.: w konserwie mięsnej z marchewką i groszkiem. Drugą jednostką jest [...]
[...] można zmienić formy ćwiczenia w środku serii tylko dlatego, że odczuwa się zmęczenie. Czasami dzięki oszukiwaniu, można nabrać masy, np. wykonując uginań polega na tym, że o ile grawitacji cały czas przyciągania obciążenie prosto w dół, o tyle uginania sztanga zakreśla półokrąg. Oznacza to, że oprócz krótkiego momentu, w którym ręce ćwiczącego są [...]
[...] można zmienić formy ćwiczenia w środku serii tylko dlatego, że odczuwa się zmęczenie. Czasami dzięki oszukiwaniu, można nabrać masy, np. wykonując uginań polega na tym, że o ile grawitacji cały czas przyciągania obciążenie prosto w dół, o tyle uginania sztanga zakreśla półokrąg. Oznacza to, że oprócz krótkiego momentu, w którym ręce ćwiczącego są [...]
[...] zmienić formy ćwiczenia w środku serii tylko dlatego, że odczuwa się zmęczenie. Czasami dzięki oszukiwaniu, można nabrać masy, np. wykonywanie uginań polega na tym, że o ile grawitacja cały czas przyciąga obciążenie prosto w dół, o tyle uginania ze sztangą zakreślają półokrąg. Oznacza to, że oprócz krótkiego momentu, w którym ręce ćwiczącego [...]
[...] można zmienić formy ćwiczenia w środku serii tylko dlatego, że odczuwa się zmęczenie. Czasami dzięki oszukiwaniu, można nabrać masy, np. wykonując uginań polega na tym, że o ile grawitacji cały czas przyciągania obciążenie prosto w dół, o tyle uginania sztanga zakreśla półokrąg. Oznacza to, że oprócz krótkiego momentu, w którym ręce ćwiczącego są [...]
[...] o tzw. dużej lipofilności (rozpuszczalnych w tłuszczach) a także witamin A, E, D i K. Pokarm bogatotłuszczowy wzmaga w jelicie cienkim wydzielanie kwasów żółciowych i nasilenie procesu emulgacji lipidów. W kontekście tej reakcji powstaje emulsja tłuszczowa która doskonale ułatwia przenikanie leków o charakterze lipofilnym oraz wspomnianych [...]
[...] glukoza krąży po ciele wraz z krwią, ale komórki pozostają "głodne". Kiedy zjadasz węglowodany złożone, organizm stopniowo rozkłada je na glukozę i zależnie od tego, ile jej uzyska, produkuje odpowiednią dawkę insuliny. Energia płynie do komórek w tempie, w jakim jej potrzebują. Sytuacja zmienia się diametralnie, gdy do twego żołądka [...]
[...] Mleko i kefir często produkowane są z proszku. Idziemy tu tropem wielkich koncernów zachodnich, które budują fabryki przetworów mlecznych w takich rejonach świata o taniej sile roboczej - np. w Maroku - gdzie w promieniu kilkuset kilometrów nie ma ani jednej krowy. A wszystko to dzieje się w majestacie prawa polskiego i unijnego. Cała żywność [...]
[...] Są również ważnym źródłem włókien. Najlepszym wyborem, którego możesz dokonać to spożywanie tych owoców, które zawierają mało fruktozy. Owoce z dużą jej zawartością /o ile w ogóle/ należy spożywać z rana, gdy zasoby glikogenu wątrobowego są uszczuplone. W tym okresie wątroba będzie mogła wykorzystać fruktozę, bez „zamieniania jej w [...]
[...] gramów wapnia przy czym 99% znajduje się w kościach. Tkanka kostna jest rusztowaniem dla naszego ciała i równocześnie magazynem, z którego organizm czerpie wapń i fosfor o ile jest jego zbyt mało w środkach spożywczych. Zawartość jego we krwi jest zawsze stała, nawet w ostatnim stadium zrzeszotnienia kości czyli osteoporozy. Jest to reakcja [...]
[...] do ula wodę z cukrem, którą przerabiają na miodek Tradycyjna produkcja, miodu jest bardzo kosztowna, co skutkuje tym, że jego litrowy słoik kosztuje ok. 40 zeta. Wiecie więc ile są warte produkty sprzedawane za dychę na bazarach przez poczciwe babiny Kolejnym naturalnym słodzikiem jest fruktoza, która wzbudza nie małe kontrowersje. Sama do nie [...]
[...] cechy wrodzone w zaledwie 20% mają wpływ na nasze zdrowie, a styl życia aż w 60% i połowę tej liczby należy przypisać diecie. Warto więc zweryfikować sposób odżywiania, co i ile jemy. Ostatnio pojawiło się pojęcie chemioprewencji jako metody wpływania żywności na stan zdrowia, a przede wszystkim ochrony przed rozwojem raka. Substancje [...]
[...] O Ile Naturalne Termogeniki Mogą Przyspieszyć Spalanie Tłuszczu? Naukowcy są zgodni, iż pewne pokarmy przyspieszają spalanie tłuszczu, wciąż nie ma zgody co do tego o ile. Ostatnie wyniki grupy badaczy z Oksfordu są bardzo zachęcające i wskazują, iż termogeniki mogą zwiększać spalanie tkanki tłuszczowej nawet o 25%! To oczywiście [...]
[...] się pytania, które dostajemy w listach do redakcji: Ważę tylko 59 kg przy 187 cm wzrostu. Ile muszę przytyć, żeby mieć prawidłową wagę? -Jest kilka sposobów, aby określić, ile powinien ważyć zdrowy facet. Najbardziej popularny jest wskaźnik BMI (Body Index Mass) - Indeks Masy Ciała. Dzięki niemu dowiesz się, czy Twoja waga mieści się w normie. [...]
[...] produkt zawierajacy mnustwo dobrego tłuszczu oraz białka. Możesz rozdzielać żółtko od białka wowczas osiagniesz niemal 100% białka. Przyządza sie szybko i MOZNA jeść ile się chce- bez obaw o klopoty z plodnoscia i inne tego typu bajki. Sery: Najlepiej ser biały(nie jest taki tłusty jak zółty, feta czy pleśniowy) i najlepiej [...]
[...] go, głównie do przebudowy tkanki mięśniowej uszkodzonej podczas intensywnego treningu oraz do zaopatrzenia organizmu w aminokwasy potrzebne do budowy białek. Ale ile tego białka potrzeba? Według norm amerykańskich (RDA), wystarczy już 0,8g białka na kilogram wagi ciała do uzyskania dodatniego bilansu azotowego w organizmie, czyli [...]
Witaminy Witaminy – grupa organicznych związków chemicznych o różnorodnej budowie, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu żywego. Mogą być pochodzenia naturalnego lub otrzymywane syntetycznie. Dla człowieka witaminy są egzogenne (ludzki organizm ich nie syntezuje), w [...]