1. Ile węglowodanów i tłuszczy powinna zawierać moja dieta. Istnieje jakiś łatwy sposób przeliczenia jak w przyp. białka (2- 2,5 g na kgm)?
2. Licząc zapotrzebowanie kaloryczne np. ze wzoru 24xBMR, wskaźnik aktywności x BMR, czy też przy innych kalkulatorach przyjmujemy wagę ciała z tłuszczem czy bez? W moim przypadku 86 kg czy 70?
3.Biorąc pod uwagę,że jestem silnym dorosłym facetem i dobrze się czuję podczas diety mogę przyjąć deficyt kaloryczny na poziomie 400- 500 cal, czy jest to krymianał?
4. Na czym polega ćwiczenie "DIP"?
5. Jak długo przed snem powinno się jeść ostatni posiłek?
Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi i wskazówki. Pozdrawiam
Płeć: Mężczyzna
Wiek: 27
Waga: 86
Wzrost: 186
Obwód klatki: 100
Obwód ramienia: ?
Obwód talii: ?
Obwód uda: 55
Obwód łydki: ?
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: 20%
Aktywność w ciągu dnia: praca: ruch/samochód/biuro
Uprawiany sport lub inne formy aktywności: trening siłowy w domowych warunkach 3x w tygodniu po 1 h, interwały (najczęściej skakanka) 4x w tygodniu po 20 min
Odżywianie: Dieta zbilansowana z ujemnymi kaloriami od 2 tygodni. Wcześniej unikałem słodyczy i białego pieczywa, poza tym wszystko
Cel: redukcja rozłożona w czasie
Ograniczenia żywieniowe: brak
Stan zdrowia: zdrowy
Preferowane formy aktywności fizycznej: j.w. w tabeli uprawiane sporty
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty: brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów: być może
Stosowane wcześniej diety: bezsensowna dwutygodniowa głodówka 1000 cal
Zmieniony przez - nihu w dniu 2011-01-24 11:34:26