SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

2 pytania do ekspertów/mleko prosto od krowy/platki owsiane

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: , , , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 921

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5353
Witam,posiadam mleko prosto od krowy,czy jak zrobi się z niego 'kefir' 'kwaśne mleko' wartości odżywcze się zmieniają na 100 g? oraz czy da to lepsza strawność takie kwaśne mleko, niż zwykle mleko,np. po treningu?
2. Gdy zaleje płatki owsiane,a następnie po kilku h odcedzam je przy pomocy sitka do maki zbiera się na tym sitku jak by biały osad,co to jest? mąka?;D czy w tym znajdują się jakieś mikroelement, minerały? oraz czy po tym zmienia się wartość odżywcza na 100 g?:P dziękuje i pozdrawiam.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120
Masz problem z przybraniem na wadze lub zgubieniem zbędnych kilogramów? Indywidualne plany dietetyczne i treningowe
  • 23 383 spalonych kg tłuszczu
  • 27 059 zbudowanych kg mięśni
Sprawdź więcej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10798 Napisanych postów 47727 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Wartość odżywczna zmieni się tak że powstanie głównie kwas mlekowy z laktozy.
Biały osad to pewnie mąka z płatek, minerałów tam nie będzie wiele.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5353
Czyli,ze bialka,tluszcze,weglowodany w kwasnym mleku na 100 g sie nie zmieniaja?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10798 Napisanych postów 47727 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Węgle spadają, azot ogółem nie ulega zmianie, tłuszcze też.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5353
To dobrze,a białko ? lepsza strawność jest czy coś?;p
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Lepsza strawność dzięki obecności większej ilości bakterii mlekowych

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10798 Napisanych postów 47727 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Dlaczego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Łatwiej strawne bo bakterie fermentacji mlekowej pomogą w trawieniu laktozy

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 10798 Napisanych postów 47727 Wiek 26 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 57816
Ale laktoza jest cukrem a nie białkiem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4533 Wiek 25 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 34420
Nie doczytałem,że koledze chodzi o strawność białka

Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 255 Wiek 26 lat Na forum 8 lat Przeczytanych tematów 5353
Hmm to teraz mam pytanie dotyczącego tego tematu... odcedziłem cała ta serwatkę zawarta w tym 'kwasnym mleku' czy tam 'kefirze' jak kto woli... i powstało coś ala twarożek/kefir,nie wiem jak to ująć , w takim przypadku rozumiem ,ze wartości bialka tluszczu i wegla beda inne?-jest to gęściejsze.
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dieta do oceny 63kg

Następny temat

DIETA

NutLove